DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 16 Nov. 2016

1. Former French sportsperson Dominique Arnaud has been passed away due to cancer illness in Dax at the age of 60 years. He belongs to which sports?
A.Boxing
B.Athletics
C.Football
D.Cyclist

Answer – D.Cyclist

 

 

2. India Women’s hockey team wins over which team in their second game of the Tour in Manheim, Pennsylvania with lead 1-0?
A.United States
B.Canada
C.Malaysia
D.South Africa

Answer – A.United States

 

 

3. Which company has successfully tested the first flight of a high-altitude solar plane to bring internet access to remote parts of the world?
A.Google
B.Yahoo
C.Facebook
D.Infosys

Answer – C.Facebook

 

 

4. Who has been appointed as the Chief Executive Officer of Unique Identification Authority of India by Union Government?
A.Ajay Bhushan Pandey
B.Vijai Bhushan Pandey
C.Ajay Bhashan Pandey
D.Vijai Devdas Pandey

Answer – A.Ajay Bhushan Pandey

 

 

5. Which state tourism has secured two Gold awards at the prestigious Pacific Asia Travel Association awards witnessing its trendsetting marketing initiatives to develop the field of tourism?
A.Puducherry
B.Karnataka
C.Kerala
D.Andhra Pradesh

Answer – C.Kerala

 

 

6. Reserve Bank of India has planned to monitor the issues related to the customer rights and has intimated which date as last date for the individual banks to get their boards approved?
A.July 30
B.June 30
C.August 30
D.September 30

Answer – B.June 30

 

 

7. India ranked which position on the Sustainable development Goal Index of the United Nation over 149 nations with regard to achieving the Sustainable Development Goals?
A.110
B.111
C.112
D.113

Answer – A.110

 

 

8. Which state has announced to ban 15 year old petrol vehicles and 10 year old diesel vehicles to curb air pollution?
A.Bihar
B.Haryana
C.Maharashtra
D.Telangana

Answer – B.Haryana

 

 

9. The Antonov An-32 Airforce Plane disappeared after the plane has lost Radar Signal, on the way to which port?
A.Kandla
B.Odisha
C.Ennore
D.Port Blair

Answer – D.Port Blair

 

 

10. Which state Government formed judicial panel headed by Former High Court Justice Bimal Prasad Das for reforms in famous temple in State?
A.Bihar
B.Haryana
C.Odisha
D.West Bengal

Answer – C.Odisha

 

11. The Lower house passed the National Institute of Technology, Science, Education and Research (Amendment) (NITSER) Bill, 2016 to establish a National Institute of Technology in which state?
A.Telangana
B.Karnataka
C.Jammu & Kashmir
D.Andhra Pradesh

Answer – D.Andhra Pradesh

 

 

12. Which Municipal Council has signed an agreement with National Environmental Engineering Research Institute (NEERI) to develop 12 sewage treatment plants (STP) in order to develop and restructure the green area big and small parks?
A.Mumbai
B.Kolkata
C.New Delhi
D.Bengaluru

Answer – C.New Delhi

 

 

13. Prime Minister laid the foundation stones of an All India Medical Institute of Medical Sciences (AIIMS) in which state?
A.Andhra Pradesh
B.Madhya Pradesh
C.Himachal Pradesh
D.Uttar Pradesh

Answer – D.Uttar Pradesh

 

 

14. The Election Commission of India (ECI) has launched the NERP programme across the country to correct errors in electoral rolls and enrolment of all eligible citizens, among other things. What is the full form of NERP?
A.National Electoral Roll Purification
B.National Election Results and Polling
C.National Election Roll Purification
D.None of the these

Answer – A.National Electoral Roll Purification

 

 

15. In which place has been planned to have Startup India States Conference on July 22, 2016?
A.Chennai
B.Hyderabad
C.Gandhi Nagar
D.New Delhi

Answer –  D.New Delhi

 

 

16. In which place, Tamil Poet Thiruvalluvar’s Statue finally decided to install with all the fanfare and dignity?
A.Uttarakhand
B.Uttar Pradesh
C.Madhya Pradesh
D.Odisha

Answer –  A.Uttarakhand

 

 

17. Who has broken the record for the fastest circumnavigation of the Earth in a hot air balloon in just over 11 days, landing safely in West Australia’s Wheat belt?
A.Tommy Caldwell
B.Bob Waligunda
C.Fedor Konyukhov
D.Bill Bussey

Answer –  C.Fedor Konyukhov

 

 

