Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

ENGLISH QUIZ QUESTIONS 12/02/2017

Directions (1-5): Which of the phrases (1), (2), (3) and (4) given below each sentence should replace the word/phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and ‘No correction is required’, then mark (5) as the answer.


1. In attempting to move ahead, we have forsaken our good cultural even practices.
1) our even good cultural practices.
2) even our good cultural practices.
3) our good even cultural practices.
4) good cultural practices even.
5) No correction required

Ans.(2)




2. Sikkim has emerged as one of the most after sought tourists destinations in the country.
1) tourists destination sought after
2) sought-after tourist destination
3) seeking-after tourists destination
4) sought-after tourist destinations
5) No correction required

Ans.(4)

 



3. Uttarakhand has struck by a calamity that the state's Chief Minister has called a 'Himalayan Tsunami'.
I) has been struck
2) had stricken
3) is being struck
4) was being stricking
5) No correction required

Ans.(1)

 



4. Edward Snowden, in other words, has informed US and British citizens that they have no privacy who so ever.
1) whoever
2) whomever
3) whatsoever
4) whatever
5) No correction required

Ans.(1)

 



5. If you lived in Delhi and read the sports pages regularly, you might remember seeing Shikhar Dhawan's name emblazoned across headlines for almost a decade now, though never in the main sports page.
I) never over
2) ever at
3) always beside
4) however inside
5) No correction required

Ans.(3)

 

 


Directions (6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) The pressure on land is high and the workers on land also are compelled to go to the city to find a job there.
(B) Today, with the establishment of factories, the commodities produced by the village craftsmen cannot compete in quality or price with those produced in factories with the result that the village industries suffer a loss and after some time close down.
(C) The joint family system in India flourished in the days of yore when agriculture and trade in the villages were in a sound position.
(D) With the closing down of the village industry the workers move to the city.
(E) Besides the decline of agriculture and trade, there are other causes which induce people to move to the city.
(F) Owing to the inrush of people from the villages to the cities, the Hindu joint family system breaks down.

6. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
1) A  
2) B 
3) D
4) C  
5) F

Ans.(4)

 



7. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
1) E  
2) B 
3) D
4) C  
5) A

Ans.(2)

 



8. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
1) C 
2) A 
3) B
4) E 
5) D

Ans.(5)

 



9. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
1) E 
2) F 
3) B
4) A 
5) C

Ans.(2)

 



10. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
1) D  
2) E 
3) A
4) C  
5) B

Ans.(3)

 

 

DIRECTIONS (Qs. 11-15): Rearrange the following six sentences(A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.

 

(A) Do the devices that make it possible to do so many things at once truly
 raise our productivity or merely help us spin our wheels faster?

(B) More important, they’re exploring what can be done about it– how we can work 
smarter, live smarter and put our beloved gadgets back in their proper place, with us
 running them, not the other way around.

(C) The dinging digital devices that allow us to connect and communicate
 so readily also disrupt our work, our thoughts and what little is left of our private lives.

(D) They have begun to calculate the pluses, the minuses and the economic costs of 
the interrupted life– in dollars, productivity and dysfunction.

(E) What sort of toll is all this disruption and mental channel switching taking on 
our ability to think clearly work effectively and function as healthy human beings?

(F) Over the past five years, psychologists, efficiency, experts and 
information-technology researchers have begun to explore those questions in detail.

 

11) Which of the following should be the FIRST sentence?

(1) A

(2) B

(3) C

(4) D

(5) E

Ans.(4)

 

 

 

12) Which of the following should be the SECOND sentence?

(1) A

(2) B

(3) C

(4) D

(5) E

Ans.(2)

 

 

 

13) Which of the following should be the THIRD sentence?

(1) A

(2) B

(3) C

(4) D

(5) F

Ans.(1)

 

 

14) Which of the following should be the FIFTH sentence?

(1) A

(2) B

(3) C

(4) D

(5) E

Ans.(3)

 

 

 

15) Which of the following should be the SIXTH sentence?

(1) A

(2) B

(3) C

(4) D

(5) E

Ans.(2)


Gallery