Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 11 Aug 2016

1. Prime Minister released the first every national plan called as __________________ plan to make nation disaster resilient and reduce the loss of lives and assets?
A.National Disaster Control
B.National Disaster Management
C.National Disaster reducing
D.National Disaster risk

Ans: B.National Disaster Management

 

2. Union Government inked Memorandum of Understanding with which country Civil Aviation authority for technical cooperation in establishing International Civil Aviation Organisation standards and Practices?
A.Germany
B.China
C.Denmark
D.France

Ans: D.France

 

3. Minister of Agriculture has announced the hike in Minimum support price and Bonus to decrease the country’s dependency on Imports for which crops?
A.Rabi
B.Zaidi
C.Kharif
D.All the above

Ans: C.Kharif

 

4. Global Day of Parents is being observed on which day every for their selfless binder to children was announced by the UN General Assembly in 2012?
A.June 2nd
B.May 31st
C.May 30th
D.June 1st

Ans: D.June

 

5. Veteran Bollywood comedian has passed away after suffering a cardiac arrest in Mumbai when he is 62 years old. Who is he?
A.Razak Khan
B.Rafiq Khan
C.Razak Ali
D.Rafiq Ali

Ans: A.Razak Khan

 

6. Who won the silver medal at the AIBA Women’s World Championships after she lost the women’s 57kg category in the Title Clash in Astana?
A.Sonia Mirbal
B.Sonia Mirza
C.Sonia Kumar
D.Sonia Lather

Ans: D.Sonia Lather

 

7. Asia’s largest technology trade show COMPUTEX is going to be held on June 4 in which country?
A.Japan
B.China
C.Taiwan
D.India

Ans: C.Taiwan

 

8. Instituto de Astofisica de Canarias and the University Scientists discovered the ______________ by a galaxy located 10,000 million light years away.
A.Newton Rings
B.Kepler Rings
C.Copernicus Rings
D.Einstein Rings

Ans: D.Einstein Rings

 

9. Japanese scientists developed a new tool that can predict the risk of which virus importation and local transmission across the world?
A.Pandemic
B.Zika
C.H1N1
D.HIV

Ans: B.Zika

 

10. Rahul Johri recently appointed as CEO of which body after the recommendation of Lodha to administer the body?
A.CCI
B.BCCI
C.ISRO
D.Air India

Ans: B.BCCI

 

11. Union Government inked with which organization for 9.2 million US dollar grant agreement for Global Environment Facility Programme?
A.International Monetary Fund
B.World Health Organisation
C.World Bank
D.BRICS Bank

Ans: C.World Bank

 

12. The world’s longest and deepest rail tunnel has opened in which country, after almost Seventeen years after construction work intended to ease transit?
A.France
B.Switzerland
C.Australia
D.Japan

Ans: B.Switzerland

 

13. Which country to launch its first experimental quantum communication satellite in July 2016 with the help of Chinese Academy of Sciences?
A.United States
B.United Kingdom
C.Japan
D.China

Ans: D.China

 

14. Union Cabinet approved Memorandum of Understanding between US and India for which purpose?
A.Wildlife Forensics and Conservation Genetics
B.Natural World Heritage Conservation
C.Nature Interpretation and Conservation Awareness
D.All the above

Ans: D.All the above

 

15. Akhilesh Yadav led Uttar Pradesh Government approved the Detailed Project Report (DPR) of _____________Metro rail project.
A.Lucknow
B.Panchsheel Nagar
C.Kanpur
D.Bhim Nagar

Ans: A.Lucknow

 

16. Who authored the Unseen Indira Gandhi was released in June 2016 and was published by Konark Publishers to deal about several milestone moments in India?
A.Arundhathi Roy
B.DP Mathur
C.Sanjay Bhasu
D.RK Sharma

Ans: B.DP Mathur

 

17. Serbian Tennis player Novak Djokovic becomes the first player to win how much prize money in French open Quarter finals beating Spain Roberto Bautista?
A.$50 Million
B.$150 Million
C.$100 Million
D.$75 Million

