Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ FOR FEBRUARY 18, 2017

MATHS QUIZ

 

1. ? × 777 = 127428

a) 142 

b) 164 

c) 176 

d) 188 

e) None of these

Ans.(b)

 


2. 48% of 465 – ?% of 288 = 93.6

a) 25 

b) 35 

c) 45 

d) 55 

e) 65

Ans.(c)

 


3. 184 ÷ 46 ÷ 0.008 ÷ 12.5 = ?

a) 20 

b) 40 

c) 80 

d) 400 

e) 500

Ans.(b)

 

 

4. 432.16 – 112.84 + 669.99 – 884.02 = ?

a) 98.89 

b) 102.19 

c) 104.59 

d) 105.29 

e) 106.09

Ans.(d)

 

 

5.78934 – 11276 + 49652 – 66220 = ?

a) 51340 

b) 56040 

c) 51090 

d) 50220 

e) 49880

Ans.(c)

 

 

6. A box contains 5 brown and 4 white socks. A man takes out two socks. The probability that they are of the same color is

(a) 1⁄6

(b) 5⁄108

(c) 5⁄18

(d) 4⁄9

(e) None of the above

Ans.(d)

 

 

7. The probability that a student will get a laptop is 2/3 and that of getting a tab is 5/9. If the probability of getting at least one application is 4/5. What is the probability that he will get both is

(a) 31/45

(b) 14/45 

(c) 8/45

(d) 11/45

(e) None of the above

Ans.(e)

 

 

8. In a class of 40 students with roll no. 3 to 42. A student is picked up to tell a joke. Find the probability that the roll number of the selected student is either a multiple of 4 or 7?

(a) 11⁄42

(b) 2⁄5

(c) 3⁄7

(d) 3⁄8

(e) None of the above

Ans.(d)

 

 

9. A bag has 12 balls of which 4 are green balls. Three balls are drawn at random from the bag, one after the other. The probability that all three are not-green balls is

(a) 4⁄27

(b) 14⁄55

(c) 2⁄3

(d) (1⁄3)3

(e) None of the above

Ans.(b)

 

 

10. In a bag, there are 3 red balls, 5 green balls and 7 blue balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor blue?

(a) 11/16

(b) 5/16

(c) 4/11

(d) 3/7

(e) None of the above

Ans.(e)

 

 

11. A boy walks from his home to school at 9 kmph, reaches the school 12 minutes early. If he walks from his home to school at 6 kmph, he reaches the school 6 minutes late. Find the time taken by him to go to school if he walks at 12 kmph.

(a) 40 minutes 

(b) 20 minutes 

(c) 45 minutes 

(d) 27 minutes 

(e) None of the above

Ans.(d)

 

 

12. Mohan covers a distance of 150 m in a certain time. If he increases his speed to 4 times his original speed, the time taken reduces by 30 seconds. Find the original time taken.

(a) 35 seconds 

(b) 40 seconds 

(c) 38 seconds 

(d) 45 seconds 

(e) None of the above

Ans.(b)

 

 

13. The speed of a boat in still water is 15 km/h and the rate of stream is 5 km/h. The distance travelled downstream in 24 minutes is 

(a) 4 km

(b) 8 km

(c) 6 km

(d) 16 km

(e) None of the above

Ans.(b)

 

 

14. A boat travels 30 km upstream in 5 hours and 100 km downstream in 10 hours. Find the speed of the boat in still water and the speed of the stream in km/hr.

(a) 8, 3

(b) 8, 2

(c) 7 ,2

(d) 6,3

(e)None of the above

Ans.(b)

 

 

15. A boy walking at a speed of 10 km/h reaches his school 12 min late. Next time at a speed of 15 km/h reaches his school 7 min late. Find the distance of his school from his house?

(a) 2.5km

(b) 5km

(c) 3km

(d) 6km

(e) None of the above

Ans.(a)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gallery