Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ FOR MARCH 10, 2017

MATHS QUIZ

 

1. Solve the equation for x : 6x - 27 + 3x = 4 + 9 - x

A. 4

B. 5

C. 6

D. -4

E. None of these

ANSWER : A

 

2. Solve the equation for x : 19(x + y) + 17 = 19(-x + y) - 21

A. -1

B. -2

C. -3

D. -4

E. None of these

ANSWER :A

 

3. The cost of 2 chairs and 3 tables is Rs.1300. The cost of 3 chairs and 2 tables is Rs.1200. The cost of each table is more than that of each chair by?

A. Rs.70

B. Rs.75

C. Rs.50

D. Rs.60

E. None of these

ANSWER :E

 

4. The denominator of a fraction is 1 less than twice the numerator. If the numerator and denominator are both increased by 1, the fraction becomes 3/5. Find the fraction?

A. 2/3

B. 3/5

C. 4/7

D. 5/9

E. None of these

ANSWER :D

 

5. The cost of 10 kg of apples is equal to the cost of 24 kg of rice. The cost of 6 kg of flour equals the cost of 2 kg of rice. The cost of each kg of flour is Rs.20.50. Find the total cost of 4 kg of apples, 3 kg of rice and 5 kg of flour?

A. Rs.849.40

B. Rs.877.40

C. Rs.901.60

D. Rs.815.20

E. None of these

ANSWER :B

 

6. The tens digit of a two-digit number is two more than its unit digit. The two-digit number is 7 times the sum of the digits. Find the units digits?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. None of these

ANSWER :B

 

7. The sum of the digits of a two-digit number is 12. The difference of the digits is 6. Find the number?

A. 93

B. 39

C. 75

D. 48

E. Either (a) or (b)

ANSWER :E

 

8. In a series of six consecutive even numbers, the sum of the second and sixth numbers is 24. What is the fourth number?

A. 8

B. 12

C. 6

D. 14

E. None of these

ANSWER :B

 

9. The sum of five consecutive even numbers of set x is 440. Find the sum of a different set of five consecutive integers whose second least number is 121 less than double the least number of set x?

A. 248

B. 240

C. 228

D. 236

E. None of these

ANSWER :B

 

10. The number obtained by interchanging the two digits of a two-digit number is less than the original number by 45. If the sum of the two digits of the number so obtained is 13, then what is the original number?

A. 49

B. 94

C. 83

D. Either (a) or (b)

E. None of these

ANSWER :B

 

11. In a three digit number, the hundred digit is 2 more than the tens digit and the units digit is 2 less than the tens digit. If the sum of the digits is 18, find the number?

A. 975

B. 753

C. 642

D. 684

E. None of these

ANSWER :E

 

12. When 2 is added to half of one-third of one-fifth of a number, the result is one-fifteenth of the number. Find the number?

A. 40

B. 50

C. 60

D. 70

E. None of these

ANSWER :C

 

13. Mudit's age 18 years hence will be thrice his age four years ago. Find Mudit's present age?

A. 12 years

B. 21 years

C. 18 years

D. 9 years

E. None of these

ANSWER :E

 

14. Ten years ago, the age of Anand was one-third the age of Bala at that time. The present age of Bala is 12 years more than the present age of Anand. Find the present age of Anand?

A. 14

B. 16

C. 18

D. 20

E. None of these

ANSWER :B

 

15. the present average age of a couple and their daughter is 35 years. Fifteen years from now, the age of the mother will be equal to the sum of present ages of the father and the daughter. Find the present age of mother?

A. 43 years

B. 40 years

C. 48 years

D. 45 years

E. None of these

ANSWER :D

 


Gallery