DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 11 Sep. 2016

1. The United Nation Security Council has recently imposed sanctions on which of the following Nations for testing of Nuclear Ballistic Missile?
A.Iran
B.Syria
C.South Korea
D.North Korea

Answer: D) North Korea.

 

 

2. Japan has signed a Defence pact to supply defence equipments with which of the following South Asian Nations recently?
A.India
B.Bangladesh
C.Maldives
D.Phillipines

Answer : D) Phillipines

 

 

3. Which of the following banks have signed a MoU recently with the Indian Army on the Defence salary Package?
A.Bank of India
B.Axis bank
C.ICICI bank
D.IndusInd bank

Answer: D) IndusInd bank

 

 

4. World’s costliest Railway station has been opened in which of the following cities?
A.London
B.Beijing
C.Dubai
D.New York

Answer: d) New York

 

 

5. Who has been awarded with DadaSaheb Phalke Award for the year 2015?
A.Dilip kumar
B.Manoj kumar
C.Ratan thiyam
D.Shashi kapoor

Answer: b) Manoj Kumar

 

 

6. Which Indo-American investor has been inducted into IMF as the Alternate executive director recently?
A.Sunil Sabharwal
B.Praveen Kumar Singhal
C.Anil .M.Rao
D.Dominique Strauss Khan

Answer: A) Sunil Sabharwal

 

 

7. Who has been recently appointed as the MD & CEO of Multi Commodity Exchange (MCX?)
A.Mrugank Paranjape
B.Praveen Kumar Singhal
C.Rana Kapoor
D.U.K.Sinha

Answer: A) Mrugank Paranjape

 

 

8. Which spirit company has recently acquired Singapore based orbitol solutions?
A.Pincon spirits
B.Uday spirits
C.Kingfisher
D.Diaego spirits

Answer: a) Pincon spirits

 

 

9. Which U-23 team have won the C.K.Nayudu trophy 2015-16?
A.Hyderabad
B.Punjab
C.Mumbai
D.Saurashtra

Answer : C) Mumbai

 

 

10. Who is the author of the book titled “Who was Shivaji” ?
A.Govind Pansare
B.Jain Acharya
C.Anup Ashok sardesai
D.Hindol Sengupta

Answer : A) Govind Pansare

 

 

11. March 4 is celebrated in India as?
A.National Defence day
B.National Youth day
C.National security day
D.National flag day

Answer: c) National security day

 

 

12. State Assembly elections have been announced by the Election Commission of India for 5 states, when is the counting of votes scheduled for all the 5 states?
A.MAY 17
B.May 16
C.May 19
D.April 19

Answer: c) May 19

 

 

13. What is the loan amount proposed by union government for Fertilizers and Chemicals Travancore?
A.1000 crores
B.700 crores
C.500 crores
D.1500 crores

Answer: A) 1000 crores

 

 

14. Which state has become the seventh state in the country to join the UDAY scheme?
A.Rajasthan
B.Bihar
C.Punjab
D.Jharkhand

Answer: c) Punjab

 

 

15. BHEL has proposed to set up its Supercritical thermal plant in which of the following states?
A.Karnataka
B.Chhattisgarh
C.Madhya Pradesh
D.Maharashtra

Answer: A) Karnataka

 

 

16. The traditional spring festival Chapchar Kut is celebrated in which of the North-eastern states?
A.Meghalaya
B.Mizoram
C.Sikkim
D.Nagaland

Answer: B) Mizoram

 

 

17. Which is the most trusted online shopping brand according to the survey of Brand Trust Report India Study 2016?
A.Flipkart
B.Snapdeal
C.Shoppers clue
D.Amazon

Answer: D)Amazon

 

 

18. Stevie Wonder who was awarded the global Green Hero award at the 13th Annual Global green USA pre Oscar party is a?
A.Director
B.Actor
C.Singer
D.Environment activist

Answer: c) Singer

 

 

19. Justice Ajit Singh has been sworn in as the Chief Justice of?
A.Delhi High court
B.Punjab High court
C.Mumbai High court
D.Guwahati High court

Answer: D) Guwahati High court

 

 

20. Who launched the first edition of e-newsletter of Textiles?
A.Narendra Modi
B.Pranab Mukherjee
C.Arun Jaitley
D.Santhosh Kumar Gangwar

Answer : D) Santhosh Kumar Gangwar

 

 

21. The veteran political leader Ashok Ghosh who passed away belongs to which political front?
A.Bharatiya Janata Party
B.Congress
C.All Indian Forward Bloc
D.Communist Party of India

Answer : c) All Indian Forward Bloc

 

 

22. Who is appointed as the Interim General Secretary of UEFA?
A.Gianno Infantino
B.Theodore theodoridis
C.Sepp Blatter
D.Ali bin Hussein

Answer: B) Theodore Theodoridis

 

 

23. Which Spanish football team recently created the Unbeaten 35 games record?
A.Barcelona
B.Atletico Madrid
C.La Liga
D.Real Madrid

Answer: a) Barcelona

 

 

24. Nagaland information Commission has been ranked as the best. Who is the Chief Information commissioner of Nagaland?
A.Buckchem Phom
B.K.Ramanujam
C.Dipak Datta
D.Vijay Sharma

Answer: A)Buckchem Phom

 

 

25. Who inaugurated the National Conference on Legislation for Women?
A.Narendra Modi
B.Sumitra Mahajan
C.Pranab Mukherjee
D.Hamid Ansari

