DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 14 Oct 2016

1. Which state Governor has taken over the additional charge as Governor of Madhya Pradesh on 8th September 2016?
A.Bihar
B.Gujarat
C.Tamilnadu
D.Odisha

Answer –  B.Gujarat

 

 

2. How many states have ratified the Goods and Service Tax Constitution amendment bill as on 08th September 2016?
A.18
B.19
C.20
D.21

Answer –  B.19

 

 

3. Name the service has been added by Employees State Insurance Corporation as first phase and inaugurated by the Minister of State for Labour and Employment?
A.Super Specialty Treatment
B.Mobile Medicine
C.Tele-Medicine
D.Casualty Care

Answer –  C.Tele-Medicine

 

 

4. Name the cricketer formally announced his new political front “Awaaz-e-Punjab” in Chandigarh?
A.Harbhajan Singh
B.Navjot Singh
C.KapilDev
D.None of the above

Answer –  B.Navjot Singh

 

 

5. Which bank has announced the deployment of Software Robotics for Business Processes across various functions of the bank?
A.ICICI
B.HDFC
C.IDFC
D.SBI

Answer –  A.ICICI

 

 

6. Which City to host the first edition of IoT India Congress 2016 aims to bring together the key stakeholders across the value chain and verticals to collaborate, ideate and share a common road map for IoT implementation?
A.Vijayawada
B.Pune
C.Bengaluru
D.Trichy

Answer –  C.Bengaluru

 

 

7. Which state chief minister has received “Pangkor Dialogue Award 2016” in Malaysia for the efforts made by the people of the state for environmental preservation and promotion?
A.Manipur
B.Mizoram
C.Assam
D.Nagaland

Answer –  D.Nagaland

 

 

8. Who has won the MMM Bennetts Award for Historical Fiction 2016 in the UK for this novel “Into the Hidden Valley”?
A.JackLingburn
B.Stuart Blackburn
C.MarinLlinthgow
D.Johnson Robert

Answer –  B.Stuart Blackburn

 

 

9. The Biography of Bollywood Actor titled “Anything but Khamosh” was launched in Nepal. Name the actor?
A.Shatrughan Sinha
B.ShahRukh Khan
C.Ajay Devgan
D.Amitabh Bachchan

Answer –  A.Shatrughan Sinha

 

 

10. SachinKheda passed away at a private hospital Faridabad being treated by two doctors. He belonged to which field?
A.Music
B.Journalism
C.Cinema
D.Sports

Answer –  B.Journalism

 

 

11. Who has become the first woman cricketer from India to be awarded an honorary life membership of the Marylebone Cricket Club (MCC)?
A.Mithali Raj
B.SmirthiMandana
C.Purnima Rau
D.Anjum Chopra

Answer –  D.Anjum Chopra

 

 

12. Scientific Researchers have identified a new species of extinct reptiles that lived 212 million years ago in which country?
A.Japan
B.South Africa
C.India
D.United States

Answer –  D.United States

 

 

13. Which state has been awarded with the cleanest state in the country as per condition of sanitation in rural areas of 26 states?
A.Manipur
B.Tamilnadu
C.Sikkim
D.Gujarat

Answer –  C.Sikkim

 

 

14. Which of the following states have ratified Goods and Service Tax bill on 8th September 2016 to simplify the taxation by implementing single tax rates across the country?
A.Manipur and Meghalaya
B.New Delhi and Arunachal Pradesh
C.Madhya Pradesh and Arunachal Pradesh
D.Arunachal Pradesh and Meghalaya

Answer –  D.Arunachal Pradesh and Meghalaya

 

 

15. Which state government signed a Memorandum of Understanding with Singapore Government for developing a smart integrated township in Jathiadevi near Shimla Airport?
A.Arunachal Pradesh
B.Madhya Pradesh
C.Himachal Pradesh
D.Andhra Pradesh

Answer –  C.Himachal Pradesh

 

 

16. Which Chief Minister has initiated service to 6,000 villages of dedicated 2 mbps download and 512 kbps upload digital connectivity?
A.Manipur
B.Bihar
C.Gujarat
D.Nagaland

Answer –  C.Gujarat

 

 

17. Which country holds 4th ASEAN India Summit and the 11th East Asia Summit with the Invitation of Country’s Prime Minister?
A.Nigeria
B.Iraq
C.Columbia
D.Laos

