DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 01 July 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 1/7/2016

1.  Which gas to be used in two wheelers on Pilot basis that is launched by the Union government in New Delhi?

Ans :- Compressed Natural Gas

2.   For which route Union Railway Minister Suresh Prabhu inaugurated new train service called Janhit express in order to connect every region of country?

Ans :- Danapur to Saharsa

3.   For what purpose MoU was signed between the Rural Development Ministry and ISRO created a system under MGNREGA in each gram panchayat?

Ans :- geo-tagging of assets

4.   Which state is recommended by the Union government planning to build a hydrocarbon hub to meet requirements of neighbouring and other other Southeast Asian countries by 2030?

Ans :- Assam

5.   What is the name of agreement signed between Nagpur Municipal Corporation (NMC) and Jinan in China that allows for exchange of ideas and technology in the fields of education and sports ?

Ans :- Sister city

6.   Which amended rule has decided by the Union Government to end the improbability over the General Anti Avoidance rules as it is expected to start with effective from 01.04.16?

Ans :- Income Tax

7.   Which document aims at building best of class payment and settlement systems for a Cash –Less India and ensuring access of mobile banking services to even basic phone users?

Ans :- Vision-2018

8.   Which company becomes first startup to avail benefits under Start-up India Action Plan offered by the government after it met the required criteria of being an innovative business located in Hyderabad?

Ans :- Cygni Energy

9.   Who is received the Prestigious G. D. Birla Award for Scientific Research for 2015 from the Department of Aerospace Engineering, IIT in Kanpur?

Ans :-  Sanjay Mittal

10.Who is appointed by the BCCI appointed former Spinner as the new Head Coach of Indian Cricket Team recently?

Ans :- Anil Kumble

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery