Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

MIX QUIZ - English

 

 

Q1. 1/3 of a commodity is sold at 15% profit, ¼ is sold at 20% profit and the rest at 24% profit. If the Total profit is Rs. 80 is earned then find the value of commodity?

(a) 350

(b) 410

(c) 400

(d) 300

(e) None of these

Ans.c

 

 

Q2. A man purchases a certain no. of apple at 5 per rupee and same no. at 4 per rupee. He mixes them together and sells them at 4 per rupee. What is his gain or loss%?

(a)  Gain 20 % 

(b)  Gain 11.11%

(c) Loss 11.11%

(d)  Loss 20 %

(e) None of these

Ans.b

 

 

Q3. A trader allows a Discount of 5% for cash payment. How much approx % above cost price must he mark his goods to make a profit of 10%?

(a) 8.9% 

(b) 10%

(c) 12.75%

(d) 15.8%

(e) None of these

Ans.d

 

 

Q4. If selling price is doubled, the profit triples. Find the profit percent?

(a) 100%

(b) 116.67%

(c) 200%

(d) 300%

(e) None of these

Ans.a

 

 

Q5. The percentage profit earned by selling an article for Rs. 1920 is equal to the percentage loss incurred by selling the same article for Rs. 1280. At what price should the article be sold to make 25% profit?

(a) 2200

(b) 2400

(c) 2500

(d) 2000

(e) None of these

Ans.d

 

 

Q6. Abhishek purchased 20 dozens of toys at the rate of Rs. 375 per dozen. He sold each one of them at the rate of Rs. 33. What was his percentage profit?

(a) 5.4

(b) 5.6

(c) 6.5

(d) 4.5

(e) None of these

Ans.b

 

 

Q7. Some articles were bought at 6 articles for Rs. 5 and sold at 5 articles for Rs. 6. Gain percent is:

(a) 33.33%

(b) 66.66%

(c) 44%

(d) 50%

(e) None of these

Ans.c

 

 

Q8. On selling 17 toys at Rs. 720, there is a loss equal to the cost price of 5 toys. The cost price of a Toy is:

(a) Rs. 50

(b) Rs. 60 

(c) Rs. 65

(d) Rs. 70

(e) None of these

Ans.b

 

 

Q9. A shopkeeper sells some articles at the profit of 25% on the original price. What is the exact amount of profit? To find the answer, which of the following information given in Statements I and II is/are Sufficient?

I. Sale price of the article

II. Number of articles sold

(a) Only I is sufficient.

(b) Only II is sufficient.

(c) Both I & II are sufficient.

(d) Either I or II are sufficient.

(e) Both I & II are not sufficient.

Ans.e

 

 

Q10. A man purchases 10 Cows at Rs. 3000 each. 1 Cow died. He sold 2 Cows at 5% loss, at what rate he should sale the remaining Cows, so as to gain a Profit of 10 % on the total Cost?

(a) Rs.4000

(b) Rs.3000 

(c) Rs.3900

(d) Rs. 4500

(e) Rs. 4200

Ans.c

 

 

Directions (11-14): What approximate value should come in place of question mark (?) in the following equations.

 

Q11. 816.21÷34.97×24.98=?

(a) 650

(b) 620

(c) 480

(d) 580

(e) 550

Ans.d

 

 

 

Q12. √1680+4095=?

(a) 78

(b) 76

(c) 67

(d) 75

(e) 57

Ans.e



Q13. (803.71)^2=?

(a)  566000

(b) 767600

(c) 646400

(d) 787800

(e)  506000

Ans.c

 

 

 

Q14. (4721+3271+5324)÷(491+769+132)=?

(a) 40

(b) 20

(c) 25

(d) 10

(e) 15

Ans.d

 

 

Q15. 7872 + 6997 + 3420 = ?

(a) 18298

(b) 18289

(c) 18890

(d) 18829

(e) None of these

Ans.b

 

 

Q16. 682.69 + 832.87 = 10009 – ? 

(a) 8494.40

(b) 8493.44

(c) 8694.60

(d) 8993.44

(e) None of these

Ans.b

 

 

Q17. 47.5 × 97.5 × 2 = ?

(a) 8125

(b) 9125

(c) 8215

(d) 9215

(e) None of these

Ans.e

 

 

Q18. 7 (1/2) of 220 + 308.65 + ? = 80995

(a) 79036.35

(b) 7903.635

(c) 16356.35

(d) 89036.35

(e) None of these

Ans.a

 

 

Q19. 625.97 × 7.5 + 299.87 = ? – 4632.64 

(a) 9627.285

(b) 9672.85

(c) 9227.285

(d) 9762.285

(e) None of these

Ans.a

 

 

Q20. 7860 ÷ 24 × 12 + 370 = ?

(a) 4200

(b) 4300

(c) 4600

(d) 4400

(e) None of these

Ans.b

 

 

 

 


Gallery