DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 25 June 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 25/6/2016

 
1. Which of the following is the world’s most powerful supercomputer, as per the 2016 edition of Top500 list of supercomputers? 
Ans :- TaihuLight
 
2. Which committee has submitted its report on examining the Specific Relief Act, 1963? 
Ans :- Anand Desai committee
 
3. The book “All of Us in Our Own Lives” has been authored by whom? 
Ans :- Manjushree Thapa
 
4. The International Conference on Yoga was hosted by which city of India? 
Ans :- New Delhi
 
5. Which cancer causing chemical has been banned by Union Government as food additive? 
Ans :- Potassium Bromate
 
6. The 2016 Shanghai Cooperation Organization (SCO) summit will be hosted by which country? 
Ans :- Uzbekistan
 
7. India has successfully launched a record 20 satellites from which launch vehicle, recently? 
Ans :- PSLV C-34
 
8. Which state government has recently granted minority status to Jews community in the state? 
Ans :- Maharashtra
 
9. What is the India’s rank in terms of Foreign Direct Investment (FDI) inflows, as per the latest 2016 World Investment Report? 
Ans :- 10th
 
10. As of now, how many countries are members of Nuclear Suppliers Group (NSG)? 
Ans :- 48

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery