Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 25 Nov. 2016

1. Group of Ministers GoM recommends heavy fine and ban on celebrities for misleading endorsement. Name the Head of the group.
A.Ashok Lavasa
B.Arun Jaitley
C.Santosh Kumar Gangwar
D.Subramanium Swami

Answer  –  B.Arun Jaitley

 

 

2. Indian Navy to recruit Candidates through JEE (Main) ranks from which year?
A.January 2017
B.March 2017
C.January 2018
D.February 2018

Answer  –  C.January 2018

 

 

3. How many MoU’s have been signed between India and Japan in theAnnual India-Japan Bilateral Summit
A.9
B.10
C.11
D.8

Answer  –  B.10

 

 

4. Which countries Government has recently ended a 52 years long conflict with its largest rebel group?
A.Iraq
B.Israel
C.Syria
D.Columbia

Answer  – D.Columbia

 

 

5. The United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) is headquatered at?
A.Vienna, Austria
B.Geneva, Switzerland
C.New York, US
D.Paris, France

Answer  –  A.Vienna,Austria

 

 

6. Tractors and Farm Equipment Limited,(TAFE) has set up the Centre of Excellence in which state?
A.Chhatisgarh
B.Rajasthan
C.Punjab
D.Haryana

Answer  –  B.Rajasthan

 

 

7. Molinari Rail AG has signed an agreement with government of India To Set Up Manufacturing Unit In India. Where is Molinari Rail headquatered?
A.Germany
B.Turkey
C.Switzerland
D.Italy

Answer  –  C.Switzerland

 

 

8. Who has been named as the Business Person of the Year, 2016 by fortune magazine?
A.Mark Zuckerberg
B.Mary Dillon
C.Satya Nadella
D.Jeff Bezos

Answer  – A.Mark Zuckerberg

 

 

9. Name the winner of Doodle 4 Google” contest 
A.Angelas, Mitchell
B.Shreya Bajaj
C.Anvita Prashant
D.icolas M, Hollis

Answer  – C.Anvita Prashant

 

 

10. Which film won the short film award at MAMI Film Festival?
A.The Guest.
B.The Host.
C.The Visitor
D.The Migrant

Answer  – A.The Guest.

 

 

11. Name the Indian-origin sikh humanitarian, to get the Global Citizen Award.
A.Ahmad al Tijani
B.Abdul Sooliman
C.Imam Abu Hanifa
D.Imtiaz Sooliman

Answer  –  D. Imtiaz Sooliman

 

 

12. Who has been appointed as the managing director of Mahindra and Mahindra
A.Harish Sheth
B.Pawan Goenka
C.Sudhir Rao
D.Sudarshan Venu

Answer  –  B.Pawan Goenka

 

 

13. Nagabhushana Reddy concurrently accredited as the Ambassador of India to the Republic of Chad. What is the capital of Chad?
A.Franc
B.Euro
C.N’Djamena
D.pound

Answer  –  C. N’Djamena

 

 

14. Name the first Indian woman to win a Ladies European Tour
A.Vani Kapoor
B.Amandeep Drall
C.Neha Tripathi
D.Aditi Ashok

Answer  –  D. Aditi Ashok 

 

 

15. Who will Lead Indian Women’s Hockey Team in Australian Series?
A.Savita Punia
B.Vandana Kataria
C.Nikki Pradhan
D.Navjot Kaur.

Answer  –  B.Vandana Katariya

 

 

16. Name the Hollywood star, best known for his role as secret agent Napoleon Solo in the NBC spy series, who died recently.
A.Heath Ledger
B.Chris Farley
C.Marilyn Monroe
D.Robert Vaughn

Answer  –  D.Robert Vaughn

 

 

17. The famous Spanish world boxing champ Perico Fernandez who recently died belonged to which country?
A.Spain
B.Argentina
C.Ukraine
D.Mexico

Answer  –  A.Spain

 

 

18. When is the world kindness day observed ?
A.November 10
B.November 12
C.November 13
D.November 11

Answer  –  C. November 13 

 

