Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

ENGLISH QUIZ - 13/01/2017

Directions: (1 - 10): Read the following passage carefully and answers the questions given below it. Certain words are given in bold to help you locate them while answering some of the questions.


Simple definition of On Line Shopping or Shopping on the Web is enabling you to buy and sell through your computer on –line using Web or Internet environment. One reason people like without a salesperson because you can browse inside the shop for number of hours at your leisure time without a salesperson peering over the shoulder and making unwanted recommendations. As a customer, we may find this approach convenient and less time consuming, but how does this affect the economy as a whole? Is it safe to pay credit card online? Is buying and selling products over the internet considered as a risky business for merchants? Is the Web going to replace old-fashioned stores? Is virtual shopping really is better than the real thing? Cyberspace is a vast territory where computers meet and exchange information. In this 21st century, cyberspace has already to your computer will look you into wealth of goods and services.


In your home, modern box attached to your computer will look you into wealth of goods and services. Not only does it allow you to talk to your friends on the other side of the world, but also allows you to watch a movie, buy airline tickets, pay bills and even get cash, People in developed countries like U.S. and Canada have already started using On Line Shopping as a routine mode of their purchasing goods and services. Internet shoppers still believe that there is no secure and convenient way of paying on the Internet. Consumers are concerned with two main security fears. They are worried that their credit card information is jeopardizing while travelling over the net. They also express concern over data privacy whereby the vendors and blanking institutions can tamper with the data and easily record their purchasing habits. These fears over privacy and security have kept E- Commerce from taking off.

1. What does the passage imply by the word ‘Virtual shopping’?
(1) shopping widely
(2) shopping spree
(3) literal shopping  
(4) net shopping
(5) a wider perspective of e-com.
Ans.4


2. Why is it risky to pay online?
(1) It reveals the identity of the buyer
(2) It intrudes upon the privacy of the buyer
(3) The buyer is apprehensive of his credit card details going over the net
(4) The merchants may record the buyer’s purchasing habits.
(5) None of these

Ans.3



3. Which of the following statement is/are TRUE______?
(A) Cyberspace has opened an immense wealth of services but has affected the economy too.
(B) Data privacy is no longer a thing of the past.
(C) People in developing countries use online shopping as a routine mode
(1) Only a  
(2) Only b and c
(3) a, b and c
(4) Only c  
(5) None of these

Ans.1



4. What is the authors view regarding shopping on the web?
(1) shopping on the net makes the buyers wary of financial transactions.
(2) shopping in the stores is on obsolete idea.
(3) Net shopping has affected our economy on the whole
(4) Payment by credit card easily outnumbers cash transactions.
(5) All of the above

Ans.3



5. Why has online shopping caught on so much in the U.S.A. and Canada?
(1) The developed countries can well afford to indulge in such luxuries
(2) The pace of life is superfast in these countries
(3) Virtual shoppers need not hide their credit card information.
(4) Banks etc do not tamper with the financial details of the net-shoppers
(5) None of these

Ans.2




For Qs (6-8): Choose the word that is most nearly the SAME in meaning to the word as used in passage.

6. Environment
(1) provision  
(2) conditions 
(3) circumstantial
(4) department 
(5) enclave

Ans.1



7. Browse
(1) look through 
(2) enjoy
(3) examine leisurely
(4) nibble 
(5) spend
Ans.3


8. Modern
(1) gadget   
(2) appliance 
(3) device
(4) apparatus 
(5) equipment

Ans.2



For Qs (9-10): Choose the word that is most nearly the OPPOSITE in meaning to the word as used in passage.

9. Jeopardized
(1) safe  
(2) risked
(3) benefit
(4) secure 
(5) endangered

Ans.4



10. Peering
(1) leaning   
(2) looking 
(3) staring
(4) peeking 
(5) peeping
Ans.5



Directions-(11 to 20) Read the following passage and answer the questions given after it-

Every afternoon, on their way back from school, the children used to go and play in the Giant's garden. It was a large lovely garden, with soft green grass. Over the grass stood beautiful flowers like stars, and there were twelve peach-trees that bore rich fruit. The birds would sit on the trees and sing sweetly to the children playing below. One day the Giant came back. He had been on a long tour and was now determined to return to his own castle. When he arrived he saw the children playing in the garden and was outrageous. "What are you doing here ?" He shouted in a very gruff voice, and the children ran away. "I will not allow anybody to play in my garden but myself" said the Giant. And so, he built a high wall around it, and put up a notice-board that read TRESPASSERS WILL BE PROSECUTED. He was a very selfish Giant. The poor children had now, nowhere to play. They tried to play on the road, but the road was very dusty and full of stones, and they did not like it. On their way back from school, they used to wander around the high wall and remember the good times.



 

Then came spring, and all over the country there were little blossoms and little birds. Only in the garden of the Selfish Giant it was still winter. The birds did not care to sing in it as there were no children and the trees forgot to blossom. The only people who were pleased were the snow and the frost. "Spring has forgotten this garden," they cried, "so we will live here all the year round." I cannot understand why the spring is so late in coming," said the selfish Giant, as he sat at the window and looked out at his cold white garden, "I hope there will be a change in the weather." But the spring never came, nor did the summer. The autumn gave golden fruit to every garden, but to the Giant's garden she gave none. "He was too selfish," she said. So it was always winter there.

One morning the Giant was lying awake in bed when he heard the birds singing. "I believe the spring has come at last," said the Giant, and he jumped out of bed and looked out. He saw the most wonderful sight. Through the little hole in the wall the children had crept in, and they were sitting on the branches of the trees. On every tree there was a child. The birds were flying about and twittering with delight, and the flowers were looking up through the green grass and laughing. It was a lovely scene however, in one corner it was still winter. It was the farthest corner of the garden, and in it was standing a little boy. He was so small that he could not reach the branches of the tree, and he was wandering all around it crying bitterly. The Giant's heart melted as he looked out. "How selfish I have been '" he said, "now I know why spring would not come here. I will put that poor little boy on the top of the tree, and then I will knock down the wall, and my garden shall be the children's play-ground forever and ever." He was really sorry for what he had done.

11.     What did the Giant do to keep the children away from his garden?

(1) He built a high wall around the garden 

 

(2) He displayed a message on a notice board 

(3) He threatened to complain to their parents 

(4) Only (1) and (2) 

(5) He made it snow all year round

Ans.4

 

 

12.     Why did the autumn trees refuse to bear fruit ? 

 

(1) The snow and the winter took over 

(2) The Giant was enjoying the winter in his garden 

(3) It was one way of keeping the children away 

(4) The Giant refused to change his behaviour 

(5) The Giant was selfish

Ans.1

 

 

13.     When did the Giant realize that he was being selfish ?

 

(1) When the long winters would not end 

(2) When he witnessed the spring after the children reentered the garden 

(3) When he heard the song of a bird 

(4) When he felt he was lonely 

(5) When he realized he had no friends to play within the garden

Ans.2

 

 

14.     What incident brought about a change in the Giant's heart ?

(1) The little boy in the corner of the garden 

 

(2) The long unending winter 

(3) The change of weather from winter to spring 

(4) The blossoming of the trees 

(5) The singing of the birds

Ans.3

 

 

15.     What could be an appropriate title for the story ? 

 

(1) The Corner Boy 

(2) The Winter Season 

(3) The Selfish Giant 

(4) The Little Children 

(5) The Paradise Garden

Ans.5

 

 

Directions-(16 -17) Choose the word/phrase which is most nearly the same in meaning as the word/ phrase printed in bold as used in the passage.

 

16.     Scene 

 

(1) Wish     

(2) Drawing 

(3) Fantasy     

(4) Picture 

(5) Dream

Ans.4

 

 

17.     Farthest 

 

(1) Extreme     

(2) Nearest 

(3) Close     

(4) Shortest 

(5) Exposure

Ans.1

 

 

Directions-(18 - 20) Choose the word which is MOST OPPOSITE in meaning of the word printed in bold as used in the passage

 

18.     Gruff 

 

(1) Unfriendly 

(2) Friendly 

(3) Bad-tempered     

(4) Indecent 

(5) Rough

Ans.2

 

 

19.     Outrageous

 

(1) Commendable     

(2) Shameful 

(3) Offensive     

(4) Shocking 

(5) Extreme

Ans.1

 

20.  Awake

 

(1) Alert     

(2) Conscious 

(3) Aware 

(4) Asleep 

(5) Wakeful

Ans.4

 


Gallery