Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 26 July 2016

1. Off-road vehicle manufacturer Polaris has tied up with which of the

following e-commerce website to sell its ATV (All Terrain Vehicles)?

A. Shopclues

B. Flipkart

C. Amazon

D. Snapdeal

Answer – D. Snapdeal

2. As per the bilateral talks between Indian and Maldivian head, how

many agreements have been signed between both nations?

A. 3

B. 5

C. 8

D. 6

Answer – D. 6

3. National Safe motherhood day, observes on which of the following

dates?

A. April 13

B. April 12

C. April 11

D. April 10

Answer – C. April 11

4. Recently, which of the following Indian state has announced to

reserve 2% employment for meritorious sports persons?

A. Rajasthan

B. Karnataka

C. Jharkhand

D. Chattisgarh

Answer – C. Jharkhand

5. Which of the following has become the first transgender person in

Tamil Nadu to contest the assembly elections?

A. Padmini Prakash

B. Salam hailed Devi

C. Rose Venkatesan

D. Kalki Subramaniam

Answer – B. Salam hailed Devi

6. International Convention on World Homoeopathy Day was held at

which of the following places?

A. New Delhi

B. Bengaluru

C. Hyderabad

D. Dehradun

Answer – A. New Delhi

7. UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2016 has been

conferred upon which of the following?

A. Zafarul Islam Khan

B. Mubasher Lucman

C. Khadija Ismayilova

D. Sameera Aziz

Answer – C. Khadija Ismayilova

8. Which of the following bestowed with Dadasaheb Phalke Film

Foundation’s Best Actress of the Year Award?

A. Sonakshi Sinha

B. Priyanka Chopra

C. Kangana Ranaut

D. Vidya Balan

Answer – B. Priyanka Chopra

9. Which of the following has broken the world record of longest dance

performance by continuously dancing for 123 hours and 30 minutes?

A. Birju Maharaj

B. Kumudini Lakhiya

C. Shovana Narayan

D. Soni Chaurasiya

Answer – D. Soni Chaurasiya

10. National Intellectual Property (IP) Award has been conferred upon

which of the following under the academic institute’s category?

A. IIT-Kanpur

B. IIT-Delhi

C. IIT-Kharagpur

D. IIT-Bombay

Answer – C. IIT-Kharagpur

11. The world’s first multi-national team based “Futsal league” has

roped, which of the following as the league’s brand ambassador?

A. MS Dhoni

B. Virat Kohli

C. Lionel Messi

D. Sania Mirza

Answer – B. Virat Kohli

12. C Silvera, who has been recently passed away was the former Union

Minister of which of the following Indian state?

A. Assam

B. Nagaland

C. Manipur

D. Mizoram

Answer – D. Mizoram

13. The Malaysia Open title has been conferred upon which of the

following?

A. Hong Wei

B. Lee Chong Wei

C. Chen Long

D. Kim Gi Jung

Answer – B. Lee Chong Wei

14. Endangered bird spoon-billed sandpiper was spotted in which of the

following country?

A. Nepal

B. Japan

C. India

D. China

Answer – D. China

15. Which of the following is all set to become the Haryana’s new

Lokayukta?

A. Sajjan Singh

B. KS Solanki

C. NK Aggarwal

D. Pritam Pal

Answer – C. NK Aggarwal

16. International Day of Human Space Flight observes on which of the

following dates?

A. April 13

B. April 10

C. April 11

D. April 12

Answer – D. April 12

17. Veenu Paliwal, who has been recently passed away was related to

which of the field?

A. Badminton

B. Cricket

C. Biking

D. Tennis

Answer – C. Biking

18. Which of the following has been named as the Hilton Asian Tour

Golfer of the Month for March?

A. Nicholas Fung

B. S.S.P. Chawrasia

C. Marcus Fraser

D. Shaun Norris

Answer – B. S.S.P. Chawrasia

19. Lava International Limited, one of India’s leading players in the

mobile handset industry has designated which of the following as its

brand ambassador?

A. Suresh Raina

B. Sania Mirza

C. Virat Kohli

D. MS Dhoni

Answer – D. MS Dhoni

20. Which of the following has been appointed as the new Chairman of

Karnataka Vikas Grameena Bank (KVGB)?

A. S. Ravindran

B. A.P.Nanda

C. B.R.Hiremath

D. Sushma Godbole

Answer – A. S. Ravindran

21. Union Government has designated which of the following as the

Director General (DG) in the Bureau of Police Research & Development

(BPR&D)?

A. Ruveda Salam

B. Meeran Borwankar

C. B. Sandhya

D. Damayanti Sen

Answer – B. Meeran Borwankar

22. Hemant Kumar Ruia has appointed as the Chief Financial Officer of

which of the following?

A. BSNL

B. Essar

C. Indus

D. Quippo

Answer – C. Indus

23. Which of the following has won the “Global Indian of the Year”

award?

A. Vidya Balan

B. Kangna Ranaut

C. Priyanka Chopra

D. Aishwarya Rai

Answer – D. Aishwarya Rai

24. Recently, which of the following has been conferred with the

highest French civilian distinction, Officer of the Legion of Honor?

A. Anju Dhillon

B. JJ Singh

C. Raj Grewal

D. Navdeep Bains

Answer – B. JJ Singh

25. Which of the following telecom company has become the first entity

to receive final approval from the RBI to start a payments bank?

A. BSNL

B. Reliance

C. Vodfone

D. Airtel

Answer – D. Airtel

26. Which of the following train has become the first Indian train fitted

with CCTV surveillance cameras?

