DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ FOR MARCH 7, 2017

MATHS QUIZ

 

1. What percent of 120 are 90?

•       A. 25%

•       B. 50%

•       C. 75%

•       D. 33%

ANSWER-C

 

2. If y exceeds x by 20%, then x is less than y by?

•       A. 16%

•       B. 16 1/3 %

•       C. 16 2/3 %

•       D. 16 3/5 %

ANSWER-C

 

3. After decreasing 24% in the price of an article costs Rs.912. Find the actual cost of an article?

•       A. 1400

•       B. 1300

•       C. 1200

•       D. 1100

ANSWER-C

 

4. How much 60% of 50 is greater than 40% of 30?

•       A. 18

•       B. 13

•       C. 15

•       D. 20

ANSWER-A

 

5. How much is 80% of 40 is greater than 4/5 of 25?

•       A. 4

•       B. 6

•       C. 9

•       D. 12

ANSWER-D

 

6. 40% of a number is more than 20% of 650 by 190. Find the number?

•       A. 600

•       B. 700

•       C. 800

•       D. 900

ANSWER-C

 

7. 25% of 30% of 45% is equal to?

•       A. 0.03375

•       B. 0.3375

•       C. 3.375

•       D. 33.75

ANSWER-A

 

8. 60% of a number is added to 120, the result is the same number. Find the number?

•       A. 300

•       B. 200

•       C. 400

•       D. 500

ANSWER-A

 

9. 85% of a number is added to 24, the result is the same number. Find the number?

•       A. 150

•       B. 140

•       C. 130

•       D. 160

ANSWER-D

 

10. 40 is subtracted from 60% of a number, the result is 50. Find the number?

•       A. 150

•       B. 140

•       C. 130

•       D. 110

ANSWER-A

 

11. 96% of the population of a village is 23040. The total population of the village is?

•       A. 32256

•       B. 24000

•       C. 24936

•       D. 25640

ANSWER-B

 

12. If the price has fallen by 10% what percent of its consumption be: increased so that the expenditure may be the same as before?

•       A. 11%

•       B. 10%

•       C. 11 1/9 %

•       D. 9 1/11 %

ANSWER-C

 

13. If y exceeds x by 25%, then x is less than y by?

•       A. 16%

•       B. 16 1/3 %

•       C. 20%

•       D. 16 3/5 %

ANSWER-C

 

14. The salary of Mr. X is 30% more than that of Mr. Y . Find what percent of Mr. Y’s salary is less than Mr. X’s?

•       A. 30%

•       B. 25 1/13 %

•       C. 23 1/13 %

•       D. 22 1/13 %

ANSWER-C

 

15. In an examination 38% of students fail in English and 61% pass in Hindi and 23% fail in both. Find the actual failure percentage?

•       A. 46%

•       B. 61%

•       C. 54%

•       D. 70%

ANSWER-C

 

 


Gallery