DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

COMPUTER QUESTIONS FOR FEBRUARY 23, 2017

COMPUTER QUESTIONS

 

1. IC chips used in computers are usually made of:

(1) Lead

(2) Silicon

(3) Chromium

(4) Gold

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

2. One kilobyte is equal to:

(1) 1000 bytes

(2) 100 bytes

(3) 1024 bytes

(4) 1023 bytes

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

3. The errors that can be pointed out by the compiler are:

(1) Syntax error

(2) Symantic error

(3) Logical error

(4) Internal error

(5) None of these

Ans.(1)

 

 

4. What do you use to create a chart?

(1) Pie Wizard

(2) Excel Wizard

(3) Data Wizard

(4) Chart Wizard

(5) None of these

Ans.(4)

 

 

5. What is the full form of SDRM?

(1) Shift Dynamic random access memory

(2) Synchronous Dynamic random access memory

(3) System Dynamic random access memory

(4) Serial Dynamic random access memory

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

6. The performance of a hard drive or other storage device, meaning how long it takes to locate a file is called?

(1) Response time

(2) Access Time

(3) Quick time

(4) Processing time

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

7. Alerts are mostly appears in ____?

(1) Check box

(2) Combo box

(3) Dialog box

(4) Window box

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

8. What is used in most programs that is a part of a program and guides the user’s through certain steps?

(1) Software

(2) Wizard

(3) Wiki

(4) operating

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

9. Structured query language (SQL) is used in the following?

(1) Create database

(2) Create & Modify Databases

(3) Create, Modify & Query Databases

(4) Modify Database

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

10. A file which has not been alerted, compressed, or manipulated in any way by the computer is called?

(1) temp file

(2) raw file

(3) permanent file

(4) distort file

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

11. The word bandwidth is also used to mean ____?

(1) width of the data cable

(2) amount of data transferred

(3) number of the computers on a particular network

(4) Both 1 & 2

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

12. Which of the following used in programming the first computers?

(1) Object code

(2) Source code

(3) Machine language

(4) Assembly language

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

13. BSNL Reliance, Shaw cable, AOL, Tata Indicom all can be kept in which one of the following groups?

(1) ISDN 

(2) IRC

(3) ISP 

(4) ICONS

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

14. Which among the following is correct about 4GL?

(1) A computer brand

(2) A software brand

(3) A software program

(4) A programming language

(5) None of these

Ans.(4)

 

 

15. First microprocessor was used in which of the following?

(1) Computer

(2) Calculator

(3) Telephones

(4) Printers

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

16. Which of the following transforms input data into output data?

(1) Peripherals

(2) RAM

(3) ROM

(4) CPU

(5) None of these

Ans.(4)

 

 

17. In computer file systems which among the following is top or first in hierarchy?

(1) root directory

(2) parent directory

(3) home directory

(4) working directory

(5) None of these

Ans.(1)

 

 

18. Which among the following is not a security/ private risk?

(1) Spam

(2) Hacking

(3) Virus

(4) Phishing

(5) None of these

Ans.(1)

 

 

19. When using characters in Windows, what code does a window use?

(1) ASCII  

(2) UNICODE

(3) MORSE  

(4) IDBC 

(5) WESTRN

Ans.(2)

 

 

20. To avoid the wastage of memory, the instruction length should be

(1) Multiple of character size only

(2) Of word size only

(3) Of file size only

(4) Of word size which is multiple of character size

(5) None of these

Ans.(4)


 


Gallery