DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 12 Sep.2016

 1. Telangana hailed Guda Anjaiah has passed away due to illness at the age of 61 years. He belonged to which category

A.Sports
B.Literature
C.Engineering
D.Medical

Ans: B.Literature

 

 

2. Who has clinched his maiden Major Golf title US open registering a three-stroke victory in the 116th US Open in Pennsylvania?
A.Jim Furyk
B.Scott Piercy
C.Dustin Johnson
D.Irishman Shane Lowry

Ans: C.Dustin Johnson

 

 

3. Indian Cricket Administrator BCCI has suspended which Cricket Association officials for alleged misappropriation of over Rs. 3 Crore belonging to the organization?
A.Mumbai
B.Chennai
C.Goa
D.Kolkata

Ans: C.Goa

 

 

4. Which Postal Circle released the Information Booklet for public and stamps on yoga for Philatelists on behalf of the International Day of Yoga?
A.Tamilnadu
B.Kerala
C.Karnataka
D.Andhra Pradesh

Ans: D.Andhra Pradesh

 

 

5. Union Government approved the Mega auction of ________________ MHz Spectrum under the Initiative of Digital India Programme
A.1300
B.2300
C.3300
D.2400

Ans: B.2300

 

 

6. Who has inaugurated two day International Conference on Yoga for Body and Beyond in New Delhi?
A.President of India
B.Vice President of India
C.Prime Minister of India
D.Chief Minister of New Delhi

Ans: B.Vice President of India

 

 

7. Which country university has selected a Yoga Centre founded by Indian Mohan Singh to conduct research in the ancient Indian exercise form?
A.China
B.India
C.Japan
D.Indonesia

Ans: A.China

 

 

8. India ranked which position in largest recipient of Foreign Direct Investment in Asia on World Investment Report released by United Nations Conference on Trade and Development?
A.1st
B.2nd
C.3rd
D.4th

Ans: D.4th

 

 

9. Which organization has released India Development Update report to earmark the Indian economy and its prospects for the financial year 2016?
A.IMF
B.World Bank
C.Reserve Bank of India
D.State Bank of India

Ans: B.World Bank

 

 

10. South Indian Bank Limited has announced the launch of which service a secure online money transfer service for Non Resident Indians?
A.Payment2India
B.Remit2India
C.Remittace2India
D.Paid2India

Ans: B.Remit2India

 

 

11. The Indian Inland Waterways Authority has signed agreement with Private firm to simplify connectivity and trade?
A.India Ports Global Private
B.MARG
C.Chennai Ports Limited
D.India Ports Private Limited

Ans: A.India Ports Global Private

 

 

12. Who has been appointed as Branch Ambassador for Exide Life Insurance Company with Immediate effect?
A.Virat Kohli
B.Ravindra Jadeja
C.Mahendra singh Dhoni
D.Ravichandran Ashwin

Ans: C.Mahendra singh Dhoni

 

 

13. Olympian medalist Anju Bobby George has decided to resign from the post of the President of which state sports Council?
A.Karnataka
B.Kerala
C.Tamilnadu
D.Andhra Pradesh

Ans: B.Kerala

 

 

14. Which country scientists have developed ultra­thin photovoltaic cells using the semiconductor material, Gallium Arsenide?
A.Japan
B.China
C.United States
D.South Korea

Ans: D.South Korea

 

 

15. Indian Space Research Organisation made a victory milestone by successfully launched how many satellites in a single mission using PSLV C-34?
A.10
B.20
C.30
D.40

Ans: B.20

 

 

16. International Widow’s Day is being celebrated on which date to make awareness on the troubles of widowed women in many countries?
A.June 22nd
B.June 23rd
C.June 24th
D.June 25th

Ans: B.June 23rd

 

 

17. Who has written the book titled “A life in Diplomacy” was written by former Indian Diplomat. Name the Author?
A.Maharajakrishna Rathore
B.Maharajakishore Rasgotra
C.Maharajakrishna Rasgotra
D.Maharajasingam Rasgotra

Ans: C.Maharajakrishna Rasgotra

 

 

18. Who has been denied by a wild card entry by International Olympic Committee for the upcoming Rio Olympic Games?
A.Sania Mirza
B.Mary Kom
C.Saina Nehwal
D.Rohan Bupanna

Ans: B.Mary Kom

 

 

19. India won over which team with a 2-1 T20 Series win and 3-0 ODI series win at Harare Sports club in Harare?
A.Bangladesh
B.Zimbabwe
C.Kenya
D.Pakistan

Ans: B.Zimbabwe

 

 

20. ISRO planned to test which machine comprising indigenously developed and based on air breathing propulsion scramjet engine?
A.Advanced Technology Vehicle
B.Advanced Microchip Vessel
C.Advanced Valve Vehicle
D.Advanced Technology Vessel

Ans: A.Advanced Technology Vehicle

 

 

21. Who has been resigned from the Post of Chairman in Life Insurance Corporation of India after completion of three years?
A.M N Roy
B.C K Nair
C.S K Roy
D.D K Nair

Ans: C.S K Roy

 

 

22. Ba’ath Party President Bashar Al-Assad appointed Imad Khamis as the new Prime Minister of which nation?
A.Iraq
B.Iran
C.Dubai
D.Syria

Ans: D.Syria

 

 

23. Who has acquired UK Based BIO for 40 million pounds in all cash deal to develop its digital group?
A.Wipro
B.Accenture
C.iGate Patni
D.Tech Mahindra

Ans: D.Tech Mahindra

 

 

24. Reserve Bank of India Announced the limit under Market Stabilisation Scheme has been fixed ___________ for the current fiscal year.
A.Rs. 20,000 Crore
B.Rs. 30,000 Crore
C.Rs. 40,000 Crore
D.Rs. 50,000 Crore

Ans: B.Rs. 30,000 Crore

 

 

25. Union Government approved how much funds for domain of textiles and apparels to establish over 1 Crore new jobs in three years?
A.5000 Crore
B.6000 Crore
C.6600 Crore
D.7000 Crore

Ans: B.6000 Crore

 

 

26. What is the deadline has been extended for implementing the Ujjwal Discom Assurance Yojana?
A.April 1st 2017
B.March 31st 2017
C.December 31st 2016
D.January 1st 2017

Ans: B.March 31st 2017

 

 

27. Prime Minister signed Memorandum of Understanding with Steinbeis GmbH Co. KG of which country for technology transfer in manufacturing sectors?
A.Belgium
B.Switzerland
C.Italy
D.Germany

Ans: D.Germany

 

 

28. Which state has become second state to award minority status to the Jewish Community in the Country?
A.West Bengal
B.Maharashtra
C.Assam
D.Rajasthan

Ans: B.Maharashtra

 

 

29. Which gas to be used in two wheelers on Pilot basis that is launched by the Union government in New Delhi?
A.Liquified Petroleum Gas
B.Compressed Natural Gas
C.Oxy Hydrogen Gas
D.Helium Gas

Ans: B.Compressed Natural Gas

 

 

30. For which route Union Railway Minister Suresh Prabhu inaugurated new train service called Janhit express in order to connect every region of country?
A.Habibwala to Balawali
B.Sabaur to Bachwara
C.Edavai to Chirayinkil
D.Danapur to Saharsa

Ans: D.Danapur to Saharsa

 

 

31. For what purpose MoU was signed between the Rural Development Ministry and ISRO created a system under MGNREGA in each gram panchayat?
A.disaster management support
B.global positioning of location
C.geo-tagging of assets
D.remote sensing technology

Ans: C.geo-tagging of assets

 

 

32. Which state is recommended by the Union government planning to build a hydrocarbon hub to meet requirements of neighbouring and other other Southeast Asian countries by 2030?
A.Assam
B.Bihar
C.Chandigarh
D.Telengana

Ans: A.Assam

 

 

33. What is the name of agreement signed between Nagpur Municipal Corporation (NMC) and Jinan in China that allows for exchange of ideas and technology in the fields of education and sports ?
A.Sister city
B.Brother city
C.Grey city
D.White city

Ans: A.Sister city

 

 

34. Which amended rule has decided by the Union Government to end the improbability over the General Anti Avoidance rules as it is expected to start with effective from 01.04.16?
A.Import Tax
B.Road Tax
C.Salex Tax
D.Income Tax

