DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 28 Nov. 2016

C.Vishwas1. Sporty Solutionz has signed Rs 100 crore deal to boost which sports in India?
A.Cricket
B.Hockey
C.Boxing
D.Kabbadi

Answer  – C.Boxing

 

 

2. Who among the following has sets a new world record in free style swimming?
A.Mritul
B.Manna Patel
C.Vishwas
D.Virdhawal Khade

Answer  – A.Mritul

 

 

3. S.K. Sinha who recently passed away was the former governor of which state?
A.Meghalaya
B.Jammu & Kashmir
C.Himachal Pradesh
D.Punjab

Answer  – B.Jammu & Kashmir

 

 

4. Oxigen has tied with which bank for cash management services?
A.Axis Bank
B.ICICI Bank
C.Yes Bank
D.Federal Bank

Answer  – D.Federal Bank

 

 

5. An online portal has been launched for facilitating trade between India with which country?
A.Iran
B.Bhutan
C.Russia
D.France

Answer  – A.Iran

 

 

6. Name the HDFC Banks MD who made 36th place in the Fortune’sTop 50 Business Persons List.
A.Rana Kapoor
B.Aditya Puri
C.Ashwani Kumar
D.Anand Krishnamurthy

Answer  – B.Aditya Puri

 

 

7. Crownit has tied up with which bank to launch the digital meal vouchers?
A.HDFC
B.DCB Bank
C.Yes Bank
D.Federal Bank

Answer  – C.Yes Bank

 

 

8. Who is the Chief of the Naval Staff?
A.Devendra Kumar Joshi
B.Nirmal Kumar Verma
C.Robin K Dhowan
D.Sunil Lamba

Answer  – D.Sunil Lanba

 

 

9. How many Naval System has been inducted in the Indian Navy recently?
A.6
B.4
C.10
D.2

Answer  – B.4

 

 

10. Jallikattu is a religious sports of which state?
A.Kerala
B.Tamil Nadu
C.Karnataka
D.Andhra Pradesh

Answer  – B.Tamil Nadu

 

 

11. Supreme Court has banned Jallikattu, which is a sports related to taming of which animal?
A.Bull
B.Lion
C.Buffalo
D.Elephant

Answer  – A.Bull

 

 

12. Which state government has inked pact with Microsoftto explore cloud, machine learning and mobile-based solutions in the state.
A.New Delhi
B.Andhra Pradesh
C.Maharashtra
D.Telangana

Answer  – D.Telangana

 

 

13. In which state the government has cancelled the Gitanjali Gems’ special economic zone(SEZ) project?
A.West Bengal
B.Haryana
C.Maharashtra
D.Punjab

Answer  –  C.Maharashtra

 

 

14. Which NASA Astronaut has recently become the oldest woman to travel in the Space
A.Ellen Baker
B.Mary Cleave
C.Anna Fisher
D.Peggy Whitson

Answer  –  D.Peggy Whitson

 

 

15. The third World Internet Conference was Held in which country?
A.Japan
B.China
C.USA
D.Russia

Answer  – B.China

 

 

16. India is not inclined to automatically grant the coveted ‘Market EconomyStatus’ (MES) to which country?
A.China
B.UK
C.France
D.Iran

Answer  –  A.China

 

 

17. Which bank organised an online Light up a Smile Campaign at the SOS Children Village to bring smiles on the faces of children residing in the village?
A.Union Bank
B.SBI
C.Bank of Baroda
D.Federal Bank

Answer  –  C.Bank of Baroda

 

 

18. Who is the Minister of Petroleum and Natural Gas?
A.Dr. Jitendra Singh
B.Dharmendra Pradhan
C.Chaudhary Birender Singh
D.Anant Geete

Answer  –  B.Dharmendra Pradhan

 

 

19. Google Cloud has tied up with which telecom company to offer G Suite to Indian enterprises
A.Vodafone
B.Airtel
C.Reliance
D.BSNL

Answer  –  A.Vodafone

 

 

20. Name the application launched by Reliance communication for international calling.
A.RCT Abroad
B.RSI India
C.RGC India
D.JIO Global

Answer  – C.RGC India.

 

 

21. Who has been conferred with the 2016 Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music?
A.Panditt Jasraj
B.Kishori Amonkar
C.Pandit Hari Prasad Chourasia
D.Pandit Birju Maharaj

Answer  –  C.Pandit Hari Prasad Chourasia

 

 

22. Where was the 17th annual Latin Grammy Awards held ?
A.Florida
B.Las Vegas
C.Mexico
D.New Jersey

Answer  –  B.Las Vegas

 

 

23. Name the app launched by Google to scan physical photographs
A.PhotoScan
B.SnapShot
C.ImageScan
D.PicShot

Answer  – A.PhotoScan

 

 

24. Scientists has genetically modified photosynthesis process to increase crop yield by
A.11 Percent
B.12 Percent
C.15 Percent
D.17 Percent

Answer  –  C.15 Percent

 

 

25. Which player has been sentenced 8-year ban By NADA?
A.Dharambir Singh
B.Narsingh Yadav
C.Rahul Bhatnagar
D.Mr. M. Syamlal

Answer  –  A.Dharambir Singh

 

 

26. IOC has Disqualifies how many athletes after Doping Retest?
A.19
B.15
C.7
D.10

Answer  –  D.10

 

 

27. Which ministry has formed a Committee to Look Into Queries of NRI’S?
A.The Ministry of Corporate Affairs
B.The Ministry of Law and Justice
C.The Ministry of Parliamentary Affairs
D.The Ministry of External Affairs

