Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

REASONING QUIZ IN ENGLISH FEBRUARY 9, 2017

REASONING QUIZ IN ENGLISH

 

 

1.Find the next term in the following series :

BMO, EOQ, HQS, ..... ?

A.  KSU

B.  LMN

C.  SOV

D.  SOW

Ans. A.  KSU

 

 

2.Find the next term in the series M, N, O, L, R, I, V, ... ?

A.  A

B.  E

C.  F

D.  H

Ans. B.  E

 

 

3.Find the next term in the series DHL, PTX, BFJ, ? .

A.  CGK

B.  KOS

C.  NRV

D.  RVZ

Ans. C.  NRV

 

 

4.Find the missing term in the following series
BZA, DYC, FXE, ?, JVI

A.  HUG

B.  HWG

C.  UHG

D.  WHG

Ans. B.  HWG

 

 

5.Find the missing term in the following series
AYD, BVF, DRH, ?, KGL

A.  FMI

B.  GMJ

C.  GLJ

D.  HLK

B.  GMJ

 

 

6.Rohan walks a distance of 3 km towards North, then turns to his left and walks for 2 km. He again turns to his left and walks for 3 km. At this point he turns to his left and walks for 3 km. Now, how far is he from his starting point ?

A.  1 km

B.  2 km

C.  3 km

D.  5 km

Ans. A.  1 km

 

 

7.Kunal walks 10 km towards North. from there he walks 6 km towards South. Then he walks 3 km towards East. How far and in which direction is he with reference to his starting point ?

A.  5 km West

B.  7 km West

C.  7 km East

D.  5 km North-East

Ans. D.  5 km North-East

 

 

8.You go to North, turn right, then turn right again and then go to the left. In which direction are you now ?

A.  North

B.  South

C.  East

D.  west

Ans. C.  East

 

 

9.A man leaves his home. He first walks 30 meters in North-West direction and then 30 meters in South-West direction. Next, he walks 30 meter in South-East direction. Finally, he turns towards his home. In which direction is he moving ?

A.  North-East

B.  North-West

C.  South-East

D.  South-West

Ans. A.  North-East

 

 

10.A river flows West to East and the way turns left and goes in a semi circle round, and then turns left at right angles. In which directions is the river finally flowing ?

A.  West

B.  East

C.  North

D.  South

Ans. B.  East

 

 

11.Choose the different word from the following.

A.  Lion

B.  Bear

C.  Tiger

D.  Leopard

Ans. B.  Bear

 

 

12.Choose the different word from the following.

A.  Rose

B.  Marigold

C.  Lily

D.  Banana

Ans. D.  Banana

 

 

13.Choose the different word from the following.

A.  Chili

B.  Tomato

C.  Potato

D.  Brinjal

Ans. C.  Potato

 

 

14.Choose the different word from the following.

A.  Iron

B.  Sodium

C.  Chlorine

D.  Iodine

Ans. A.  Iron

 

 

 

15.Choose the different word from the following.

A.  Bus

B.  Truck

C.  Cycle

D.  Scooter

Ans. C.  Cycle

 

 

 


Gallery