 

19. Prime Minister Narendra Modi flagged off a weekly ‘Shabd Bhedi’ Superfast Express train to run between which cities?
A.Ghazipur and Kolkata
B.Jaipur and Kolkata
C.Bathinda and Ghazipur
D.Ghazipur and Jaipur

Answer  –  A.Ghazipur and Kolkata

 

 

20. Recently Railway Minister Suresh Prabhu Laid the Foundation Stone Of Rajpura-Bathinda Railway Project in PunjaB.What is the total outlay of the project?
A.Rs.1342.66 crore
B.Rs.1222.11 crore
C.Rs.1251.25 crore
D.Rs.1465.21 crore

Answer  –  C.Rs.1251.25 crore

 

 

21. The 14-Days India International Trade Fair (IITF)is organized in which state?
A.Ahemdabad
B.New Delhi
C.Pune
D.Mumbai

Answer  –  B.New Delhi

 

 

22. Meghalaya Launched the India’s First Cherry Blossom Festival. Who is the Chief Minister of the state?
A.Shri Okram Ibobi Singh
B.Pu Lalthanhawla
C.Sh. Naveen Patnaik
D.Mukul Sangma

Answer  –  D.Mukul Sangma

 

 

23. Which language will be included as a part of foreign language in Australia’s Pre-schools?
A.Kannada
B.Sanskrit
C.Hindi
D.Bengali

Answer  –  C.Hindi

 

 

24. In which country Federal bank is to open its first international bank?
A.Oman
B.Dubai
C.Abu Dhabi
D.Saudi Arabia

Answer  –  B.Dubai

 

 

25. The International Monetary Fund (IMF) has recently approved a three-year $12 billion loan program for which Middle East nation?
A.Bahrain
B.Egypt
C.Cyprus
D.Jordan

Answer  –  B.Egypt

 

 

26. Who was awarded as the best actor at 2016 London Evening Standard Theatre Awards?
A.Ralph Fiennes
B.Sir Ian McKellen
C.James McArdle
D.Kenneth Branagh

Answer  –   A.Ralph Fiennes

 

 

27. Who won the 2016 Bulgarian presidential elections?
A.Tsetska Tsacheva
B.Ivailo Kalfin
C.Velizar enchev
D.Rumen Radev

Answer  – D.Rumen Radev

 

 

28. Who has been named as the chief of staff to the new administration of the USA president-elect Donald Trump?
A.Zalmay Khalilzad
B.Reince Priebus
C.Steve Bannon
D.John R. Bolton

Answer  –  B.Reince Priebus

 

 

29. Who has been appointed as the Head of Global Indian Banking by Yes Bank?
A.Ajai Kumar
B.Saurabh Srivastava
C.Amresh Acharya
D.Mukesh Sabharwal

Answer  –  C.Amresh Acharya

 

 

30. Where is International Labour Organization(ILO)headquatered?
A.Geneva, Switzerland.
B.Paris, France
C.New York, US
D.Washinton DC, US

Answer  –  A.Geneva, Switzerland.

 

 

31. Samsung Electronics has aquired auto-systems maker Harman International Industries for______________
A.USD 11 billion
B.USD 10 million
C.USD 7.5 billion
D.USD 8 billion

Answer  –  D. USD 8 billion

32. Which social networking company has set a world record transmitting at nearly20 Gbps with MMW (Milli Meter Wave) technology ?
A.Twitter
B.LinkedIn
C.Facebook
D.YouTube

Answer  –  C.Facebook

 

 

33. An all-women crew onboard INSV Mhadei was flagged off from Goa to participate in ‘Capeto Rio Race 2017’. The race is
A.Longest continent to Continent yacht race.
B.Largest humanitarian exercise of world navies
C.Longest navigation exercise undertaken by Indian Navy
D.Both A and B

Answer  –  A.Longest continent to Continent yacht race.

