Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MATHS QUIZ IN ENGLISH 18/01/2017

1.Aditya  bought a pen at 70% of the listed price. He sold it for Rs 350/- which was 20% more than the price he had bought for. What was the listed price?

(1) Rs 315.88        

(2) Rs 320.48    

(3) Rs 416.66    

(4) Rs 461.66    

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

2.When the price of chair was reduced by 40%, the number of chairs sold increased by 80%, what was the effect on the sales rupees?

(1) 8% increase    

(2) 10% increase  

(3) 8% decrease    

(4) 10% decrease   

(5) None of these

Ans.(1)

 

 

3.Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

(1) 39, 30            

(2) 41, 32     

(3) 42, 33    

(4) 43, 34    

(5) None of These

Ans.(3)

 

 

4.A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

(1) 588 apples        

(2) 600 apples   

(3) 672 apples    

(4) 700 apples    

(5) None of These

Ans.(4)

 

 

5.What percentage of numbers from 1 to 70 have squares that end in the digit 1?

(1) 1           

(2) 14        

(3) 20        

(4) 21    

(5) None of These

Ans.(3)

 

 

6.What is the minimum number of square marbles required to tile a floor of length 5 metres 78 cm and width 3 metres 74 cm?

A.176

B.187

C.540

D.748

E.none of these

Ans.B

 

 

 

7.A number when divided by a divisor leaves a remainder of 24. When twice the original number is divided by the same divisor, the remainder is 11. What is the value of the divisor?

A.13

B.59

C.35

D.37

E.none of these

Ans.D

 

 

8.A train travelling 25 km an hour leaves Delhi at 9 a.m. and another train travelling 35 km an hour starts at 2 p.m. in the same direction. How many km from Delhi will they be together?

A 437 ½ km                    

B.436 ½ km

C.435 ½ km                    

D.434 ½ km

E.none of these

Ans.A

 

 

9.Without any stoppage a person travels a certain distance at an average speed of 80 kmph, and with stoppages he covers the same distance at an average of 60 kmph. How many minutes per hour does he stop?

A.25minutes                  

B.15 minutes

C.10 minutes  

D.26 minutes           

E.None of these

Ans.B

 

 

10.A person can row a boat d km upstream and the same distance downstream in 5 hours 15 minutes. Also, he can row the boat 2d km upstream in 7 hours. How long will it take to row the same distance 2d km downstream?

A.3/2 hours                      

B.7 hours

C.7 ( ¼)                           

D.7/2 hours

E.None of these

Ans.D

 

 

11.The profit earned by selling an article for Rs. 900 is double the loss incurred when the same article is sold for Rs. 450. At what price should the article be sold to make 25% profit?

A.Rs. 750                                    

B.Rs.700

C.Rs. 900                                   

D.Rs. 600

E.None of these

Ans.A

 

 

Q(12-13) Find the missing number in the given seriese.

 

12.  12, 38, 116, 350, 1052, ?

A. 1800

B. 2200

C. 2800

D. 3158

E.None of these

Ans.D

 

 

13.  46080, 3840, 384, 48, 8, 2, ?

A. 1

B. 1/64

C. 1/8

D.2

E. None of these

Ans.A

 

 

Q(14 -15) .Find the wrong number in the following series.

 

14.   2,3,12,37,86,166,288

A.37

B.86

C.166

D.288

E.12

Ans.C

 

 

15.  15, 16, 34, 105, 424, 2124, 12756

A.16

B.34

C.105

D.424

E.2124

Ans.E

 



16.If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?

(1) A is smaller than B.    

(2) A is greater than B

(3) Relationship between A and B cannot be determined.

(4) If x is smaller than y, then A is greater than B.   

(5) None of these

Ans.(5)

 

 

17.In an examination it is required to get 36% of the aggregate marks to pass. A student gets 198 marks and is declared failed by 36 marks. What is the maximum aggregate marks a student can get?

(1) 550    

(2) 650        

(3) 480        

(4) Cannot be determined   

(5) None of these

Ans.(2)

 

 

18.The difference between 40% of a number 28% of the same number is 198. What is 64% of that number?

(1) 1122            

(2) 1065      

(3) 105        

(4) 1023    

(5) None of these

Ans.(5)

 

 

19.75% of a number is equal to three-seventh of another number. What is the ratio between the first number and the second number respectively?

(1) 7 : 4            

(2) 5 : 7       

(3) 4 : 7        

(4) 6 : 7        

(5) None of these

Ans.(3)

 

 

20.Anil  gives his 35% of the money to his wife and gave 50% of the money to his sons. Remaining amount of Rs 11,250/- he kept with himself. What was total money he had?

(1) Rs 75,000        

(2) Rs 70,000    

(3) Rs 80,000   

(4) Rs 85,000    

(5) None of these

Ans.(1)


Gallery