DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

ENGLISH QUIZ FOR FEBRUARY 15, 2017

ENGLISH QUIZ

Directions: In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of the sentence has an error. The letter corresponding to that part is your answer. If there is no mistake, the answer is ‘No error’.

 

1. Firstly you should a)/ think over the meaning of the words b)/ and then use them. c)/ No error d)

Ans:- a; Replace ‘Firstly’ with ‘First’
 

 

2. The driver tried his best a)/ to avert the accident by b)/ bringing the car to a suddenly stop. c)/ No error d)

Ans:- c; Replace ‘suddenly’ with ‘sudden’
 

 

3. The Sunrise Hotel was a)/ fully equipped to offer b)/ leisure stay c)/ to its clients. d)/ No error e)

Ans:- c; Replace ‘leisure’ with ‘leisurely’
 

 

4. The technician reminded a)/ them to have a thoroughly cleaning of the b)/ machine after each use. c)/ No error d)

Ans:- b; Replace ‘thoroughly’ with ‘thorough’
 

 

5. I am much glad a)/ that you have b)/ won the prize. c)/ No error d)

Ans:- a; Replace ‘much’ with ‘very’
 

 

6. My observation is that a)/ between Vivek and Shashi, b)/ Vivek is the most intelligent. c)/ No error d)

Ans:- c; Replace ‘the most’ with ‘more’
 

7. It very often a)/ happens that b)/ a man who talks most does little. c)/ No error d)

Ans :- c; Replace ‘most’ by ‘much’

 

 

8. From all accounts a)/ I learn that b)/ he is the best and honest member of the new Cabinet. c)/ No error d)

Ans:- c; The correct form is ‘he is the best and most honest member....’
 

 

9. He is a)/ too intelligent b)/ to make a mistake. c)/ No error d)

Ans:- d; No error
 

 

10. The flood situation this year a)/ is worst than b)/ that prevailed in the last year, c)/ No error d)

Ans:- b; Replace ‘worst’ with ‘worse’

 

Directions ( Question No. 11 to 20) In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake, the answer is ‘No error’.

 

 

 

11. Many a student (a)/ are frustrated (b)/ because of unemployment. (c)/ No error (d)

Ans:- b; Replace ‘are’ with ‘is’
‘Many a’ takes singular subject and singular verb.
 

 

12. It is true (a)/ that the poor is unable (b)/ to get nourishing food even today. (c)/ No error (d)

Ans:- b; Replace ‘is’ with ‘are’
Here, ‘poor’ stands for ‘poor people’.

 

 

13. People have a right to criticise (a)/ but at the same time each of them (b)/ have to remember his duty also. (c)/ No error (d)

Ans:- c; Replace ‘have’ with ‘has’
 

 

14. The child (a)/ picked up a burned paper (b)/ from the street. (c)/ No error (d)

Ans:- b; Replace ‘burned’ with ‘burnt’
 

 

15. Never did this exhibition of contempt and anger ceased (a)/ so long as British rule remained (b)/ a live thing in India. (c)/ No error (d)

Ans:- a; Replace ‘ceased’ with ‘cease’
 

 

16. The teacher was angry (a)/ when he found that (b)/ you are not there. (c)/ No error (d)

Ans :- c; Replace ‘are’ with ‘were’
 

 

17. I would like you to (a)/ complete this assignment (b) before you will leave for Mumbai. (c)/ No error (d)

An:- c; Remove ‘will’
 

 

18. Ordinarily, when in difficulty (a)/ Ruchi prefers keeping her counsel (b)/ than running about taking advice. (c)/ No error (d)

Ans:- c; Replace “than” with “to”
 

 

19. One of the drawbacks (a)/ of modern education are (b)/ that it does not encourage original thinking. (c)/ No error (d)

Ans:- b; Replace ‘are’ with ‘is’
 

 

20. I enquired of him (a)/ why he is so negligent (b)/ in his studies. (c)/ No error (d)

Ans:- b; Replace ‘is’ with ‘was’

 



 

 


Gallery