Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

REASONING QUIZ FOR FEBRUARY 16, 2017

REASONING QUIZ

 

1.If MADRAS can be written as ARSARS, how can ARKONAM be written in that code?

A. ROAAKNM

B. ROAKANM

C. ROAKNNM

D. ROKANAM

E. ROANKNM

Ans.A

 

 

2.In a certain code, COMPUTER is written as RFUVQNPC. How is MEDICINE written in the same code?

A. EOJDEJFM

B. MFEJDJOE

C. MFEDJJOE

D. EOJDJEFM

E. None of these

Ans.D

 

 

3.If in a certain language FASHION is coded as FOIHSAN, how is PROBLEM coded in that code?

A. PELBROM

B. PRBOELM

C. PELBORM

D. RPBOELM

E. ROBLEMP

Ans.C

 

 

4.If BOMBAY is written as MYMYMY, how will TAMIL NADU be written in that code?

A. TIATIATIA

B. IATIATIAT

C. MNUMNUMNU

D. ALDALDALD

E. None of these

Ans.C

 


5.If CIGARETTE is coded as GICERAETT, then DIRECTION will be coded as

A. NOIETCRID

B. RIDTCENOI

C. IRDCTIONE

D. NORTECDII

E. None of these

Ans.B

 

 

6.According to a military code, SYSTEM is SYSMET and NEARER is AENRER. What is the code for FRACTION?

A. CARFNOIT

B. CARFTION

C. FRACNOIT

D. ARFCNOIT

E. CARFNOIT

Ans.A

 

 

7.In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?

 

A. DSOESPI

B. CHRONRD

C. ESOPSID

D. ESJTPTF

E. None of these

Ans.B

 

 

8.If FRAGRANCE is written as SBHSBODFG, how can IMPOSING be written?

A. NQTPJOHJ

B. NQPTJHOJ

C. NQPTJOHI

D. NQPTJOHJ

E. None of these

Ans.D

 

 

9.If in a certain language KINDLE is coded as ELDNIK, how is EXOTIC coded in that code?

A. EOXITC

B. EXOTLC

C. CITOXE

D. COXITE

E. CXOTIE

Ans.C

 

 

 

10.In a code, CORNER is written as GSVRIV. How can CENTRAL be written in that code?

A. DFOUSBM

B. GIRXVEP

C. GNFJKER

D. GJRYVEP

E. None of these

Ans.B

 

 


11.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Save

B. Savage

C. Savour

D. Saviour

E. Sausage

Ans.A

 

 

12.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Sport

B. Spouse

C. Squash

D. Sporadic

E. Sprout

Ans.B

 

 

13.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Litter

B. Literature

C. Literary

D. Littoral

E. Little

Ans.A

 

 

14.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Cough

B. Council

C. Couch

D. Count

E. Counsel

Ans.B

 

 

15.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Cruise

B. Crupper

C. Crusade

D. Crude

E. Crumb

Ans.E

 

 

16.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Tennis

B. Tendon

C. Tender

D. Tempest

E. Terminal

Ans.B

 

 

17.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Intense

B. Intellect

C. Intend

D. Intelligent

E. Integument

Ans.D

 

 

18.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Praise

B. Practical

C. Prank

D. Prayer

E. Practise

Ans.A

 

 

19.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Nozzle

B. Nausea

C. Nostril

D. Nomenclature

E. Normal

Ans.E

 

 

20.Arrange the following words will come in middle if all of them are arranged alphabetically as in a dictionary?

A. Relieve

B. Ringlet

C. Rightful

D. Rinse

E. Rigour

Ans.E

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gallery