A. Kolhapur Express

B. Rajya Rani Express

C. Shan-e- Punjab Express

D. Satpura Express

Answer – C. Shan-e- Punjab Express

27. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 3rd Asia Ministerial

Conference on Tiger Conservation at which of the following places?

A. New Delhi

B. Hyderabad

C. Uttarakhand

D. Bengaluru

Answer – A. New Delhi

28. The UNICEF has inked an MoU with which of the following university

to empower the adolescents?

A. LPU

B. GITAM

C. GNDU

D. PTU

Answer – B. GITAM

29. India has given nod for military logistic agreement with which of

the following country?

A. Russia

B. UAE

C. UK

D. US

Answer – D. US

30. Which of the following country has clinched the title of the third

Asian Kho-Kho championship?

A. Bhutan

B. Nepal

C. India

D. Bangladesh

Answer – C. India

31. Department of Personnel and Training has designated which of the

following as the Chief Vigilance Officer (CVO) of Bharat Sanchar Nigam

Limited?

A. NK Gupta

B. Deepak Kashyap

C. Sujata Ray

D. Padma Iyer

Answer – B. Deepak Kashyap

32. The upcoming biopic movie of cricket icon Sachin Tendulkar titled

”Sachin A Billion Dreams” is directed by which of the following?

A. Alfred Hitchcock

B. Martin Scorsese

C. Christopher Nolan

D. James Erskine

Answer – D. James Erskine

33. Akash missile, which has been recently test fired from the

Integrated Test Range (ITR) at Chandipur, Odisha has which of the

following launch mode?

A. Sea to Surface

B. Surface to Air

C. Surface to Surface

D. Surface to Sea

Answer – B. Surface to Air

34. In order to help people in exploring carpooling options, which of the

following State government has launched a PoochhO Carpool app?

A. Uttarakhand

B. Haryana

C. Delhi

D. Gujarat

Answer – C. Delhi

35. Which of the following Indian businessman has acquired Barbados

Tridents, a franchise in the Caribbean Premier League (CPL)?

A. Gautam Adani

B. Pallonji Mistry

C. Shiv Nadar

D. Vijay Mallya

Answer – D. Vijay Mallya

36. Union Cabinet has apprised MoU of India with which of the

following country on bilateral cooperation in the field of Fisheries and

aquaculture and allied activities?

A. Russia

B. UAE

C. Sri Lanka

D. Bangladesh

Answer – D. Bangladesh

37. The Centre has appointed which of the following as the liaison

officer with Jammu and Kashmir government?

A. Ratan Wattal

B. Subhash Khuntia

C. Vijay S Madan

D. Prerna Puri

Answer – A. Ratan Wattal

38. Saraswati Samman for the year 2015 has been conferred upon

which of the following?

A. Sugathakumari

B. Govind Mishra

C. Padma Sachdev

D. M Veerappa Moily

Answer – C. Padma Sachdev

39. Which of the following Cigarettes and Tobacco manufacturing

company became the first company in India to implement the Centre’s

Cigarettes Packaging Amendment Rules, 2014?

A. NTC Industries

B. Godfrey Phillip

C. Kothari Product

D. Golden Tobacco

Answer – D. Golden Tobacco

40. In accordance with the World Economic Outlook report, India’s

growth is projected to how much % in 2016-17?

A. 7.3%

B. 7.5%

C. 7.4%

D. 7.6%

Answer – B. 7.5%

41. Which of the following Indian Bank has launched “Campus Wallet”,

a student identity card integrated with banking technology?

A. Canara Bank

B. IndusInd Bank

C. Federal Bank

D. Axis Bank

Answer – C. Federal Bank

42. As per the Global Connectivity Index by Huawei, Indian has been

ranked at which position in terms of investment and deployment of

Information and Communications Technology (ICT)?

A. 42

B. 44

C. 47

D. 45

Answer – B. 44

43. Which of the following Indian state has passed the Dance Bar

Regulation Bill, which has provisions for stringent actions against the

violators?

A. Maharashtra

B. Rajasthan

C. Tamil Nadu

D. Karnataka

Answer – A. Maharashtra

44. Recently, Union Cabinet gave its nod on adopting the statute of the

SAWEN which will help in checking cross border wildlife crimes. What

SAWEN stands for?

A. South Africa Wildlife Enforcement Network

B. South Asia Wildlife Enactment Network

C. South Asia Wildlife Enforcement Network

D. South Africa Wildlife Enactment Network

Answer – C. South Asia Wildlife Enforcement Network

45. David Gest, who has been recently passed away was related to

which of the following fields?

A. Professor

B. Musician

C. Entertainer

D. Politician

Answer – C. Entertainer

46. Name the country that on 30 March 2016 announced that it will end

its Operation Sangaris in the Central African Republic in 2016.

a) France

b) United States

c) Russia

d) Britain

Answer: a) France

47. Who was sworn-in as President of Central African Republic on 30

March 2016?

a) Anicet Georges Dologuele

b) Faustin Archange Touadera

c) Francois Bozize

d) Nicolas Tiangaye

Answer: b) Faustin Archange Touadera

48. The Asia’s biggest optical telescope ARIES located at nainital

launched by Modi is a collaboration between India and?

a) Germany

b) France

c) Belgium

d) Israel

Answer: c) Belgium

49. The Puttingal Devi temple is located in which of the following

places?

A. Kovalam

B. Kannur

C. Kochi

D. Kollam

Answer – D. Kollam

50. The International Mine Countermeasures Exercise (IMCMEX) has

started in which of the following country?

A. Bahrain

B. Qatar

C. UAE

D. Oman

Answer – A. Bahrain

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery