DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 11 Nov. 2016

1. Which company honoured Indian shuttler Saina Nehwal by gifting her the 1st anniversary edition of Indian Car of The year – Creta for her Australian Open Win?
A.Ford
B.Honda
C.Hyundai
D.TATA

Ans: C.Hyundai

 

 

2. Which senior civil servant has been named as the Controller General of Defence Accounts (CGDA)?
A.Arup raha
B.Sunil Lamba
C.S K Kohli
D.Dalbir Suhag

Ans: C.S K Kohli

 

 

3. Which senior NCP leader will be formally re-elected as the Chairman of Maharashtra Legislative Council?
A.Gouranga Prasad Behera
B.Mukul Sangma
C.A. Chakrapani
D.Ramraje Naik Nimbalkar

Ans: D.Ramraje Naik Nimbalkar

 

 

4. What is the name of NASA’s Next Airborne Mission unveiled to Study Earth Atmosphere?
A.BLAST
B.SPACE
C.ATOM
D.AIR

Ans: C.ATOM

 

 

5. Which hockey ground has received recognition from the International Hockey Federation (FIH)?
A.Shivaji Hockey Stadium in New Delhi
B.Aishbagh Stadium in Bhopal
C.Dhyanchand Hockey Ground in Rajkot
D.Imphal Hockey Stadium in Imphal

Ans: C.Dhyanchand Hockey Ground in Rajkot

 

 

6. Which veteran music director passed away in Mumbai due to a brief illness at an age of 77?
A.RC Dhere
B.Om Prakash Sonik
C.Abbas Kiarostami
D.Achyut Lakhar

Ans: B.Om Prakash Sonik

 

 

7. At what percent, the new Kerala government is planning to boost up the tax revenue this year on junk foods?
A.16%
B.11.7%
C.13%
D.14.5%

Ans: D.14.5%

 

 

8. How much package is announced by the Kerala Government for the state in view of the Gulf crisis and recessionary trends in the state?
A.Rs. 11,000 crore
B.Rs. 12,000 crore
C.Rs. 10,000 crore
D.Rs. 20,000 crore

Ans: B.Rs. 12,000 crore

 

 

9. Which controversial law is adopted by the lower and upper house of parliament of Russia under the President Vladimir Putin?
A.Big Brother Law
B.Anti Hijacking Law
C.Anti-Conversion Law
D.Model Shops and Establishments Bill

Ans: A.Big Brother Law

 

 

10. Which country has successfully completed Asia’s longest 16-km single tunnel that has double tracks for high-speed trains in northwest province of the country?
A.Mongolia
B.China
C.Nepal
D.Taiwan

Ans: B.China

 

 

11. For which country’s visit Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari will at attracting billions of dollars in Foreign Direct Investment?
A.South Africa
B.England
C.United States
D.Bangladesh

Ans: C.United States

 

 

12. Which minister held a bilateral meeting with Sajid Javid, Secretary of State for Business, Innovation and Skills, UK, in New Delhi?
A.Nitin Gadkari, Road Transport and Highways
B.Sushma Swaraj, External Affairs
C.Rajnath Singh, Home Affairs.
D.Nirmala Sitharaman, Union Commerce and Industry

Ans: D.Nirmala Sitharaman, Union Commerce and Industry

 

 

13. Which bank along with SIDBI entered into a partnership to guarantee 75% of loans of up to Rs. 15 crore extended to energy efficiency projects under the WORLD BANK initiative?
A.YES Bank
B.Indus Ind Bank
C.HDFC Bank
D.ICICI Bank

Ans: A.YES Bank

 

 

14. Which Securities has topped the Initial Public Offering (IPO) league table in the first half of 2016?
A.ICICI
B.HDFC
C.Birla Life
D.SBI

Ans: A.ICICI

 

 

15. Which government has joined hands with business-to-business (B2B) ecommerce firm Applicate IT Solutions to enable 35,000 e-mitra kiosks in the state for traders and retailers to procure products directly from manufacturers?
A.Maharashtra
B.Gujarat
C.Rajasthan
D.West Bengal

Ans: C.Rajasthan

 

 

16. Who became the first woman in the world to receive the Award for Exceptional Bravery at Sea from the International Maritime Organsiation (IMO)?
A.Swethika Krishnan
B.Radhika Menon
C.Avanthika Menon
D.Nirmala Naidu

Ans: B.Radhika Menon

 

 

17. Who is the former Walmart executive is all set to leave his COO post at Microsoft after an 11-year stint with Microsoft to join Citadel Securities as the Chief Executive Officer?
A.Kunal Bahl
B.Jong-Kyun Shin
C.Binny Bansal
D.Kevin Turner