Answer –  D.Laos

 

 

18. Reserve Bank of India has allowed how many percent in Crompton Greaves Consumer Electrical Ltd for Foreign Investors to buy?
A.75%
B.80%
C.100%
D.90%

Answer – C.100%

 

 

19. Which leading private sector non-life insurer has implemented weather based Crop Insurance Scheme in Assam, Uttarakhand and Madhya Pradesh?
A.Iffco Tokio
B.HDFC Ergo
C.L&T
D.Metlife

Answer –  B.HDFC Ergo

 

 

20. Which Indian Based women has ranked in Fortune 51 Powerful Women Rankings recently released by Fortune?
A.Mary Barra
B.Indira Nooyi
C.Ginni Rometty
D.Arundhati Bhattacharya

Answer –  B.Indira Nooyi

 

 

21. Who has been appointed as Prime Minister of Kazakhstan by the President Nursultan Nazarbayev on September 9th 2016?
A.Bakytazan Surglant
B.Kamadlra Kaddara
C.Ramalald Rakaldr
D.Bakytzhan Sagintaev

Answer –  D.Bakytzhan Sagintaev

 

 

22. Which state has become the first state in the country to launch the ambitious “Twitter Seva” project?
A.Madhya Pradesh
B.Chattishgarh
C.Manipur
D.Uttar Pradesh

Answer –  D.Uttar Pradesh

 

 

23. Union Home Minister Rajnath Singh and Defence Minister ManoharParrikar commissioned the 105 metre vessel ICGS Sarathi into the force in which country?
A.Maharashtra
B.Kerala
C.Odisha
D.Goa

Answer –  D.Goa

 

 

24. Which space agency set to launch of its first ever mission to collect dust from an asteroid that may have delivered life-giving materials to Earth billions of years ago?
A.ESA
B.JAXA
C.NASA
D.ISRO

Answer –  C.NASA

 

 

25. World suicide Prevention day is celebrated on which date annually to provide worldwide commitment and action to prevent suicides?
A.9th September
B.10th September
C.11th September
D.12th September

Answer –  B.10th September

 

 

26. Name the famous cricket personality has penned down his life story in an autobiography called as Six Machine?
A.Virender Sehwag
B.AB De Villiers
C.Chris Gayle
D.Ricky Ponting

Answer –  C.Chris Gayle

 

 

27. Pankaj Arjan Advani became the first cueist from India to win a bronze medal at the Prestigious Sangsom 6 Red Snooker World Championship held in which country?
A.Malaysia
B.India
C.Indonesia
D.Thailand

Answer –  D.Thailand

 

 

28. Which country firm has reportedly developed and tested a radar system that is capale of beating the stealth technology of modern military craft?
A.Japan
B.United States
C.China
D.Malaysia

Answer –  C.China

 

 

29. Who has been appointed as Managing Director and Chief Executive Officer of IDBI Asset Management Company?
A.Urjit Patel
B.Dilip Kumar
C.Makesh Ramkumar
D.Vijayakumar

Answer –  B.Dilip Kumar

 

 

30. Which Bollywood actress has been appointed as brand ambassador of the ambitious Samajwadi Pension Yojana by Uttar Pradesh government?
A.Vidya Balan
B.Deepika Padukone
C.Madhuri Dixit
D.Aishwarya Rai

Answer –  A.Vidya Balan

 

 

31. Which city has been announced as the cleanest district in the hilly areas of rural India released by rural development minister Narendra Tomar through Cleanliness Index?
A.Mandi
B.Kochi
C.Nadia
D.Shimla

Answer –  A.Mandi

 

 

32. Name the Student’s Registration Module has been started for Indian Students studying abroad so that they can be reached in an emergency?
A.magad.gov.in
B.utsav.gov.in
C.madad.gov.in
D.utdad.gov.in

Answer – C.madad.gov.in

 

 

33. Which Chief Minister launched the “CM Scooty Scheme” for college girls to support women in colleges from economically backward to continue their education?
A.Bihar
B.Gujarat
C.Assam
D.Jammu and Kashmir

Answer –  D.Jammu and Kashmir

 

 

34. Which country hosted the IUCN World Conservation congress with the support of the Department of State of the USA?
A.Lao
B.Libya
C.Hawaii
D.Seychelles