Ans: C.$100 Million

 

18. Who has been appointed as the chief of National Anti-Doping Agency for five years to work for dope free sports?
A.Nitin Agarwal
B.Serwin Agarwal
C.Nivin Agarwal
D.Navin Agarwal

Ans: D.Navin Agarwal

 

19. Telecom Regulatory Authority of India has launched the app named______________ to manage unsolicited commercial communications.
A.DONOTDISTURB
B.DONTSERVICES
C.DND SERVICES
D.DISTURB CURB

Ans: C.DND SERVICES

 

20. Which company would acquire personal care products company Vogue International for about $3.3 billion to build consumer products?
A.Fair and Lovely
B.Ponds
C.Parachute
D.Johnson & Johnson

Ans: D.Johnson & Johnson

 

21. Which Institute inked Memorandum of Understanding with a subsidiary of Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limited Kisan Sanchar Limited (IKSL) to work together in empowering farmers?
A.Institute of Rice and Crops
B.Sugar Institute of India
C.Central Agricultural Research Institute
D.Energy and Resources Institute

Ans: D.Energy and Resources Institute

 

22. New Development Bank of the BRICS countries is set to issue its first which country currency denominated bonds?
A.Brazil
B.China
C.India
D.Russia

Ans: B.China

 

23. Who has been ranked no 1 in Forbes annual list of America’s 60 wealthiest and most successful women entrepreneurs?
A.Neerja Sethi
B.Bharati Desai
C.Jayshree Ullal
D.Diane Hendricks

Ans: D.Diane Hendricks

 

24. India Born Neerja Sethi ranked which position on ‘America’s Richest Self-made Women’s list with her husband Bharat Desai?
A.15
B.16
C.17
D.18

Ans: B.16

 

25. Former Cricketer Sachin Tendulkar has agreed to feature a campaign against drug and liquor abuse in which state?
A.Tamilnadu
B.Kerala
C.Bihar
D.Maharashtra

Ans: B.Kerala

 

26. Union Government provided the approval for the three agreements between India and Qatar. Find the correct Agreements:
A.Coperation in the field of Skill development
B.Tourism
C.Customs
D.All the Above

Ans: D.All the Above

 

27. A Memorandum of Understanding (MoU) was signed between the Government of India and with which Country to enhance cooperation on energy security, clean energy and climate change?
A.Japan
B.China
C.United States
D.Brazil

Ans: C.United States

 

28. Union Government accorded approval for setting up the India Post Payments Bank under the Department of Posts with how many % equity shares?
A.94%
B.100%
C.50%
D.80%

Ans: B.100%

 

29. Who has signed the Memorandum of Understanding on behalf United States of America with GoI to enhance Co-operation on Energy Security, Clean Energy and Climate Change?
A.P.K. Pujari
B.Richard R Verma
C.Barack Obama
D.John Kerry

Ans: B.Richard R Verma

 

30. Which State Government has initiated to provide the social welfare benefits to Transgender who are belonging to most deprived classes?
A.Telangana
B.Kerala
C.Tamilnadu
D.None of the above

Ans: D.None of the above

 

31. The famous tamil actor and Director has passed away due to a massive heart attack in Coimbatore at the age of 61 years of old. Who is he?
A.Balu Ramanand
B.Balu Anand
C.Balu Sankar
D.Balu Nath

Ans: B.Balu Anand

 

32. Who has been ranked No. 1 in the Latest football rankings announced by FIFA?
A.Argentina
B.Germany
C.Colombia
D.Belgium

 Ans: A.Argentina

 

33. What is the rank held by Indian’s Men Football team in the latest FIFI rankings with the Blue Tigers?
A.25
B.125
C.63
D.163

Ans: D.163

 

34. Who has been nominated as a member by the International Olympic Committee is subject to the 129th IOC elections in Rio De Janeiro?
A.Mukesh Ambani
B.Cyrus Mistry
C.Nita Ambani
D.Sachin Tendulkar

Ans: C.Nita Ambani

 

