DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 08 July 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 8/7/2016

 
1. Which Indian para-swimmer has won 8 medals in the 2016 International Wheelchair and Amputee Sports (IWAS) U-23 World Games?
Ans :- Niranjan Mukundan
 
 
 
2. Who of the following pairs has won 2016 Men’s doubles Canada Open Grand Prix Badminton tournament? 
Ans:- Manu Attri and Sumeeth Reddy
 
 
 
3. The recently released 2016 “State of the World’s Children” report is the annual flagship report of which international organisation? 
Ans :- United Nations Children’s Emergency Fund (UNICEF)
 
 
 
4. Which mobile app has been launched by Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) to measure mobile internet speed? 
Ans :- MySpeed
 
 
 
5. Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India (RBI)? 
Ans :- Sudarshan Sen
 
 

6. Which country will hostthe 2016 meet of BRICS anti-narcotics heads? 

Ans :- India
 
 
 
7. Who has become the first Indian footballer to play in the Union of European Football Associations (UEFA) Europa league? 
Ans :- Gurpreet Singh Sandhu
 
 
 
8. The Renuka Wildlife Sanctuary is located in which state of India?
Ans :- Himachal Pradesh
 
 
 
9. Which port has become the first Indian port to implement logistics data bank tagging system of containers? 
Ans :- Jawaharlal Nehru Port
 
 
 
10. The book “Being Mortal: Medicine and What Matters in the End” has been authored by whom? 
Ans :- Atul Gawande

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 

 


Gallery