Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 21 Sep. 2016

1. The centre has given approval to Mega food park to be set up at Khammam district situated

in?

A.Andhra

B.Telengana

C.Kerala

D.Karnataka

Answer: B) Telengana

 


2. Which state becomes ninth state to join UDAY scheme?

A.Jammu & Kashmir

B.Punjab

C.Rajasthan

D.Haryana

Answer: A) Jammu & Kashmir

 



3. Fourteen Indians have made it to the top 100 Global venture capitalists released by CB

insights. Which Indian tops the list?

A.Deven Prakash

B.Sameer Gandhi

C.Hemant Taneja

D.Navin Chadda

Answer : B) Sameer Gandhi

 


4. Which country first implemented the 2014 protocol of Labour Convention ?

A.United Kingdom

B.Mauritania

C.Niger

D.Norway

Answer: B) Mauritania

 



5. RBI is likely to pay how many crores as dividend for the fiscal 2016-17?

A.57000 Crores

B.65000 Crores

C.75000 Crores

D.90000 Crores

Answer : A) 57000 Crores

 


6. Which bank has launched the contactless mobile pay solution itap?

A.ICICI

B.Axis bank

C.HDFC

D.Kotak Mahindra Bank

Answer: a) ICICI

 


7. The Union government has imposed anti-dumping duty of 44.7% for?

A.Steel products

B.Electronics

C.Plastic processing machines

D.Automobile spare parts

Answer: C) Plastic processing machines

 


8. Who is chosen as Nepal’s first women chief justice?

A.Bindhya Bandhari

B.K.P.Oli

C.Sushila Karki

D.Sheikh haseena

Answer : C) Sushila Karki

 



9. Which tennis player has been suspended from UN goodwill ambassador post after failing

the dope test in Australian open?

A.Maria Sharapova

B.Ana Ivanovic

C.Serena Williams

D.Martina Hingis

Answer: a) Maria Sharapova

 



10. Who is the author of the book ‘Gandhi: An illustrated Biography’?

A.Pramod Kapoor

B.Vikram Seth

C.Amrita Pritam

D.Amish Tripathi

Answer: A) Pramod Kapoor

 



11. India have signed social security agreement pact with which of the nations that avoids

double taxation of the employees?

A.Australia

B.Japan

C.China

D.Russia

Answer: A) Australia

 


12. India and china have proposed to cut tariff in goods imports by how much percentage?

A.5%

B.2%

C.1%

D.7%

Answer: A) 5%

 



13. 600 MW thermal power plant Singareni has been planned to synchronize in April in which

state?

A.Andhra Pradesh

B.Karnataka

C.Telengana

D.Odisha

Answer: C) Telengana

 



14. The fifth edition of Indian Aviation show is conducted in which city?

A.Chennai

B.Hyderabad

C.Mumbai

D.New Delhi

Answer: B) Hyderabad

 


15. India has been ranked at which place in Happiness Index released by Sustainable

Development Solutions Network?

A.55

B.118

C.76

D.81

Answer: B) 118

 


16. 4th world congress of biosphere reserves which began on March 14 is held at?

A.Ankara

B.Lima

C.Jordan

D.Istanbul

Answer: b) Lima

 


17. Four Indian oil PSU’s have signed to hold stake in Russian oil fields. Which among the

following is not in the list?

A.ONGC Videsh

B.Bharat petro resources

C.Oil India ltd

D.HPCL

Answer : D) HPCL

 


18. Uber has tied up with which bank to provide Instant vehicle financing?

A.SBI

B.HDFC

C.Canara Bank

D.ICICI

Answer: A) SBI

 


19. Which company has won the solar energy order of 20 MW from Srilanka ?

A.Gamesa Wind Turbines

B.SolarCity

C.Solar Inc

D.RGS energy

Answer : a) Gamesa Wind turbines

 


20. Sir Andrew Wiles who won the 2016 Abel prize belongs to?

A.Germany

B.France

C.England

D.Russia

Answer : C) England

 


21. Paralympics game has started in which north eastern state of India?

A.Meghalaya

B.Assam

C.Mizoram

D.Arunachal Pradesh

Answer: d) Arunachal Pradesh

 


22. Paul Daniels who recently died is a famous?

A.Painter

B.Singer

C.Musician

D.Magician

Answer: D) Magician
 

 

23. Name the American actress who was in March 2016 appointed as a Goodwill Ambassador

by the UN Population Fund.

A.Ashley Judd

B.Michelle Yeoh

C.Angelina Jolie

D.Sandra Bullock

Answer: a) Ashley Judd

 


24. Who was in March 2016 appointed as a UNDP Goodwill Ambassador to promote the 2030

Sustainable Development Agenda?

