Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 07 July 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 7/7/2016

 

 

1.   Which online portal is launched by the Railway Minister Suresh Prabu for redressal of matters related to grievances of currently serving and former railway employees?

Ans :- NIVARAN

 

 

2.   For what programme World Bank along with International Alliance Cell signed a declaration in the presence of World Bank President Jim Yong Kim?

      Ans :- Solar Energy

 

 

3.   Which government is mulling to sign a memorandum of understanding (MoU) with Tata Power for obtaining 1,000 MW from the upcoming Dherand Thermal Project?

       Ans :- Maharashtra

 

 

4.   Which award is won by the India team at NASA’s Prestigious global competition to build and design remotely operated vehicles from scratch?

        Ans :- Team Spirit Award

 

 

5.   Who is appointed as London’s Deputy Mayor by the London’s first Muslim Mayor Sadiq Khan?

        Ans :- Rajesh Agarwal

 

 

6.   Which former Indian Cricket Team director has resigned from the International Cricket Council’s cricket committee?

Ans :- Ravi Shastri

 

 

7.   Which ship is launched recently by the The Indian Navy at Raja Bagan, Kolkata dockyard to build small ships?

        Ans :- Water Jet Fast Attack Craft

 

 

8.   What is the name of Indo-Israel medium range surface-to-air missile which are test fired successfully at the coast of Odisha?

Ans :- Barak 8

 

 

9.   What is the name of satellite is launched China for space research and experiments that was carried by Long March-4B rocket from the Jiuquan Satellite Launch Center?

Ans :- Shijian-16

 

 

10.               Who is qualified for the women’s 400 metres category which is to be held in Rio Olympics 2016?

Ans :-Nirmala Sheoran

 

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 

 

 


Gallery