Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

GENERAL SCIENCE QUESTIONS FOR FEBRUARY 24, 2017

GENERAL SCIENCE
 
1.DNA structure was discovered by
 A. Karl Land Steiner
B. Gregor Mendel
C. Watson and Crick
D. Hargobind Khorana
Ans.C
 
2.Fresh foods and fruits contain more of
A. fats
B. vitamins
C. carbohydrates
D. proteins
Ans.B
 
3.Human heart contains
A. 2 chambers
B. 3 chambers
C. 4 chambers
D. 6 chambers
Ans. C
 
4.Which is the largest organ in human body?
A. lungs
B. liver
C. skin
D. heart
Ans.C
 
5.Brain fever is spread to man by
A. mosquito
B. air
C. water
D. house fly
Ans.A
 
6.The term chromosome was given by
A. E.G. Balibiani
B. Chargaff
C. W. Waldeyer
D. Watson and Crick
Ans.C
 
7.Artificial silk is prepared from
A. wood pulp
B. wool
C. synthetic fibres
D. phloem fibres
Ans.C
 
8.Which one of the following is a green house gas
A. Oxygen
B. Carbon dioxide
C. Ozone
D. Nitrogen
Ans.B
 
9.Botanical name of paddy is
A. Tritium vulgare
B. Solanum nigrum
C. Eleusine coracana
D. Oryza sativa
Ans.D
 
10.In man the number of chromosome is
A. 12
B. 24
C. 36
D. 46
Ans.D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gallery