Ans: D.Income Tax

 

 

35. Which document aims at building best of class payment and settlement systems for a Cash –Less India and ensuring access of mobile banking services to even basic phone users?
A.Innovation-2018
B.Innovation-2017
C.Vision-2017
D.Vision-2018

Ans: D.Vision-2018

 

 

36. Which company becomes first startup to avail benefits under Start-up India Action Plan offered by the government after it met the required criteria of being an innovative business located in Hyderabad?
A.Sahaj Solar Energy Pvt. Ltd.
B.Sujana Energy Limited
C.AD Energy
D.Cygni Energy

Ans: D.Cygni Energy

 

 

37. Who is received the Prestigious G. D. Birla Award for Scientific Research for 2015 from the Department of Aerospace Engineering, IIT in Kanpur?
A.Sanjay Mittal
B.Vinod Khosla
C.Ajit Gupta
D.Gunjan Sinha

Ans: A.Sanjay Mittal

 

 

38. Who is appointed by the BCCI appointed former Spinner as the new Head Coach of Indian Cricket Team recently?
A.Ajit Agarkar
B.Ramesh Powar
C.Anil Kumble
D.Sunil Joshi

Ans: C.Anil Kumble

 

 

39. Who is appointed as Nokia company head of Indian Market would be effected from from 1 August 2016?
A.Amit Boni
B.Rachna Lather
C.Atul Jain
D.Sanjay Malik

Ans: D.Sanjay Malik

 

 

40. Who is resigned the position of Editor-in-Chief of Ananda Bazaar Patrika (ABP) and The Telegraph and decided to continue as chairman of the group?
A.Malini Parthasarathy
B.Aveek Sarkar
C.Anirban Bhattacharya
D.Mukund Padmanabhan

Ans: B.Aveek Sarkar

 

 

41. How many wildlife sanctuaries, Tiger reserves and National Parks is to be implemented under Swachhta Mission?
A.15
B.12
C.11
D.10

Ans: D.10

 

 

42. The Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park (PNHZP) in West Bengal’s Darjeeling will get a two-year-old male snow leopard named _______ from Dudley Zoological Gardens (DZG) in Britain.
A.Makalu
B.Mukalu
C.Mikalu
D.Mokalu

Ans: A.Makalu

 

 

43. Which Indian boxer settled for a bronze medal in the International Boxing Association’s (AIBA) World Qualifying Tournament in Baku Azerbaijan?
A.Pooja Rani
B.Vijender Singh
C.Vikas Krishan
D.Mandeep Jangra

Ans: C.Vikas Krishan

 

 

44. Prime Minister launched the Smart city mission in 20 cities across the country and planned to start from which city?
A.Hyderabad
B.Mumbai
C.Pune
D.Chennai

Ans: C.Pune

 

 

45. The Defence Ministry approved to purchase of 145 Ultra Light Howitzers worth about USD 750 million from which country?
A.Japan
B.Argentina
C.Kyrgyzstan
D. US

Ans: D. US

 

 

46. Which state governor launched Women Helpline – 181 at the District Hospital to support women affected by Violence?
A.Manipur
B.Sikkim
C.Assam
D.Nagaland

Ans: D.Nagaland

 

 

47. The Seafarer Day is being on which date every year to recognize that almost everything that we use in our daily lives has been directly or indirectly affected by sea transport?
A.June 23rd
B.June 24th
C.June 25th
D.June 26th

Ans: C.June 25th

 

 

48. Former Lok Sabha and West Bengal Assembly member has been passed away in Kolkata at the age of 82 years. Who is he?
A.Frances O’Brien
B.Neil O’Brien
C.James O’Brien
D.Jackson O’Brien

Ans: B.Neil O’Brien

 

 

49. India Shooter clinched which of the following medal at the Men’s 10m Air Pistol Event at the ISSF World Cup in Baku, Azerbaijan?
A.Gold
B.Silver
C.Bronze
D.None of these

Ans: B.Silver

 

 

50. Odisha hails Dutee Chand has been qualified for Rio Olympics. She belongs to which sports category?
A.Shooting
B.Boxing
C.Badminton
D.Athletics

Ans: D.Athletics

 

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 

 

Gallery