Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

REASONING QUIZ QUESTIONS WITH ANSWERS - English

REASONING QUIZ QUESTIONS WITH ANSWERS - English

1.Pointing towards a lady, Ram said, “The son of her only brother is the brother of my wife.” How is the lady related to Ram?

A.  Mother’s Sister

B.  Grandmother

C.  Mother-in-low

D.  Sister of Father-in-law

 

2.A man said to a lady, “Your mother’s husband’s sister is my aunt.” How is the lady related to the man?

A.  Daughter

B.  Mother

C.  Sister

D.  Aunt

 

3.A man said, “This girl is the wife of the grandson of my mother.” How is the man related to a girl?

A.  Father

B.  Grandfather

C.  Husband

D.  Father-in-law

 

4.Introducing a man, a woman said, “He is the only son of my mother’s mother”. How is the woman related to the man?

A.  Mother

B.  Aunt

C.  Sister

D.  Niece

 

5.Introducing a man to her husband, a woman said, “His brother’s father is the only son of my grandfather.” How is woman related to this man?

A.  Mother

B.  Aunt

C.  Sister

D.  Daughter

 

6.A girl introduced a boy as the son of the daughter of the father of her uncle. How is boy is related to the girl?

A.  Cousin

B.  Son

C.  Uncle

D.  Nephew

 

7.If Kamal says, “Ravi’s mother is the only daughter of my mother”. How is Kamal related to Ravi?

A.  Grandfather

B.  Maternal uncle

C.  Father

D.  Brother

 

8.Ponting to a man in a photograph, a woman said, “His brother’s father is the only son of my grandfather, “How is the woman related to the man in the photograph?

A.  Mother

B.  Aunt

C.  Sister

D.  Daughter

 

9.Anil introduces Rohit as the son of the only brother of his father’s wife. How is Rohit related to Anil?

A.  Cousin

B.  Son

C.  Uncle

D.  Brother

 

10.Pointing to a photograph, Rohit said, ”she is the daughter of my grandfather’s only son. ” How Rohit related to the girl in the photograph?

A.  Father

B.  Brother

C.  Cousin

D.  Uncle

 

11.A man pointing to a photograph says, “The lady in the photograph is my nephew’s maternal grandmother.” How is he lady in the photograph related to the man’s sister who has no other sister?

A.  Cousin

B.  Sister

C.  Mother

D.  Mother-in-Law

 

12.Pointing to a photograph, a woman says, “ This man’s son’s sister-in-Law.” How is the woman’s husband related to the man in the photograph?

A.  Grandson

B.  Son

C.  Son-in-Law

D.  Nephew

 

13.Pointing towards a photograph, a lady tills Pramod, ‘I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle.” How is the lady related to Pramod’s father?

A.  Sister-in-Law

B.  Wife

C.  Anut

D.  Mother

 

14.Amit said – “This girl is the wife of the grandson of my mother.” How is Amit related to the girl?

A.  Brother

B.  Grandfather

C.  Husband

D.  Father-in-Law

 

15.Pointing to Ram, Shyam said, “I am the only son of one of the sons of his father. “How is Ram related to Shyam?

A.  Nephew

B.  Uncle

C.  Father or uncle

D.  Father

 

16.Find the next term in series 2A11, 4D13, 12G17, ....?....

A.  36I19

B.  36J21

C.  48J21

D.  48J23

 

17.Find the next term in series L6D, I9G, F12J, ....?....

A.  B15M

B.  C15M

C.  C14M

D.  C14N

 

18.Find the next term in series 23J48, 17G12, 13D4, ....?....

A.  11A2

B.  10A3

C.  11A4

D.  10B2

 

19.Find the next term in series Q1F, S2E, U6D, W21C, ....?....

A.  Y88B

B.  Z88B

C.  Y66B

D.  Y44B

 

20.Find the next term in series B88Y, C21W, D6U, E2S, ....?....

A.  F2G

B.  F1Q

C.  F2Q

D.  E1Q

 

21.Find the next term in series 4D7, 9G9, 16J11, ....?....

A.  20N12

B.  25M13

C.  20M13

D.  25N13

 

22.Find the next term in series AD17, FI22, KN27, ....?....

A.  SP32

B.  PS32

C.  OP30

D.  PO32

 

23.Find the next term in the series 25P, 16K, 9F, ....?....

A.  4A

B.  3A

C.  2B

D.  5Z

 

24.Find the next term in the series Z5A, Y10B, X20C, ....?....

A.  V30D

B.  W40D

C.  V30E

D.  W30E

 

25.Find the next term in the series P32S, Q16R, R8Q, ....?....

A.  S4P

B.  P4S

C.  S2S

D.  P2S

 

26.Find the next term in the series D8A, C10B, B12C, ....?....

A.  A11B

B.  A14D

C.  A12C

D.  A14B

 

27.Find the missing term in the series 16K, 25L, ....?....49N

A.  36M

B.  30O

C.  30M

D.  32M

 

28.Find the missing term in the series 17DA, 22IF, ....?....32SP.

A.  27NK

B.  27KN

C.  25OP

D.  27OP

 

29.Find the missing term in the series A4, F9, ....?.... P25.

A.  J16

B.  K16

C.  G16

D.  H16

 

30.Find the missing term in the series A5Z, B10Y, ....?....D40W.

A.  C20X

B.  X20C

C.  C30X

D.  X30C

 

-: ANSWERS :-

1.D.

11.C.

21.B.

2.C.

12.A.

22.B.

3.D.

13.B.

23.A.

4.D.

14.D.

24.B.

5.C.

15.C.

25.A.

6.A.

16.D.

26.B.

7.B.

17.C.

27.A.

8.C.

18.A.

28.A.

9.A.

19.A.

29.B.

10.B.

20.B.

30.A.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gallery