18. Which bank partnered with IRCTC to promote UTS and E-Ticketing System to ease the Service for Passengers?
A.UCO Bank
B.State Bank of India
C.Indian Bank
D.Indian Overseas Bank

Answer – B.State Bank of India

 

 

19. Which bank announced partnership with Reliance Jio Money for One-Click payment service that will make payment ease for their customers?
A.Yes Bank
B.Indus Ind Bank
C.Federal Bank
D.HDFC Bank

Answer –  C.Federal Bank

 

 

20. Which general Insurance Company and Mumbai based Shamrao Vithal Co-operative (SVC) Bank bancassurance
tieup to offer wide range of non-life insurance produts to the customers of the bank?
A.Bharti AXA
B.Bajaj Allianz
C.HDFC ERGO
D.Aviva Life

Answer –  C.HDFC ERGO

 

 

21. Which bank has conducted a coin exchange mela during Rath Yatra festival at the RBI financial literacy camp in Puri?
A.HDFC bank
B.ICICI bank
C.Yes bank
D.Indus Ind bank

Answer –  B.ICICI bank

 

 

22. For what purpose, Karnataka Bank has started a programme jointly with Bharatiya Vikas Trust (BVT) under its corporate social responsibility (CSR) route?
A.Solar lights
B.Solar fan
C.Solar panel
D.Solar heater

Answer –  A.Solar lights

 

 

23. What is the name of marketing portal which is in partnership with Viacom 18 to release the Star Trek Beyond?
A.Godaddy.com
B.Mydala.com
C.Gomummy.com
D.Mydeal.com

Answer – B.Mydala.com

 

 

24. Which online shopping marketplace has announced its partnership with e-ticketing platform Book My Show and extended its service offerings?
A.Ebay
B.Amazon
C.Flipkart
D.Snapdeal

Answer –  D.Snapdeal

 

 

25. Who was appointed as the new Chairperson of the Joint Committee of Parliament examining the Land Acquisition Bill?
A.Girish Varma
B.Ganesh Singh
C.Gopal Singh
D.Rajesh Varma

Answer –  B.Ganesh Singh

 

 

26. Who has appointed as the Additional Director and Non Executive (part time) of the Axis Bank control board?
A.Saurabh Srivastava
B.Rana Kapoor
C.Chanda Kochhar
D.Sanjiv Mishra

Answer – D.Sanjiv Mishra

 

 

27. Which American sports person sets a 100m hurdles world record of 12.20 seconds at the London Diamond League meeting on July 22 in London?
A.Vesi Donkova
B.Kendra Harrison
C.Brianna Rollins
D.Kristi Castlin

Answer – B.Kendra Harrison

 

 

28. Which Indian cricketer has become the first Indian captain to score a double century outside India?
A.Suresh Raina
B.MS Dhoni
C.Rohit Sharma
D.Virat Kohli

Answer –  D.Virat Kohli

 

 

29. Which veteran Indian Modern Artist passed away on July 23 in New Delhi following a prolonged illness?
A.Kasam Bapu Tirmizi
B.R.C. Dhere
C.S.H.Raza
D.T. P. Subramanian

Answer –  C.S.H.Raza

 

 

30. Which project is launched by Kerala CM Pinarayi Vijayan for the India’s first time in the city of Kochi?
A.Theme Park
B.Museum
C.Metro Rail
D.Metro Water

Answer –  D.Metro Water

 

 

31. Which state along with Uttar Pradesh tops the list in Urban and Rural Internet Connectivity Index list?
A.Kerala
B.Tamilnadu
C.Andhra Pradesh
D.Madhya Pradesh

Answer –  B.Tamilnadu

 

 

32. Which Chief Minister laid the foundation stone for an MSME technology centre under a World Bank-funded programme?
A.Jayalalithaa
B.Akhilesh Yadav
C.Siddaramaiah
D.N Chandrababu Naidu

Answer –  D.N Chandrababu Naidu

 

 

33. Which department organised a Motorcycle Rally named Ride 4 Accessibility was hit the road in Delhi?
A.Divyangjan
B.Divyam
C.Digvijayam
D.Diggajas

Answer –  A.Divyangjan

 

 

34. What is the name of India’s majestic aircraft carrier of Indian Navy set sail for one last time from Mumbai to Kochi which will be decommissioned later this year?
A.INS Viswa
B.INS Vira
C.INS Viraat
D.INS Vikrant

Answer – C.INS Viraat

 

 