Answer  – D.The Ministry of External Affairs

 

 

28. Which thermal power plant has recently been decommissioned forever byTANGEDCO?
A.Kudankulam Atomic Power Plant
B.Ennore Thermal Power Station
C.Mettur Thermal Power Plant
D.North Chennai Thermal Power Station

Answer  –  B.Ennore Thermal Power Station

 

 

29. What was the motive of the conference business with purpose held at BSE among corporate heads?
A.Rewarding society
B.Social Responsibility
C.Giving Back to Society
D.Gifting Society

Answer  –  C.Giving Back to Society

 

 

30. Which Indian Company was named  as Industry Champions in the Leadership category at the 3rd annual Asia Corporate Excellence and Sustainability Awards (ACES) ?
A.TCS
B.CTS
C.Vedanta
D.Infosys

Answer – A.TCS

 

 

31. The 6th edition of ‘Kathakar: International Storytellers Festival’ was held in ________
A.Mumbai
B.Hyderabad
C.Kolkata
D.New Delhi

Answer – D.New Delhi

 

 

32. The International Conference on Brucellosis 2016 was inaugurated in which city?
A.Mumbai
B.Jaipur
C.New Delhi
D.Chennai

Answer  – C.New Delhi

 

 

33. Who inaugurated the Rail Vikas Shivir at Surajkund?
A.Pranab Mukherjee
B.Narendra Modi
C.Suresh Prabhu
D.Nitin gadkari

Answer  – B.Narendra Modi

 

 

34. India has signed how many Bilateral Advance Pricing Agreements (APA) with UK to have a smooth taxation system?
A.2
B.5
C.3
D.7

Answer  – C.3

 

 

35. Global Citizen Festival was organised in which city?
A.Mumbai
B.Jaipur
C.New Delhi
D.Pune

Answer  – A.Mumbai

 

 

36. Where will the National Institute of Sowa Rigpa established?
A.Shimla(Himachal Pradesh)
B.Jaipur (Rajasthan)
C.Leh (Jammu & Kashmir)
D.Panaji (Goa)

Answer  –  C.Leh (Jammu & Kashmir)

 

 

37. Who is the head of the committee formed to verify the availability of night shelters?
A.Justice Kailash Gambhir
B.Justice M. Patanjali Sastri
C.Justice Kailas Nath Wanchoo
D.Justice Amal Kumar Sarkar

Answer  – A.Justice Kailash Gambhir

 

 

38. The twenty-second session of the Conference of the Parties (COP 22) is held in which country?
A.Russia
B.Egypt
C.Sudan
D.Morocco

Answer  – D.Morocco

 

 

39. According to the World Health Organization(WHO) which virus is not an emergency any more?
A.Sindbis Fever
B.Zika
C.Tanapox
D.Oropouche Fever

Answer  – B.Zika

 

 

40. Which bank has launched a New loan scheme to support and promote start-ups at its 98th Foundation Day celebrations.
A.Union Bank of India
B.Bank of Baroda
C.State Bank of India
D.Bank Of India

Answer  – A.Union Bank of India

 

 

41. Dr Sonam Wangchuk who won RolexGlobal Enterprise Award belongs to which state?
A.Meghalaya
B.Jammu & Kashmir
C.Himachal Pradesh
D.Arunachal Pradesh

Answer  – B.Jammu & Kashmir

 

 

42. Which bank has appointed C.V.R. Rajendran as its MD and CEO?
A.Catholic Syrian Bank
B.IDFC
C.DCB Bank
D.Punjab & Sindh Bank

Answer  – A.Catholic Syrian Bank

 

 

43. Who has been appointed as Executive Chairman of NALSA?
A.Justice Dipak Misra
B.Jagdish Singh Khehar
C.Justice K Ramaswamy
D.Justice Altamas Kabir

Answer  – B.Jagdish Singh Khehar

 

 

44. Who has been appointed as National Security Adviser (NSA) by Donald Trump ?
A.Robert Cutler
B.Gordon Gray
C.Michael Flynn
D.Susan Rice

Answer  – C.Michael Flynn

 

 

45. In which state has the Salt Tolerant Plant Garden been inaugurated byMauritius President?
A.Goa
B.Jammu & Kashmir
C.West Bengal
D.Tamil Nadu

Answer  – D.Tamil Nadu

 

 

46. Name the famous cardiovascular surgeon of Texas who died recently.
A.Dr. Katrin Debakey
B.Dr. Denton Cooley
C.Dr. Benjy Brooks
D.Dr. Michael E. DeBakey

Answer  – B.Dr. Denton Cooley

 

 

47. When is the World Toilet Day celebrated?
A.November 19
B.November 21
C.November 18
D.November 20

Answer  – A.November 19

 

 

48. What is the currency of Cyprus?
A.Euro
B.Dollar
C.Dinar
D.Peso

Answer  – A.Euro

 

 

49. India on November 18 signed a new double tax avoidance pact with which country?
A.UK
B.Cyprus
C.Oman
D.Saudi Arabia

Answer  – B.Cyprus

 

 

50. Which country has recently become the top crude oil supplier to India?
A.Saudi Arabia
B.Iraq
C.Bangladesh
D.Iran

Answer  – D.Iran

 

 

 

Join Today 

 

No.1 Coaching Institute of Udaipur Region

 

Anushka Academy

 

 

Shubhash Nagar Branch :- 8233223322

Shobhagpura Branch :- 7727867730

Sector 14 Branch :- 9521314152

 
 

Gallery