Answer –  C.Hawaii

 

 

35. Which University holds the first rank among the top 15 varsities in the world, according to Quacquarelli Symonds (QS) global university rankings for 2016/2017?
A.MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY (MIT)
B.STANFORD UNIVERSITY
C.HARVARD UNIVERSITY
D.UNIVERSITY OF CAMBRIDGE

Answer –  A.MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY (MIT

 

 

36. Which state was awarded with the 45th Skoch Merit Award and Skoch Smart Governance Gold Award 2016 held in Hyderabad?
A.Uttarakhand
B.Tamilnadu
C.Haryana
D.Jharkhand

Answer –  D.Jharkhand

 

 

37. Name the British Sikh model cum campaigner sporting a six inch long facial hair has entered the Guinness World Records as the youngest female with a beard?
A.Harneem Gaur
B.Harnaam Kaur
C.Harnath Kaur
D.Harinam Gaur

Answer –  B.Harnaam Kaur

 

 

38. Renowned cine actress Jharana Das and renowned dance guru Kishore Kumar Mohanty were honored with the prestigious Guru Kelucharan Mohapatra Award 2016 for lifetime achievement. They belong to which language arts?
A.Kashmiri
B.Odia
C.Manipuri
D.Telugu

Answer – B.Odia

 

 

39. New Development Bank signed a Memorandum of Understanding with which bank to strengthen their cooperation in addressing global infrastructure needs?
A.World Bank
B.International Monetary Fund
C.Asian Development Bank
D.Reserve Bank of India

Answer –  A.World Bank

 

 

40. Veteran Journalist has passed away in New Delhi at the age of 84 due to age related ailments. Who is he?
A.Namsewak Shrivastava
B.Ramsewak Shrivastava
C.Ranasewak Shrivastava
D.Rajsewak Shrivastava

Answer –  B.Ramsewak Shrivastava

 

 

41. Indian Squash player rose to which rank in Women’s Ranking in the latest Professional Squash association rankings?
A.9
B.10
C.11
D.12

Answer – B.10

 

 

42. Who has been honoured with “Tamil Ratna” award by a body of Tamil diaspora here for fighting corruption and working for more transparency?
A.Vairamuthu
B.Na. Muthu kumar
C.Subramanian Swamy
D.Prakash Swamy

Answer – C.Subramanian Swamy

 

 

43. Which state has bagged 9th Global Agriculture Leadership Award 2016 and which state has bagged Best Horticulture state award at the Agriculture Leadership Summit at New Delhi?
A.Haryana and Odisha
B.Odisha and Haryana
C.Kerala and Tamilnadu
D.Tamilnadu and Kerala

Answer – B.Odisha and Haryana

 

 

44. Who has been chosen as the “Young Professional of the Year” by Indo American Chamber of Commerce of Greater Houston for their outstanding and tireless work as entrepreneurs?
A.Malisha Patel
B.RevatiPuranaik
C.Bhavesh Patel
D.Abezaar S Tayabji

Answer –  A.Malisha Patel

 

 

45. Which security firm has launched the first cyber security Index to measure the current cyber threat levels faced by Internet Users?
A.Mcafee
B.Kaspersky
C.Avira
D.Norton

Answer – B.Kaspersky

 

 

46. Which exchange filed for an initial public offering in order to list its shares with markets regulator SEBI?
A.National Stock Exchange
B.Singapore Stock Exchange
C.Bombay Stock Exchange
D.None of the above

Answer –  C.Bombay Stock Exchange

 

 

47. The Surgeons at John Radcliffe Hospital in the UK used which technology to remove a membrane and restore sight of Bill Beaver for the First time?
A.Laser
B.Maser
C.Transplant
D.Robotic

Answer –  D.Robotic

 

 

48. Which country has built world’s longest bullet train network length of 2000 kms?
A.Japan
B.Singapore
C.Pakistan
D.China

Answer –  D.China

 

 

49. Which country worked with the South East Asia Region of the World Health Organisation to adopt the resolution?
A.India
B.Sri Lanka
C.Bhutan
D.Myanmar

Answer –  B.Sri Lanka

 

 

50. India gained how many gold medals in ITTF 2016 India Junior and Cadet Open Table Tennis Championships?
A.3
B.4
C.5
D.6

Answer – B.4

 

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery