Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 24 Aug.2016

1.Which state tops both the list in terms of number of domestic and foreign tourist Visits during 2015 report released by the Market Research Division of Ministry of Tourism?
A.Assam
B.Tamilnadu
C.Kerala
D.Karnataka

Ans: B.Tamilnadu

 

 

2.  For whom, President Pranab Mukherji presented National Awards for 2008, 2009 & 2010 at Rashtrapati Bhavan in New Delhi by paying the tribute?
A.Bhagat Singh Koshyari
B.Bidhan Chandra Roy
C.Bipin Chandra Pal
D.Biju Janata Dal

Ans: B.Bidhan Chandra Roy

 

 

3. Which has decided to ban by Kerala government in order to prevent from health related problems?
A.e-kutka
B.e-food
C.e-khainis
D.e-cigarette

Ans: D.e-cigarette

 

 

4.  How much deal amount has signed between India and United States for Four Poseidon- 8I Longrange Surveillance and antisubmarine warfare aircraft?
A.$3 billion
B.$4 billion
C.$1 billion
D.$2 billion

Ans: C.$1 billion

 

 

5.  Which is rank is got by the India on World Bank’s Logistics Performance Index which was released by the World Bank?
A.52
B.25
C.55
D.35

Ans: D.35

 

 

6. What is the name of World’s largest international Biennial maritime exercise started in Pacific Ocean at Hawaii, United States?
A.RIMPAC
B.RIPMAC
C.PIMPAC
D.PIPMAC

Ans: A.RIMPAC

 

 

7. Which Bank has signed agreements with the World Bank for $625 million to support grid connected rooftop solar programme in the Country?
A.ICICI Bank
B.Indian Overseas Bank
C.Indian Bank
D.State Bank of India

Ans: D.State Bank of India

 

 

8. Which industry is incorporated with State Bank of India have signed the shareholder for the bank payment?
A.ITC
B.HDFC Bank
C.Hindustan Unilever
D.Reliance Industries Limited

Ans: D.Reliance Industries Limited

 

 

9. How much amount has unearthed undisclosed income gathered by the Income Tax Department from investigations during the past two fiscal years?
A.Rs 13,000 crore
B.Rs 53,000 crore
C.Rs 43,000 crore
D.Rs 33,000 crore

Ans: C.Rs 43,000 crore

 

 

10. What is the name of social media banking platform for Facebook and Twitter users to help the customers of banking services through online?
A.SBI Join
B.SBI Unite
C.SBI Mingle
D.SBI Circle

Ans: C.SBI Mingle

 

 

11. Which method is developed by the researchers from UTSA which can kill cancer cells deals with tumours in two hours?
A.Invasive method
B.Destructive testing method
C.Non Invasive method
D.Non destructive testing method

Ans: C.Non Invasive method

 

 

12. The Union Sports Ministry granted recognition to _________of India that helps to the several para-athletes who have qualified for Rio Paralympics.
A.Youth Olympics Committee
B. Rural Olympics Committee
C.Olympic Committee
D.Paralympic Committee

Ans: D.Paralympic Committee

 

 

13. Which two players sets record for record for a fifth-wicket stand in Twenty 20 cricket of 150 in 92 balls against the Barbados Tridents at Queen’s Park Oval in the Caribbean Premier League?
A.Simmons and Gayle
B.Sammy and Russell
C.Pollard and Ramdin
D.Amla and Bravo

Ans: D.Amla and Bravo

 

 

14. Which government sector having India’s first insurance policy covering public liability to an atomic power plant operator?
A.ONGC
B.NPCIL
C.NLC
D.NSG

Ans: B.NPCIL

 

 

15. Who becomes the first Indian gymnast to secure World Class Gymnast award, ‘Gymnaste de Classe Mondaile’ by the Federation Internationale de Gymnastique (FIG)?
A.Preeja Sreedharan
B.Anjali Bhagwat
C.Deepika Kumari
D.Dipa Karmakar

Ans: D.Dipa Karmakar

 

 

16. Who is the new CEO for Reliance Group Internet of Things (IoT) business operations?
A.Yogesh Chander Deveshwar
B.Pawan Munjal
C.Deepak Gulati
D.Juergen Hase

Ans: D.Juergen Hase

 

 

17. Who has appointed as a New Chief Secretary of Uttar Pradesh?
A.Deepak Singhal
B.Shatrughna Singh
C.O Nabakishore
D.Kuljit Singh Kropha

Ans: A.Deepak Singhal

 

 

18. Which artificial organ is found by the Researchers, in order to monitor blood glucose in patients with diabetes ?
A.Heart
B.Kidney
C.Blood Vessels
D.Pancreas

Ans: D.Pancreas

 

 

19. What species has identified near the home town of Gabriel Garcia Marquez, the late Nobel literature laureate?
A.Maratus volans
B.tarantula
C.Katipo
D.Great raft spider

Ans: B.tarantula

 

 

20. What is the name of China’s largest indigenously-built transport aircraft that allows the world’s largest force to transport cargo and troops?
A.W-20
B.Y-20
C.Z-20
D.X-20

Ans: B.Y-20

 

 

21. Which swimmer along with Shivani Kataria will represent India at the Rio Olympics?
A.Bharat Kumar
B.Niranjan Mukundan
C.Sajan Prakash
D.Virdhawal Khade

Ans: C.Sajan Prakash

 

 

22. Which football sportsperson handed 21-month prison term in Spain for tax fraud?
A.Gareth Bale
B.Cristiano Ronaldo
C.Arjen Robben
D.Lionel Messi

Ans: D.Lionel Messi

 

 

23. At what percent, the new Kerala government is planning to boost up the tax revenue this year on junk foods?
A.16%
B.11.7%
C.13%
D.14.5%

Ans: D.14.5%

 

 

24. How much package is announced by the Kerala Government for the state in view of the Gulf crisis and recessionary trends in the state?
A.Rs. 11,000 crore
B.Rs. 12,000 crore
C.Rs. 10,000 crore
D.Rs. 20,000 crore

Ans: B.Rs. 12,000 crore

 

 

25. Which controversial law is adopted by the lower and upper house of parliament of Russia under the President Vladimir Putin?
A.Big Brother Law
B.Anti Hijacking Law
C.Anti-Conversion Law
D.Model Shops and Establishments Bill

Ans: A.Big Brother Law

 

 

26. Which country has successfully completed Asia’s longest 16-km single tunnel that has double tracks for high-speed trains in northwest province of the country?
A.Mongolia
B.China
C.Nepal
D.Taiwan

Ans: B.China

 

 

27. For which country’s visit Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari will at attracting billions of dollars in Foreign Direct Investment?
A.South Africa
B.England
C.United States
D.Bangladesh

Ans: C.United States

 

 

28. Which minister held a bilateral meeting with Sajid Javid, Secretary of State for Business, Innovation and Skills, UK, in New Delhi?
A.Nitin Gadkari, Road Transport and Highways
B.Sushma Swaraj, External Affairs
C.Rajnath Singh, Home Affairs.
D.Nirmala Sitharaman, Union Commerce and Industry

Ans: D.Nirmala Sitharaman, Union Commerce and Industry

 

 

29. Which bank along with SIDBI entered into a partnership to guarantee 75% of loans of up to Rs. 15 crore extended to energy efficiency projects under the WORLD BANK initiative?
A.YES Bank
B.Indus Ind Bank
C.HDFC Bank
D.ICICI Bank

Ans: A.YES Bank

 

 

30. Which Securities has topped the Initial Public Offering (IPO) league table in the first half of 2016?
A.ICICI
B.HDFC
C.Birla Life
D.SBI

Ans: A.ICICI

 

 

31. Which government has joined hands with business-to-business (B2B) ecommerce firm Applicate IT Solutions to enable 35,000 e-mitra kiosks in the state for traders and retailers to procure products directly from manufacturers?
A.Maharashtra
B.Gujarat
C.Rajasthan
D.West Bengal

Ans: C.Rajasthan

 

 

32. Who became the first woman in the world to receive the Award for Exceptional Bravery at Sea from the International Maritime Organsiation (IMO)?
A.Swethika Krishnan
B.Radhika Menon
C.Avanthika Menon
D.Nirmala Naidu

Ans: B.Radhika Menon

 

 

33. Who is the former Walmart executive is all set to leave his COO post at Microsoft after an 11-year stint with Microsoft to join Citadel Securities as the Chief Executive Officer?
A.Kunal Bahl
B.Jong-Kyun Shin
C.Binny Bansal
D.Kevin Turner

Ans: D.Kevin Turner

 

 

34. Which has been declared as the critically endangered according to the International Union for Conservation of Nature (IUCN)?
A.Bornean Orangutan
B.Jerdon’s courser
C.Forest owlet
D.Himalayan quail

Ans: A.Bornean Orangutan

 

 

35. Which Indian squash player rose to a career high 10th position in the latest PSA world rankings, becoming the second Indian to break the top-10 barrier after longtime India teammate Dipika Pallikal?
A.Joshna Chinappa
B.Dipika Pallikal
C.Tushar Sahani
D.Deepika Kumari

Ans: A.Joshna Chinappa

 

 

36. Which renowned philanthropist has died after a long kidney illness at the age of 88?
A.Richard Jacobson
B.Andrew Carnegie
C.Azim Hashim Premji
D. Abdul Sattar Edhi

Ans: D. Abdul Sattar Edhi

 

 

37. Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport located in?
A. Guwahati, Assam
B. Ahmedabad, Gujarat
C. Bengaluru, Karnataka
D. Kozhikode, Kerala

Ans: A. Guwahati, Assam

 

 

38. Which programme is launched by the Meghalaya Governor V.Shanmuganathan in the East Khasi Hills District of Meghalaya?
A.PSMMA
B.PMNMA
C.PMSMA
D.PSSMA

Ans: C.PMSMA

 

 

39. In which place, Auto Ingress, Manufacturing Company of automatic sensor doors has set up its first assembly unit with an investment of about Rs 12 crore?
A.Bengaluru, Karnataka
B.Chennai, Tamilnadu
C.Hyderabad, Telengana
D.Trivandrum, Kerala

 

 

40. In which place, Auto Ingress, Manufacturing Company of automatic sensor doors has set up its first assembly unit with an investment of about Rs 12 crore?
A.Bengaluru, Karnataka
B.Chennai, Tamilnadu
C.Hyderabad, Telengana
D.Trivandrum, Kerala

Ans: B.Chennai, Tamilnadu

 

 

41. In which state, a seed processing unit will be set up to produce and procure high quality seeds for cultivation and generate employment in the state?
A.Uttarakhand
B.Assam
C.Jammu and Kashmir
D.Odisha

Ans: C.Jammu and Kashmir

 

 

42. What is the name of largest annual international industrial trade fairs which is led by Commerce and Industry Minister Nirmala Sitharaman?
A.INNOPROM 2016
B.AMALGAMATION 2016
C.ANNOPROM 2016
D.AMALGAM 2016

Ans: A.INNOPROM 2016

 

 

43. What is the name of the reform bill along with H-1B would prevent Indian companies from hiring IT professionals which is introduced by the US?
A.V-1 Lisa
B.V-2 Lisa
C.L-2 Visa
D.L-1 Visa

Ans: D.L-1 Visa

 

 

44. Which President announced stationing of forces to bolster eastern flank of Nato, one of four new battalions, at Warsaw meeting?
A.Barack Obama, US
B.Abdul Hamid, Bangladesh
C.Bidhya Devi Bhandari, Nepal
D.Pranab Mukherjee, India

Ans: A.Barack Obama, US

 

 

45. In which network provider along with aircel for 4G spectrum deal to have cleared the Rs.3, 500 crore that is learnt by the Telecom ministry?
A.Tata Docomo
B.Airtel
C.BSNL
D.Ideal

Ans: B.Airtel

 

 

46. Who is appointed as acting Chief Secretary of Delhi in the absence of K. K. Sharma, who will remain on leave till July 25?
A.Suresh Prabhu
B.Umesh Gupta
C.Ramesh Negi
D.Nagarjun Naren

Ans: C.Ramesh Negi

 

 

47. Who has appointed as the Chairman and Managing Director of Konkan Railway Corporation Limited (KRCL)?
A.Ramesh Parthiv
B.SARAT KUMAR ACHARYA
C.Dinesh K Sarraf
D.Sanjay Gupta

Ans: D.Sanjay Gupta

 

 

48. What is the bi-nodal agreement signed by The Defense Research and Development Organization (DRDO) incorporates with IIT-Bombay and Madras?
A.OCPT
B.NOPT
C.MOPT
D.COPT

Ans: D.COPT

 

 

49.  What is the name of Spanish train which commenced its second phase trial from Mathura-Palwal at a speed of 120 km per hour?
A.Shinkansen
B.The Intercity-Express
C.Talgo
D. Siemens Velaro

Ans: C.Talgo

 

 

50.   Which country’s navy conducted combat drills near its southern island province of Hainan and the Paracel islands on July 9?
A.China
B.Japan
C.Taiwan
D.Korea

Ans: A.China

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152


Gallery