 

 

34. Which bacteria has been identified in chicken that is a source of transmission of the multidrug resistance pathogen to humans ?
A.Blastomyces dermatitidis
B.Helicobacter pullorum
C.Trichinella spiralis
D.Histoplasma capsulatum

Answer  –  B.Helicobacter pullorum

 

 

35. Which country is the biggest emitter of CO2 as per the study of University of East Anglia (UEA) in the UK and the Global Carbon Project ?
A.China
B.India
C.US
D.France

Answer  –  A.China

 

 

36. Who won the Brazilian Grand Prix 2016 ?
A.Kimi Raikkonen
B.Lewis Hamilton
C.Sebastian Vettel
D.Max Verstappan

Answer  –  B.Lewis Hamilton

 

 

37. UK’s First Indian-Origin Sikh Judge who died recently ?
A.Ajit singh
B.Manpreet Arora
C.Rabinder Singh
D.Mota Singh

Answer  –  D.Mota Singh

 

 

38. Veteran RSS leader and leading educationalist of Saurashta region who passed away recently ?
A.Pravin Maniar
B.Rajendra Singh
C.M. S. Golwalkar
D.K. S. Sudarshan

Answer  –A.Pravin Maniar

 

 

39. In which city the second edition of National children’s film festival (NCFF)organized?
A.Jaiselmer
B.Jaipur
C.Ahemdabad
D.Udaipur

Answer  –  B.Jaipur

 

 

40. When is World Diabetes Day observed ?
A.November 11
B.November 13
C November 14
D November 12

Answer  –  C.November 14

 

 

41. Which state has launched 52 generic medicine stores to provide medicines at cheaper rate than market value?
A.Haryana
B.Rajasthan
C.Gujarat
D.Punjab

Answer  –  C.Gujarat

 

 

42. The government will reintroduce compulsory class X board examination for ____ schools from 2017.
A.ICSE
B.CBSE
C.CISCE
D.State Board(SB)

Answer  –  B.CBSE

 

 

43. Arunachal Pradesh launched an e-Kiosk System to provide the detail about which district of the state?
A.Lohit District
B.Changlang  District.
C.Tirap District
D.Namsai District

Answer  –  A.Lohit District.

 

 

44. What amount has been funded by the World bank for the Jhelum-Tawi Flood Recovery Project in Jammu and Kashmir?
A.US $ 250 million
B.US $ 275 million
C.US $ 310 million
D.US $ 195 million

Answer  –  A.US $250 million

 

 

45. Which city has been named as the country’s breast cancer capital?
A.Kochi
B.Thrissur
C.Kollam district
D.Thiruvanathapuram

Answer  –  D.Thiruvanathapuram

 

 

 

46. Recently which state has become the first state to adopt ‘Fly Ash Utilisation Policy’?
A.Karanataka
B.Maharasthra
C.Madhya Pradesh
D.Chhatisgarh

Answer  –  B.Maharasthra

 

 

47. The United States in November 2016 announced two financial projects for India. What is the total expense of the projects?
A.USD 82 million
B.USD 101 million
C.USD 95 million
D.USD 112 million

Answer  –  C.USD 95 million

 

 

48. Which city ranked first in the 2017 World’s Best City Brands List
A.Singapore
B.New York
C.Paris
D.London

Answer  –  D.London

 

 

49. UNESCO World Heritage siteAl Ain Oasisis in which country?
A.UAE
B.Oman
C.Israel
D.Saudi Arabia

Answer  –  A.UAE

 

 

50. The Gwadar Port, recently inaugurated by Nawaz Sharif is a strategic part of which of the following projects?
A.Chabahar Deal
B.One Belt, One Road
C.Maritime Silk Projects
D.China Pakistan Economic Corridor

Answer  –  B.One Belt, One Road

 

 

 

Join Today 

 

No.1 Coaching Institute of Udaipur Region

 

Anushka Academy

 

 

Shubhash Nagar Branch :- 8233223322

Shobhagpura Branch :- 7727867730

Sector 14 Branch :- 9521314152


Gallery