Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ FOR FEBRUARY 17, 2017

MATHS QUIZ

 

1.A man takes 5 hours 45 min. In walking to a certain place and riding back. He would have gained 2 hours by riding both ways. The time he would take to walk both ways is :

A. 11 hrs 45 min

B. 3 hrs 45 min

C. 7 hrs 30 min

D. 7 hrs 45 min

Ans.A

 

2.Two trains start from P and Q respectively and travel towards each other at a speed of 50 km/hr and 40 km/hr respectively. By the time they meet, the first train has travelled 100 km more than the second. The distance between P and Q is :

A. 500 km

B. 630 km

C. 900 km

D. 660 km

Ans.C

 

3.Two trains starting at the same time from two stations 200 km apart and going in opposite directions cross each other at a distance of 110 km from one of the stations. What is the ratio of their speeds ?

A. 11:9

B. 11:20

C. 9:20

D. 11:8

Ans.A

 

4.A and B walk around a circular track. They start at 9 a.m. from the same point in the opposite directions. A and B walk at a speed of 2 rounds per hour and 3 rounds per hour respectively. How many times shall they cross each other before 9.30 a.m.?

A. 8

B. 7

C. 6

D. 5

Ans.B

 

5.Two guns were fired from the same place at an interval of 10 minutes and 30 seconds, but a person in the train approaching the place hears the second shot 10 minutes after the first. The speed of the trian (in km/hr), supposing that speed travels at 330 metres per second, is:

A. 50.4

B. 111.80

C. 19.88

D. 59.4

Ans.D

 

6.A thief is noticed by a policeman from a distance of 200m. The theif starts running and the policeman chases him. The thief and the policeman run at the rate of 10 km and 11 km per hour respectively. What is the distance between them after 6 minutes?

A. 100 m

B. 120 m

C. 110 m

D. 130 m

Ans.A

 

7.A walks at 4 kmph and 4 hours after his start, B cycles after him at 10 kmph. How far from the start does B catch up with A?

A. 62.6 km

B. 26.7 km

C. 22.8 km

D. 19.5 km

Ans.B

 

8.A walks around a circular field at the rate of one round per hour while B runs around it at the rate of six rounds per hour. They start in the same direction from the same point at 7.30 a.m. They shall first cross each other at:

A. 5.30 a.m

B. 6.42 a.m

C. 7.55 a.m

D. 7.42 a.m

Ans.D

 

9.Two men starting from the same place walk at the rate of 5 kmph and 5.5 kmph respectively. What time will they take to be 8.5 km apart, if they walk in the same direction?

A. 12 hrs

B. 14 hrs

C. 15 hrs

D. 17 hrs

Ans.D

 

10.If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is :

A. 52 km

B. 62 km

C. 55 km

D. 50 km

Ans.D

 

11.It takes eight hours for a 600 km journey, if 120 km is done by train and the rest by car. It takes 20 minutes more, if 200 km is done by train and the rest by car. The ratio fo the speed of the train to that of the car is :

A. 3:3 km

B. 3:5 km

C. 3:4 km

D. 2:3 km

Ans.C


12.In covering a distance of 30 km, Amla takes 2 hours more than Peter. If Amla doubles his speed, then he would take 1 hour less than Peter. Amla’s speed is :

A. 7 kmph

B. 6.5 kmph

C. 5.5 kmph

D. 5 kmph

Ans.D


13.Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

A. 10

B. 15

C. 20

D. 30

Ans.A

 

14.A train when moves at an average speed of 40 kmph, reaches its destination on time. When its average speed becomes 35 kmph, then it reaches its destination 15 minutes late. Find the length of journey.

A. 70 km

B. 80 km

C. 40 km

D. 20 km

Ans.A

 

15.A man can reach a certain place in 30 hours. If he reduces his speed by 1/15th, he goes 10 km less in that time. Find his speed.

A. 4 1/2km/hr

B. 5 km/hr

C. 5 1/2km/hr

D. 6 km/hr

Ans.B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gallery