35. Which Chief Minister has launched a pilot project of e-complaint system on an trail basis in the concluding ceremony of 14th Maharashtra Police Duty Meet at SRPF ground at Ramtekdi Pune?
A.Akhilesh Yadav
B.Chandrababu Naidu
C.Devendra Fadnavis
D.Siddaramaiah

Answer –  C.Devendra Fadnavis

 

 

36. In which place, three-day meeting between Border Guard Bangladesh (BGB) and Border Security Force (BSF) of India is to be started?
A.Panaji, Goa
B.Delhi, Uttar Pradesh
C.Agartala, Tiripura
D.Shillong, Meghalaya

Answer –  C.Agartala, Tiripura

 

 

37. Which Indian smartphone Mobiles company has setup of a new mobile manufacturing plant in Bawal, Haryana?
A.Micromax
B.Karbonn
C.Xolo
D.Intex

Answer –  B.Karbonn

 

 

38. Which award is given by the West Bengal Chief Minister to the filmmaker Goutam Ghose and composer-singer Bappi Lahiri?
A.Prag Cine Awards
B.Sharad Samman 2016
C.The Mahayanak Samman 2016
D.Anandalok Award

Answer –  C.The Mahayanak Samman 2016

 

 

39. Which Javelin thrower made a history by becoming the first Indian athlete to become a world champion after he clinched a gold medal at the U-20 World Championships held in Bydgoszcz, Poland?’
A.Neeraj Chopra
B.Kashinath Naik
C.Rajesh Bind
D.Devendra Jhajharia

Answer – A.Neeraj Chopra

 

 

40. Mumbai Based National Stock Exchange of India has appointed how many directors for public interest?
A.1
B.2
C.3
D.4

Answer –  C.3

 

 

41. Which Institute has developed solar power tree harnesses solar energy for producing electricity with an innovative vertical arrangement of solar cells?
A.Central Mechanical Engineering Research Institute
B.Bharat Heavy Electricals Research Institute
C.National Engineering Research Institute
D.Central Electrical Engineering Research Institute

Answer –  A.Central Mechanical Engineering Research Institute

 

 

42. Malabar Botanical Garden and Institute of Plant Sciences, Kozhikode has joined which company for field trials to establish the oil-degrading properties of three new strains of bacteria in order to clean up petroleum pollutants from the environment?
A.Indian Oil Corporation Limited
B.Bharat Petroleum Corporation Limited
C.Shell
D.Oil and Natural Gas Corporation

Answer –  B.Bharat Petroleum Corporation Limited

 

 

43. Which committee has been constituted to prepare guidelines for desiltation of River Ganga?
A.Sarkaria Committee
B.Anshuman Naik Committee
C.Madhav Chitale Committee
D.Sankaran Committee

Answer –  C.Madhav Chitale Committee

 

 

44. Which sportsperson has been banned from Rio Olympics due to using banned steroid during Anti Doping test and resulted positive?
A.Navin Agarwal
B.Narsingh Yadav
C.Manish Gupta
D.Akilesh Sharma

Answer – B.Narsingh Yadav

 

 

45. Who won the Hungarian Grand Prix after some feisty driving on the track?
A.Lewis Hamilton
B.Nico Rosberg
C.Sebastian Vettel
D.Daniel Ricciardo

Answer  A.Lewis Hamilton

 

 

46. Who has won his first clay court singles title by defeating Netherland’s Robin Hasse in the 5th game to lead 6-4 sets?
A.Robert Clare
B.Johnson Madrin
C.Feliciano Lopez
D.Novak Djokovic

Answer –  C.Feliciano Lopez

 

 

47. Indian Shooter Manvaditya Rathore clinched which medal in trap event of “Champion of Champions” match at the Junior World Cup in Porpetto, Italy?
A.Gold
B.Silver
C.Bronze
D.None of the above

Answer –  C.Bronze

 

 

48. Which country brought out an amphibious aircraft cum seaplane is the largest of its kind in the world for marine rescues and to prevent forest fires?
A.Japan
B.South Korea
C.Netherlands
D.China

Answer –  D.China

 

 

49. Verizon Communications Inc signed agreement to acquire which company with value approximately $4.83 billion?
A.Yahoo
B.Wipro
C.Patni Systems
D.iGate

Answer – A.Yahoo

 

 

50. Who has been appointed as the Chief Operating Officer of the ITC Limited?
A.Rajiv Sukla
B.Sanjiv Puri
C.Puri Jagganath
D.Sanjay Mishra

Answer –  B.Sanjiv Puri

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

 

Anushka Academy

 

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

 


Gallery