Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ IN ENGLISH FEBRUARY 10, 2017

MATHS QUIZ IN ENGLISH

 

1.The average age of a man and his son is 45 years. The ratio of their ages is 5 : 1. What is the difference between the ages of the man and his son?

a)40 years

b)60 years

c)55 years

d)45 years

e)None of these

Ans.b)

 

2.The difference between 41% of a number and 15% of the same number is 390. What is 33% of the number?

a)360

b)495

c)490

d)150

e)395

Ans.b)

 

3.The inner diameter of a well is 18meters. If the well is 28 metres deep then what is its volume?

a)7218 cu m

b)7282 cu m

c)7128 cu m

d)7028 cu

e)None of these

Ans.c)

 

4.If a commission of 10% is given on MP of book ,the publisher gains 20% if the commission is increase to 15% the gain % is ? 

a) 40/3

b) 10

c) 20

d) 15

e) None of these

Ans.a)

 

5.A takes 2 hr more than B to walk D km .if A double his speed than he can make it in 1 hr less than B. how much time does B require for walking D km?

a)4 hr 

b)1 hr

c)2.5 hr 

d)1.5hr

e)3hr

Ans.a)

 

6.The circumferences two concentric circles are 186m and 142m. What is difference between their radii?

a)7m

b)10m

c)11m

d)8m

e)14m

Ans.a)

 

7.In a class of 45 students and 8 teachers, each student got sweets that are 20% of the total number of students and each teacher got sweets that are 40% of the total number of students. How many sweets were there?

a)484

b)549

c)600

d)449

e)550

Ans.b)

 

8.There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

a).20

b).80

c)100

d).200

e) None of these

Ans.c)

 

9.A.train covers a distance of 880 km in 16 hours. What is the average speed of the car, if the speed of the car is 30% less than the speed of the train?

a)71.5 kmph

b)60 kmph

c)38.5 kmph

d)40 kmph

e)37.5 kmph

Ans.c)

 

10.A is 30% more efficient than B. How much time will they, working together, take to complete a job which A alone could have done in 23 days?

a) 11 days

b) 13 days

c) 20 days

d) 15 days

e) None of these

Ans.b)

 

11.A does half as much work as B in three-fourth of the time. If together they take 18 days to

complete the work, how much time shall B take to do it?

a) 30 days

b) 40 days

c) 15 days

d)24 days

e) None of these

Ans.a)

 

Direction (12-13):Find the approximate value should come in the question mark ?

12. 12591/39.8+933/13-12.86*14.2+135=?

a) 340

b) 330

c) 325

d)350

e)355

Ans.a)

 

13.  33% of 1235+917/12-129% of 765+682=?

a) 160

b) 180

c) 200

d) 210

e)225

Ans.b)

 

14.In simultaneous throw of two coins,the probability of getting at least one head is:

a) 1/2

b) 2/3

c) 3/4

d) 1/3

e)None of these

Ans.c)

 

15.A bag contains 6 black balls and 8 white balls. one ball is drawn at random.what is the probability that the ball drawn is white:

a) 4/7

b) 3/4

c) 4/5

d)1/8

e)None of these

Ans.a)

 


Gallery