A.Michelle Yeoh

B.Ashley Judd

C.Maria Sharapova

D.Leonardo DiCaprio

Answer : a) Michelle Yeoh
 

 

25. Name the former Director of Mossad who passed away due to cancer.

a) Yitzhak Hofi

b) Meir Dagan

c) Efraim Halevy

d) Danny Yatom

Answer: B) Meir Dagan

 


26. Which mobile phone operator in March 2016 announced the acquisition of Videocon

Telecommunications Ltd’s entire spectrum in 6 circles?

a) Bharti Airtel

b) BSNL

c) Vodafone Essar

d) Reliance Communications

Answer: a) Bharti Airtel

 



27. India in March 2016 signed loan agreement of 35 Million dollars with the World Bank for

Citizen Access to Responsive Services Project of a State. Name it.

a) Madhya Pradesh

b) Delhi

c) Gujarat

d) Andhra Pradesh

Answer: a) Madhya Pradesh

 


28. At which position did India’s Prime Minister Narendra Modi stood in 30 Most Influential

People on the Internet list?

a) 10

b) 15

c) 30

d) 20

Answer: b) 15

 



29. Name the festival that marks Thai New year and which is going to be imposed curfew by

Bangkok.

a) Songkran

b) Loy Krathong

c) Makha Bucha

d) Chonburi

Answer: a) Songkran

 



30. Which film has won the maximum no of awards in the 10th Asian film festival?

a) Assassin

b) The inside men

c) The port of call

d) Bajirao Mastani

Answer: A) Assassin

 



31. Which female journalist has won the Chameli Devi Jain award, 2016 along with Priyanka?

a) Raksha

b) Anuradha

c) Sheeren bhan

d) Nidhi Razdan

Answer: A) Raksha

 



32. IDBI bank which recently announced that its ATM’s can be used to purchase Government

bonds was established in?

a) 1955

b) 1964

c) 1972

d) 1935

Answer: B) 1964

 



33. Which country is the second largest investor in London as revealed by London &

partners?

a) India

b) USA

c) Russia

d) Japan

Answer: a) India

 



34. FCI has announced its online depot system. Who is the Union minister of Food and Public

distribution?

a) J.P.Nadda

b) Maneka Gandhi

C) Ashok gehlot

d) Ram Vilas Paswan

Answer: d) Ram Vilas Paswan

 



35. Who has won the Miss India title in body building-2016?

a) Shweta rathore

b) Navreet Josan

c) Ashwini waskar

d) sonali swami

Answer: A) Shweta Rathore

 



36. Which IT company has been named as the official partner of London Marathon?

a) TCS

B) Wipro

C) Infosys

d) IBM

Answer: a) TCS

 



37. Which Railway station has been declared as the cleanest in the survey conducted by

IRCTC?

a) Surat

b) Vishakapatnam

c) Cochin

d) Allahabad

Answer: a) Surat

 



38. As per a MoU signed with the Government of Andhra Pradesh in March 2016, in which city

Cisco will set up an IoE Innovation Centre to foster regional innovation?

a) Visakhapatnam

b) Kurnool

c) Vijayawada

d) Srikakulam

Answer: A) Vishakhapatnam

 



39. Which bank in the third week of March 2016 became the first bank to commence the sale of

Indian Gold Coin in the domestic market?

a) Punjab and Sind Bank

b) Indian Overseas Bank

c) Bank of India

d) Canara Bank

Answer: b) Indian Overseas Bank

 


40. As per the UNESCO eAtlas of Gender Inequality in Education, this many million girls

between 6 and 15 age are out of school in the world.

a) 43 million

b) 53 million

c) 63 million

d) 73 million

Answer: C) 63 million

 



41. Maharashtra Finance Minister on 18 March 2016 presented the Annual State Budget 2016-

17 in the state legislature. Who is the finance minister of the state?

a) Diwakar Raote

b) Subhash Desai

c) Sudhir Mungantiwar

d) Eknath Shinde

Answer: c) Sudhir Mungantiwar

 


42. Who on 18 March 2016 was appointed as the Managing Director of Pfizer India?

a) S Sridhar

b) G Sridhar

c) Vimal Kathuriya

d) Jawahar Nath

Answer: a) S Sridhar

 



43. Identify the state that classified its country liquor as Heritage Spirit of state on 17 March

2016.

a) Kerala

b) Assam

c) Goa

d) Sikkim

Answer: C) Goa

 



44. Who was conferred with Skoch Lifetime Achievement Award on 17 March 2016?

a) Venkaiah Naidu

b) Arun Jaitley

c) Narendra Modi

d) LK Adwani

Answer: a) Venkaiah Naidu

 



45. Name the Indian city which hosted the first-ever World Sufi Forum, which was inaugurated

by Prime Minister Narendra Modi on 17 March 2016.

a) New Delhi

b) Lucknow

c) Jaipur

d) Hyderabad

Answer: a) New Delhi

 



46. Which Indian city will join the earth hour forum on March 19?

a) New Delhi

b) Chennai

c) Kolkata

d) Mumbai

Answer: A) New Delhi

 



47. IAF has planned to conduct the military exercise ‘Iron Fist’ in which state?

a) Punjab

b) Rajasthan

c) Himachal Pradesh

d) Haryana

Answer: b) Rajasthan

 



48. India has provided a grant of 265 million to set up the memorial of which famous

personality in Srilanka?

a) Ambedhkar

b) Jawaharlal Nehru

c) APJ Abdul Kalam

D) Rabindranath Tagore

Answer: d) Rabindranath Tagore

 



49. Interest rates of PPF has been slashed from 8.7% to?

a) 8%

b) 8.2%

c) 8.1%

d) 7.5%

Answer: C) 8.1%

 



50. Which state has become the seventh state in the country to join the UDAY scheme?

A.Rajasthan

B.Bihar

C.Punjab

D.Jharkhand

Answer: c) Punjab

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152


Gallery