DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

ENGLISH QUESTIONS FOR FEBRUARY 20, 2017

ENGLISH QUESTIONS

 

(1-10)Directions: In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of the sentence has an error. The letter corresponding to that part is your answer. If there is no mistake, the answer is ‘No error’.

 

1. Firstly you should a)/ think over the meaning of the words b)/ and then use them. c)/ No error d)

Ans. a; Replace ‘Firstly’ with ‘First’
 

2. The driver tried his best a)/ to avert the accident by b)/ bringing the car to a suddenly stop. c)/ No error d)

Ans. c; Replace ‘suddenly’ with ‘sudden’

 

3. The Sunrise Hotel was a)/ fully equipped to offer b)/ leisure stay c)/ to its clients. d)/ No error e)

Ans. c; Replace ‘leisure’ with ‘leisurely’
 

4. The technician reminded a)/ them to have a thoroughly cleaning of the b)/ machine after each use. c)/ No error d)

Ans. b; Replace ‘thoroughly’ with ‘thorough’

 

5. I am much glad a)/ that you have b)/ won the prize. c)/ No error d)

Ans. a; Replace ‘much’ with ‘very’
 

6. My observation is that a)/ between Vivek and Shashi, b)/ Vivek is the most intelligent. c)/ No error d)

Ans.c; Replace ‘the most’ with ‘more’
 

7. It very often a)/ happens that b)/ a man who talks most does little. c)/ No error d)

Ans. c; Replace ‘most’ by ‘much’

 

8. From all accounts a)/ I learn that b)/ he is the best and honest member of the new Cabinet. c)/ No error d)

Ans. c; The correct form is ‘he is the best and most honest member....’

 

9. He is a)/ too intelligent b)/ to make a mistake. c)/ No error d)

Ans. d; No error
 

10. The flood situation this year a)/ is worst than b)/ that prevailed in the last year, c)/ No error d)

Ans. b; Replace ‘worst’ with ‘worse’



(11-20)Directions: Find out the error in each of the following sentences, if any. If there is no error, the answer is ‘d’.

 

11. She behaved in a cowardly manner (a)/ before the headmaster (b)/ and hesitated to do the work. (c)/ No error (d)

Ans. d; No error
 

12. The girl refused (a)/ not to (b)/ return the articles. (c)/ No error (d)

Ans. b; Omit the word “not”
 

13. The real important thing (a)/ of our life is our livelihood (b)/ which discriminates us from animals. (c)/ No error (d)

Ans. b; Omit the word “not”
 

14. She is too much beautiful (a)/ so most of the boys (b)/ run after her and want to influence her. (c)/ No error (d)

Ans. a; Replace “too much” with “very”
 

15. The taxi driver who had come (a)/ to receive us at (b)/ the airport was speaking fluently French. (c)/ No error (d)

Ans. c; Replace “fluently French” with “French fluently”

 

16. The observers feel that (a)/ the stronger team has to face defeat (b)/ because the players don’t play whole hearted. (c)/ No error (d)

Ans. c; Replace “whole-hearted” with “whole-heartedly”
 

17. Although he is usually (a)/ rude with everyone, (b)/ he behaved nice with all of us today. (c)/ No error (d)

Ans. c; Replace “nice” with “nicely”
 

18. He ran so fastly (a)/ that he reached first and (b)/ realised that he had (c)/ not earned anything substantial. (d)/ No error (e)

Ans. a; Replace “fastly” with “fast”
 

19. In spite of toiling (a)/ very hardly he (b)/ realised that he had not earned anything substantial. (c)/ No error (d)

Ans. b; Replace “hardly” with “hard”
 

20. We were very much (a)/ carefully in our approach (b)/ and hence we would complete the complicated task. (c) No error (d)

Ans.b; Replace “carefully” with “careful” 

 

 


Gallery