35. Who took charge as the New Managing Director of State Bank of Mysore?
A.N.K.Chari
B.N.C.Mukund
C.N.K. Sekar
D.N.P Chakra

Ans: A.N.K.Chari

 

36. Kerala’s Ruling LDF candidate and two times Legislator P Sree ramakrishnan was elected as ___________________ of the 14th Assembly of the state.
A.Welfare Minister
B.Chief Minister
C.Speaker
D.Deputy Chief Minister

Ans: C.Speaker

 

37. Qatar based Doha Bank’s CEO Dr. R Seetharaman has been honoured with which award for his contribution in environment-friendly activities?
A.Green Economy Agriculture
B.Agri Economy Visionary
C.White Revolution Visionary
D.Green Economy Visionary

Ans: D.Green Economy Visionary

 

38. India’s Fourth Largest Private sector general Insurer HDFC ERGO acquired which insurance in all Cash agreement worth of Rs. 551 Crore?
A.Reliance
B.Tata AIG
C.L&T General Insurance
D.ICICI Prudential

Ans: C.L&T General Insurance

 

39. TATA Trusts signed with State Government on implementing interventions in healthcare areas like nutrition, mental health and cancer care?
A.Bihar
B.Uttar Pradesh
C.Madhya Pradesh
D.Uttarakhand

Ans: C.Madhya Pradesh

 

40. India Joined in Hague Code of Conduct in opposition to which Missile proliferation was apprised by HCoC Central Contact?
A.Nuclear
B.Sub Marine
C.Ballistic
D.Atom Bomb

Ans: C.Ballistic

 

41. Which State/UT joined with HCOC for elevating India’s membership application towards desire Missile Technology Control Regime?
A.Maharashtra
B.Odisha
C.Goa
D.Delhi

Ans: D.Delhi

 

42. Which Institute researcher revealed the Period of Indus Valley Civilization and explained the collapse of Harappan Culture?
A.IIT Bombay
B.IIT Madras
C.IIT Kharagpur
D.IIT Indore

Ans: C.IIT Kharagpur

 

43. Which country holds best country in World and named as the Good Country 2015 Index due to Good Charitable Service and Volunteer service?
A.Denmark
B.Netherland
C.India
D.Sweden

Ans: D.Sweden

 

44. Professional Boxer Muhammad Ali passed away after a 32 year battle with Parkinson’s disease at the age of 74 years old. He belongs to which country?
A.China
B.United States
C.Japan
D.Malaysia

Ans: B.United States

 

45. The Indian licensing body for professional boxers Indian Boxing Council (IBC) has been officially granted affiliation by which Council?
A.Commonwealth Boxing Council
B.International Boxing Council
C.National Boxing Council
D.Commonnation Boxing Council

Ans:A.Commonwealth Boxing Council

 

46. Harvard University Scientist developed the bionic Leaf to create what type of fuel using Sunlight to split water molecules?
A.Gas Fuel
B.Carbon Fuel
C.Petroleum Fuel
D.Liquid Fuel

Ans:D.Liquid Fuel D.163

 

47. Which Hospital has became the first hospital to implant world’s smallest pacemaker in 92 year old patient?
A.Global
B.Ramachandra
C.Medanta Medicity
D.AIIMS, Bhubaneshwar

Ans:C.Medanta Medicity

 

48. Using the Satellite-based method, NASA scientists have located 39 unreported and major human-made sources of toxic ______________emissions.
A.Methane
B.Sulphur di oxide
C.Carbon Monoxide
D.Nitrous Oxide

Ans:B.Sulphur di oxide

 

49. Which Revenue Minister resigned after an alleged over a string of Corruption charges, including a questionable land deal?
A.Bihar
B.Odisha
C.Uttar Pradesh
D.Maharashtra

Ans: D.Maharashtra

 

50. Who has been elected as the Speaker of 15th Tamilnadu Legislative Assembly?
A.Thambidurai
B.P Dhanapal
C.V Jayaraman
D.Markendayan

Ans:B.P Dhanapal

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 

 

 


Gallery