Answer: C) Pranab Mukherjee

 

 

26. What is the new in house wing established by Indian Railways along with the support of DRDO for implementing technological innovations in Railway?
A.SRESHTA
B.RDSO
C.AURA
D.LAKSHYA

Answer: a) SRESHTA

 

 

27. Which State government passed the Revenue code bill in the state legislature that enables Dalits to sell their land to Non Dalits?
A.Bihar
B.Jharkhand
C.Haryana
D.Uttar Pradesh

Answer: D) Uttar Pradesh

 

 

28. The committee formed by Maharashtra government to trace the MoU’s signed during Make in India week is headed by?
A.Swadhin Kshatriya
B.Rajesh Aggarwal
C.Sujata Sounik
D.Apurva Chandra

Answer : A) Swadhin Kshatriya

 

 

29. The Government of India has planned to digitalize all the rural post offices in the country by?
A.2016
B.2019
C.2017
D.2022

Answer : C) 2017

 

 

30. India have denied visa to members of Religious Commission from which of the following Nations?
A.Pakistan
B.UAE
C.US
D.Russia

Answer: C) US

 

 

31. Bluedots which provide support to children and families who move across Europe as refugees is started by?
A.UNESCO & UNHCR
B.UNICEF & UNHCR
C.UNESCO & WHO
D.UNHCR & WHO

Answer: B) UNICEF & UNHCR

 

 

32. Which Indian Bank has got license from Myanmar Government to start its operation in Myanmar?
A.Indian overseas Bank
B.Canara Bank
C.State Bank of India
D.Punjab National Bank

Answer: c) State Bank of India

 

 

33. Which bank was the first to get Small finance bank license from RBI among the ten applicants?
A.Bandhan Bank
B.Au financiers
C.Disha Micro finance
D.Capital local area bank

Answer : D) Capital Local area bank

 

 

34. Which team has won the Star Sports Pro Kabaddi title of 2016?
A.Patna Pirates
B.U Mumba
C.Jaipur pink panthers
D.Telugu Titans

Answer : A) Patna Pirates

 

 

35. Who has been conferred with the Innovation Award for 2016?
A.Sirshendu De
B.Nipun Singhi
C.Shubankar singhi
D.Sudha Jain

Answer : A) Sirshendu De

 

 

36. PepsiCo has entered as associate sponsor of BCCI for all international Matches played at home for how many years?
A.Three
B.Four
C.Six
D.Two

Answer: B) Four

 

 

37. Name the recently appointed non official board of director of RBI who was the ex-chief secretary of Gujarat?
A.Natarajan Chandrasekaran
B.Sudhir Mankad
C.Bharat Narotam Doshi
D.YC Deveshwar

Answer : B) Sudhir Mankad

 

 

38. The third phase of Gyan Sangam is likely to focus on what issue of the banks?
A.NPA assets
B.Capital infusion
C.Asset quality review
D.Consolidation of banks

Answer: D) Consolidation of Banks

 

 

39. The oil Ministry has recently laid the foundation stone of Octomax unit that will produce high octane Gasoline in which of the following states?
A.Rajasthan
B.Uttar Pradesh
C.Jharkhand
D.Odissa

Answer: B) Uttar Pradesh

 

 

40. Gujarat is ranked in which position based on the sex ratio revealed in the 2011 census?
A.15
B.20
C.22
D.25

Answer : c) 22

 

 

41. River Information System a solution for Inland water Traffic is going to be implemented first in which river?
A.Ganga
B.Yamuna
C.Godavari
D.Brahmaputra

Answer: A) Ganga

 

 

42. Which Indian city is going to host the BRICS friendship Nations enclave in April?
A.New Delhi
B.Mumbai
C.Chennai
D.Hyderabad

Answer: B) Mumbai

 

 

43. In a report released by Nomura which bank is better placed than ICICI & other PSU’s in terms of corporate book profitability?
A.HDFC
B.IndusInd
C.Axis bank
D.YES bank

Answer: C) Axis Bank

 

 

44. The government is likely to look into merging of how many PSB’s into just 6 due to the piling up of bad loans?
A.22
B.25
C.26
D.27

Answer: D) 27

 

 

45. Which digital wallet has recently entered into partnership with Mexico based theatre Cinepolis?
A.PayPal
B.Paytm
C.FreeCharge
D.Mobi kwik

Answer: C) FreeCharge

 

 

46. The travel solution giant Thomas Cook has signed an agreement with which of the following banks to facilitate international trade payments?
A.DBS
B.RBS
C.ICICI
D.DCB

Answer: d) DCB

 

 

47. Who has been awarded with the Mahindra lifetime achievement award for the year 2016?
A.Syed Kirmani
B.Salman Rushdie
C.Amrita Patel
D.Keshub Mahindra

Answer : C) Amrita Patel

 

 

48. Indian scientists along with Ranbaxy Pharma group have found a herbal drug to cure which of these diseases?
A.Zika virus
B.Swine flu
C.Dengue
D.Malaria

Answer: C) Dengue

 

 

49. Name the new burrowing snake species discovered in Western Ghats recently?
A.Khairei’s Black Shieldtail
B.Green viper
C.Malabar Pit viper
D.Anurans

Answer : a) Khaire’s Black Shieldtail

 

 

50. Which cricket team won the Asian cup for the sixth time?
A.India
B.Pakistan
C.Srilanka
D.Bangladesh

Answer : A) India

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152


Gallery