DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ 04/05/2017

MATHS QUIZ

 

Direction (1-15): What should come in place of the question mark (?) in the following number series?

Q1. 7, 9, 13, 21, 37, ?

(a) 58

(b) 63

(c) 69

(d) 72

(e) 56

 

Q2. 0, 4, 18, 48, ?, 180

(a) 58

(b) 68

(c) 84

(d) 100

(e) 62

 

Q3. 9, 8, 10, 16, 11, ?, 12, 64

(a) 28

(b) 36

(c) 25

(d) 32

(e) 25

 

Q4. 7, 8, 18, 57, ?

(a) 232

(b) 228

(c) 234

(d) 226

(e) 222

 

Q5. 10, 21, 52, 165, ?

(a) 648

(b) 468

(c) 334

(d) 668

(e) 268

 

Q6. 1015  508  255  129  66.5  ?  20.875

(a) 34.50

(b) 35

(c) 35.30

(d) 35.75

(e) None of these

 

Q7. 586  587  586  581  570  ?  522

(a) 545

(b) 543

(c) 551

(d) 557

(e) None of these

 

Q8. 435  354  282  219  165  ?

(a) 103

(b) 112

(c) 120

(d) 130

(e) None of these

 

Q9. 325  314  288  247  191  ?

(a) 126

(b) 116

(c) 130

(d) 120

(e) None of these

 

Q10. 6  4  8  23  ?  385.25

(a) 84.5

(b) 73

(c) 78.5

(d) 82

(e) None of these

 

Q11. 9  11  15  ?  39  71

(a) 29

(b) 23

(c) 21

(d) 27

(e) None of these

 

Q12. 5  3  6  ?  64.75

(a) 15

(b) 15.5

(c) 17.5

(d) 17.25

(e) None of these

 

Q13. 649.6875  1299.375  866.25  346.5  99  22  ?

(a) 4

(b) 7

(c) 10

(d) 12

(e) None of these

 

Q14. 30  16  10  8  8  9  ?

(a) 12.75

(b) 13

(c) 14

(d) 10.5

(e) None of these

 

Q15. 10  18  63  253  1137  5901  ?

(a) 39754

(b) 35749

(c) 37594

(d) 35794

(e) None of these

 

 

-: ANSWERS :-

1. (c)

2. (d)

3.(d)

4.(a)

5.(d)

6.(d)

7.(c)

8.(c)

9.(d)

10.(a)

11.(b)

12.(c)

13.(a)

14.(d)

15.(b)

 

 


Gallery