Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

ENGLISH QUESTIONS FOR FEBRUARY 22, 2017

ENGLISH

 

Directions (1-5): Each question below is followed by two statements I and II. You are to determine whether the data given in the statement is sufficient to answer the question. Give answer—
a) If the statement I alone is sufficient to answer the question, but the statement II alone is not sufficient.
b) If the statement II alone is sufficient to answer the question, but the statement I alone is not sufficient.
c) If either the statement I alone or the statement II alone is sufficient to answer the question.
d) If you cannot get the answer from the statements I and II together, but need more data.
e) If both statements I and II together are needed to answer the question.

1. What is Rajeev’s position in a row of 10 children?
I. Manoj is fourth to the left of Ravi; Rajeev is seventh to the right of Narendra.
II. Rajeev is fifth to the right of Ravi; Manoj is second to the left of Narendra which is at one end.

Ans.e)

2. Are some boys students?
I. Some students are teachers; All teachers are boys.
II. Some teachers are students; All boys are teachers.

Ans.a)

3. Among M, N, O, P and R; P is taller than how many people?
I. O is taller than M but shorter than R, who is not taller than P.
II. N is not the tallest but is taller than O.

Ans.e)

4. Difference of how many days is there between the ages of Jayendra and Ankit?
I. Ankit was born on 26 and the month was September or October. Jayendra was born on October 12.
II. Ankit was approximately 3 months old at his first new year. Both of them were born in the same year.

Ans.e)

5. Find the age of Ankita.
I. Ankita is more than 3 years older than Sneha, Sneha is 19 years old.
II. The ratio of the ages of Parul and Ankita is 3 : 5 respectively. Total age of both of them is between 65 to 73 years.

Ans.a)

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions.
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of the input and its rearrangement:
Input: success cause 81 follow 25 related 31 give 19 21
Step I: 19 cause 81 follow 25 related 31 give 21 success
Step II: 19 21 cause 81 follow 25 31 give related success
Step III: 19 21 25 cause 81 31 follow give related success
Step IV: 19 21 25 31 81 cause follow give related success

Step IV is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the questions the appropriate step for the given input.

Input: inflation 92 73 loan 68 price economic 58 79 credit 69 service

6. How many steps will be required to complete the arrangement of the above input?
a) Five
b) Six
c) Seven
d) Eight
e) None of the above

Ans.a)

7. If ‘inflation’ is related to ‘92’ and ‘economic’ is related to ‘79’, in the same way ‘service’ is related to which of the following in Step III?
a) price
b) 58
c) loan
d) 79
e) None of the above

Ans.b)

8. Which of the following would be at the 6th position from the left in Step IV?
a) loan
b) 79
c) price
d) cause
e) None of the above

Ans.b)

9. What will be the position of ‘credit’ in Step II?
a) 9th from the left
b) 6th from the right
c) 5th from the right
d) 7th from the left
e) None of the above

Ans.c)

10. How many words/numbers are there between ‘58’ and ‘price’ in Step III?
a) One
b) Two
c) Nine
d) None
e) None of the above

Ans.c)

 

Directions (Q.11-13): Study the information below and answer the given questions:

In a certain code

'money has mortal' is coded as lo pe he';

'mortal on women' is coded as 'he zo kh';

'women in money' is coded as kh ma lo'

and 'has bag mortal' is coded as 'pe sy he'.

 

 

Q11. How will 'in the money' be coded ?

(a) ma lo sy

(b) ma pe he              

(c) lo he pe

(d) ma lo ki

(e) lo ma sy

Ans.(d)

 

Q12. How will 'bag mortal on women' be coded ?

(a) sy zo kh ma         

(b) he ma zo kh

(c) sy he pe lo            

(d) sy lo zo pe            

(e) None of the above

Ans.(e)

 

Q13. What is the code for 'mortal' ?

(a) pe                           

(b) he                           

(c) lo

 (d) sy                            

 (e) None of the above

Ans.(b)

 

 

Directions (Q. 14-20): Study the information given below and answer the given questions.

Nine people Alisa, Bruce, Cruise, Denial, Eagle, Franco, Gayle, Honey and Jocky stay in a building, but not necessarily in the same order. The building has nine floors and only one person stays on one floor. All of them own one car each, and each car is of a different colour, ie blue, grey, white, black, yellow, green, red, orange and pink, but not necessarily in the same order. The ground floor is numbered 1, the floor above it is numbered 2, and so on, and the topmost floor is numbered 9.

Honey owns a black-coloured car and stayed on an even-numbered floor. Alisa is stays on any even-numbered floor. Alisa stays on any even-numbered floor below the floor on which Honey stays. The one who owns an orange-coloured car stays on the fourth floor. Eagle stays on the second floor and owns a white-coloured car. The one who owns a pink-coloured car stays on the third floor. Alisa does not own a green coloured car. There are two floors between the floors on which the people owning the red and the black-coloured car. Cruise owns a grey-coloured car. There are three floors between the floors on which Cruise and Gayle stay. Denial stays on a floor immediately above Jocky’s floor. There is one floor between the floors on which Francos and Gayle stay. Francos does not own the pink coloured car. The one who owns the blue car stays on the topmost floor. Francos does not stay on the ground floor.

 

Q14. Who amongst the following owns the green-coloured car?

(a) Denial                                                    

(b) Jocky

(c) Gayle                                                      

(d) Francos

(e) None of the above

Ans.(d)

 

Q15. Who amongst the following stays on the topmost floor?

(a) Francos                                                  

(b) Gayle

(c) Denial                                                    

(d) Cruise

(e) None of the above

Ans.(e)

 

Q16. Alisa owns a car of which of the following colours?

(a) Orange                                   

(b) Pink

(c) Yellow                                    

(d) Blue

(e) None of the above

Ans.(c)

 

Q17. Who stays on the floor which is exactly between the floor on which Honey stays and the floor on  which Alisa stays?

(a) Bruce                                                      

(b) Gayle

(c) Cruise                                                     

(d) Francos

(e) None of the above

Ans.(d)

 

Q18. How many floors are there between the floor on which Jocky stays and the floor on which Cruise stays?

(a) One                                                         

(b) Two

(c) None                                       

(d) Three

(e) More than three

Ans.(a)

 

Q19. Which of the following is true as per the given information?

(a) Bruce stays on a floor immediately below the floor on which Honey stays.

(b) Gayle stays on a floor immediately above the floor on which Alisa stays.

(c) Francos stays on the eighth floor.

(d) Denial owns the orange-coloured car.

(e) None of the above

Ans.(d)

 

Q20. On which of the following floors does Gayle stay?

(a) 1st                                                                                            

(b) 6th

(c) 5th                                                            

(d) 7th

(e) None of the above

Ans.(c)

 

 


Gallery