Ans: D.Kevin Turner

 

 

18. Which has been declared as the critically endangered according to the International Union for Conservation of Nature (IUCN)?
A.Bornean Orangutan
B.Jerdon’s courser
C.Forest owlet
D.Himalayan quail

Ans: A.Bornean Orangutan

 

 

19. Which Indian squash player rose to a career high 10th position in the latest PSA world rankings, becoming the second Indian to break the top-10 barrier after longtime India teammate Dipika Pallikal?
A.Joshna Chinappa
B.Dipika Pallikal
C.Tushar Sahani
D.Deepika Kumari

Ans: A.Joshna Chinappa

 

 

20. Which renowned philanthropist has died after a long kidney illness at the age of 88?
A.Richard Jacobson
B.Andrew Carnegie
C.Azim Hashim Premji
D. Abdul Sattar Edhi

Ans: D. Abdul Sattar Edhi

 

 

21. Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport located in?
A. Guwahati, Assam
B. Ahmedabad, Gujarat
C. Bengaluru, Karnataka
D. Kozhikode, Kerala

Ans: A. Guwahati, Assam

 

 

22. Which programme is launched by the Meghalaya Governor V.Shanmuganathan in the East Khasi Hills District of Meghalaya?
A.PSMMA
B.PMNMA
C.PMSMA
D.PSSMA

Ans: C.PMSMA

 

 

23. In which place, Auto Ingress, Manufacturing Company of automatic sensor doors has set up its first assembly unit with an investment of about Rs 12 crore?
A.Bengaluru, Karnataka
B.Chennai, Tamilnadu
C.Hyderabad, Telengana
D.Trivandrum, Kerala

Ans: B.Chennai, Tamilnadu

 

 

24. In which state, a seed processing unit will be set up to produce and procure high quality seeds for cultivation and generate employment in the state?
A.Uttarakhand
B.Assam
C.Jammu and Kashmir
D.Odisha

Ans: C.Jammu and Kashmir

 

 

25. What is the name of largest annual international industrial trade fairs which is led by Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman?
A.INNOPROM 2016
B.AMALGAMATION 2016
C.ANNOPROM 2016
D.AMALGAM 2016

Ans: A.INNOPROM 2016

 

 

26. What is the name of the reform bill along with H-1B would prevent Indian companies from hiring IT professionals which is introduced by the US?
A.V-1 Lisa
B.V-2 Lisa
C.L-2 Visa
D.L-1 Visa

Ans: D.L-1 Visa

 

 

27. Which President announced stationing of forces to bolster eastern flank of Nato, one of four new battalions, at Warsaw meeting?
A.Barack Obama, US
B.Abdul Hamid, Bangladesh
C.Bidhya Devi Bhandari, Nepal
D.Pranab Mukherjee, India

Ans: A.Barack Obama, US

 

 

28. In which network provider along with aircel for 4G spectrum deal to have cleared the Rs.3, 500 crore that is learnt by the Telecom ministry?
A.Tata Docomo
B.Airtel
C.BSNL
D.Ideal

Ans: B.Airtel

 

 

29. Who is appointed as acting Chief Secretary of Delhi in the absence of K. K. Sharma, who will remain on leave till July 25?
A.Suresh Prabhu
B.Umesh Gupta
C.Ramesh Negi
D.Nagarjun Naren

Ans: C.Ramesh Negi

 

 

30. Who has appointed as the Chairman and Managing Director of Konkan Railway Corporation Limited (KRCL)?
A.Ramesh Parthiv
B.SARAT KUMAR ACHARYA
C.Dinesh K Sarraf
D.Sanjay Gupta

Ans: D.Sanjay Gupta

 

 

31. What is the bi-nodal agreement signed by The Defense Research and Development Organization (DRDO) incorporates with IIT-Bombay and Madras?
A.OCPT
B.NOPT
C.MOPT
D.COPT

Ans: D.COPT

 

 

32. What is the name of Spanish train which commenced its second phase trial from Mathura-Palwal at a speed of 120 km per hour?
A.Shinkansen
B.The Intercity-Express
C.Talgo
D. Siemens Velaro

Ans: C.Talgo

 

 

33. Which country’s navy conducted combat drills near its southern island province of Hainan and the Paracel islands on July 9?
A.China
B.Japan
C.Taiwan
D.Korea

Ans: A.China

 

 

34. Who won a historic 22nd Grand Slam title defeating German professional tennis player Angelique Kerber by 7-5, 6-3 in the Wimbledon held at London?
A.Roger Federer
B.Novak Djokovic
C.Andy Murray
D.Serena Williams

Ans: D.Serena Williams

 

 

35. Which Indian women’s hockey team captain has dropped from the Rio Olympics squad owing to lack of performance and attitude problems?
A.Jaspreet Kaur
B.Mamta Kharab
C.Deepika Kumari
D.Ritu Rani

Ans: D.Ritu Rani

 

 

36. Which Indian Wrestler along with Narsingh Yadav has bagged the silver and bronze medals in 74kg and 57kg respectively at the Spanish Grand Prix Wrestling championship held in Madrid?
A.Yogeshwar Dutt
B.Mandeep Jangra
C.Sandeep Tomar
D.Sushil Kumar

Ans: C.Sandeep Tomar

 

 

37. Which state Police Launches Four Apps To Strengthen Public Security System in India?
A.Maharashtra
B.Odisha
C.West Bengal
D.Tiripura

Ans: A.Maharashtra

 

 

38. For how much credit, agreement signed by Centre, Bihar government and World Bank to help improve livelihood opportunities for poor rural households across 300 blocks and 32 districts of the eastern state?
A.USD 290-million
B.USD 390-million
C.USD 490-million
D.USD 590-million

Ans: A.USD 290-million

 

 

39. Which leading telecom services provider with global operations in around 19 countries across Asia and Africa has been ranked first in a listing of 100 emerging market multinational companies?
A.Tata Docomo
B.Aircel
C.Airtel
D.Idea

Ans: C.Airtel

 

 

40. Which world’s largest cement producer has entered into an agreement with Nirma Ltd to sell its entire 100% holding in cement maker Lafarge India for an enterprise value of $1.4 billion?
A.CNBM
B.Anhui Conch
C.Lafarge Holcim
D.UltraTech

Ans: C.Lafarge Holcim

 

 

41. Who is the Cookbook author and food blogger has bagged the Gourmand World Cookbook Award for 2015-16?
A.Vikhas Kanna
B.Sanjeev Kapoor
C.Nimi Sunilkumar
D.Sudarsan Pattnaik

Ans: C.Nimi Sunilkumar

 

 

42. Who is to be conferred with AAAI Lifetime Achievement Award on 29th July?
A.Mukund Padmanabhan
B.Nayare Ali
C.RC Dhere
D.Srinivasan K. Swamy

 

 

43. Who is the chief executive and managing director of the second largest private sector lender HDFC Bank has been named as the best banking CEO in Asia by the investor community?
A.Rana Kapoor
B.Chanda Kochhar
C.Aditya Puri
D.Romesh Sobti

Ans: C.Aditya Puri

 

 

44. Who is appointed as a new Chairman and Managing Director (CMD) of Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL)?
A.Sarath Kumar Achariya
B.D Rajkumar
C.Utpal Bora
D.Dinesh K Sarraf

Ans: B.D Rajkumar

 

 

45. Which pharmacy introduced anti-cancer product named Gemcitabine InfuSMART, used in treatment of cancer, in Europe to build a meaningful and differentiating presence in global oncology therapy?
A.Apollo Pharmacy
B.Sun Pharma
C.Reliance Health and Pharma
D.Thulasi Pharmacies

Ans: B.Sun Pharma

 

 

46. Which Bengaluru based start-up has released India’s first IOT glucometer that wirelessly syncs data with a smartphone by combining user-centric design and smart technology?
A.Fossilshale
B.Xactly Corporation
C.Cooey Technologies
D.Amitysoft Technologies

Ans: C.Cooey Technologies

 

 

47. In which state, Union Agriculture and Farmers’ Welfare Minister Radha Mohan Singh announced that centre is mulling to set up National Research Centre for Banana?
A.Meghalaya
B.Assam
C.Karnataka
D.Bihar

Ans: D.Bihar

 

 

48. How much units of electricity is added to the southern grid and raise the contribution of nuclear power in the country to 6780 MWe?
A.1000 MWe
B.2000 MWe
C.3000 MWe
D.5000 MWe

Ans: A.1000 MWe

 

 

49. Who won the men’s single Wimbledon 2016 Championships with cash prize of £2 million?
A.Nicolas Mahut
B.Pierre Hugues Herbert
C.Milos Raonic
D.Andy Murray

Ans: D.Andy Murray

 

 

50. Who finished with a dominant victory in a British Grand Prix 2016 to cut team-mate Nico Rosberg’s championship lead to one point?
A.Michael Schumacher
B.Sebastian Vettel
C.Max Verstappen
D.Lewis Hamilton

Ans: D.Lewis Hamilton

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 

Gallery