DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ - English

 

1.A money amounts to Rs. 1200 in 3 years & to Rs. 1280 in 4 years at Simple Interest.The sum is :

A.  Rs. 840

B.  Rs. 960

C.  Rs. 900

D.  Rs. 940

 

2.How much time will it take for an amount of Rs. 1500 to get Rs. 225 as interest at 5% per annum of simple interest ?

A.  1 year

B.  2 years

C.  4 years

D.  3 years

 

3.What will be the simple interest on an amount of Rs. 2000 in 3 years at interest 4% per annum?

A.  Rs. 220

B.  Rs. 240

C.  Rs. 250

D.  Rs. 280

 

4.At what rate of interest, a sum of Rs. 15000 will be Rs. 17625 in 5 years?

A.  3 %

B.  3.5 %

C.  4 %

D.  4.5 %

 

5.What will be the ratio of simple interest earned by a certain amount at the same rate of interest for 2 years & for 4 years ?

A.  2 : 1

B.  1 : 2

C.  1 : 3

D.  Cannot determind

 

6.Find compound interest on Rs. 8000 at 5 % per annum for 3 years, compounded annually.

A.  Rs. 1250

B.  Rs. 1261

C.  Rs. 1200

D.  Rs. 1150

 

7.Find the compound interest on Rs. 15000 in 3 years at 5 % per annum, the interest being compounded half yearly?

A.  Rs. 2300

B.  Rs. 2250

C.  Rs. 2395.40

D.  Rs. 2295.40

 

8.Find the compound interest on Rs. 20000 at 8 % per annum for 9 months compounded annually.

A.  Rs. 1200

B.  Rs. 1224

C.  Rs. 1250

D.  Rs. 1150

 

9.If Rs. 500 amounts to Rs. 583.2 in 2 years compounded annually, find the rate of interest per annum ?

A.  5 %

B.  8 %

C.  10 %

D.  4 %

 

10.If the simple interest on a sum of money at 4 % per annum for 2 years is Rs. 400, find the compound interest on the same sum for the same period at the same rate.

A.  Rs. 400

B.  Rs. 408

C.  Rs. 450

D.  Rs. 500

 

11.A man buys a product for Rs 250 and sells it for Rs 300. Find his gain percent.

A.  10%

B.  20%

C.  15%

D.  5%

 

12.If a cycle is purchased for Rs 2500 and sold for Rs 2200. Find the loss percent.

A.  12%

B.  10%

C.  15%

D.  8%

 

13.A person incurs 8% loss selling a watch for Rs 1650. At what price should the water be sold to earn 10 % profit?

A.  Rs. 1750

B.  Rs. 1800

C.  Rs. 1925

D.  Rs. 1900

 

14.Mohan buys an old scooter for Rs 5500 and spends Rs 1200 on its repairs. If he sells the scooter for Rs 7200. What will be his gain percent?

A.  8%

B.  10%

C.  6%

D.  7.5%

 

15.Mohan buys an old scooter for Rs 5500 and spends Rs 1200 on its repairs. If he sells the scooter for Rs 5200. What will be his loss percent?

A.  22%

B.  20%

C.  25%

D.  18%

ANSWERS

1.   B.

6.  B

11. B

2.   D.

7. C

12. A

3.   B.

8. B

13. B

4.   B.

9. B

14. D

5.   B.

10.B

15. A

 


Gallery