Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 10 Sep. 2016

 1.Who has became the oldest Olympic torch bearer at the age of 106 years in the Amazonian city of Macapa?

A.Aida Germanque
B.Alexander Kaptarenko
C.Muktha Ugandue
D.Sadith Kumpade

Ans: A.Aida Germanque

 

 

 

2. Which part of the Earth emits carbon dioxide levels exceeded 400 parts per million for the first time in 4 million years?
A.North pole
B.Equator
C.South Pole
D.Volcano

Ans: C.South Pole

 

 

 

3. Which rocket launcher successfully took off with two telecoms satellites into space from KOUROU, in French Guiana?
A.Ariane 1
B.Ariane 2
C.Ariane 3
D.Ariane 5

Ans: D.Ariane 5

 

 

 

4. US Scientists has developed world’s first microchip called _____________that equipped with 1,000 processors and is thought to be the fastest chip designed in a university lab.
A.MegaCore
B.KiloCore
C.GigaCore
D.TeraCore

Ans: B.KiloCore

 

 

 

5. Which language film has won the Best Film and Best Script Writers Award at the 19th Shanghai International Film Festival in Shanghai?
A.Telugu
B.Kannada
C.Tamil
D.Hindi

Ans: B.Kannada

 

 

 

6. The Two Day conference named Rajswa Gyansangam is annual Conference of Tax Administrators- 2016 held in _____________to mark a new height in the generation of innovative ideas.
A.Mumbai
B.Chennai
C.New Delhi
D.Kolkata

Ans: C.New Delhi

 

 

 

7. Foreign Secretary visited which country to gain support for India to enter into the Nuclear Suppliers Group as Member?
A.Japan
B.United States
C.United Kingdom
D.China

Ans: D.China

 

 

 

8. Union Government gave its final approval for setting up of a Greenfield Electronic Park in which State to provide employment potential?
A.Bihar
B.Odisha
C.Jharkhand
D.Assam

Ans: B.Odisha

 

 

9. How many Universities to hold Yoga Departments announced by Human Resource Development Minister during National Seminar on Yoga?
A.Five
B.Four
C.Seven
D.Six

Ans: D.Six

 

 

 

10. Union Government decided to form how many coastal police stations in the Coastal states of the country with jurisdiction over Exclusive Economic Zone?
A.9
B.8
C.10
D.6

Ans: C.10

 

 

 

11. Union Tourism minister Dr. Mahesh Sharma inaugurated the Ganges-Danube Cultural Festival of India at Vigado Theatre in which Country?
A.Norway
B.Holland
C.Hungary
D.Namibia

Ans: C.Hungary

 

 

 

12. Thailand Prime Minister Chan-o-cha made visit to India and arrived in New Delhi starting from 16th June to enhance bilateral cooperation in which following fields?
A.Defence
B.Security
C.Trade and Investment
D.All the Above

Ans: D.All the Above

 

 

 

13. Indian President has been conferred with the highest national honour of the Grande Croix Commandeur by Which country?
A.Ghana
B.Cote D’Ivoire
C.Namibia
D.Qatar

Ans: B.Cote D’Ivoire

 

 

 

14. Which country gave assurance to supply the Uranium legally to use the nuclear energy peacefully?
A.Namibia
B.Sri Lanka
C.Argentina
D.Russia

Ans: A.Namibia

 

 

 

15. Nepal’s Deputy Prime Minister Kamal Thapa landed in New Delhi on 10th June on a three day visit to discuss with which minister on bilateral issues?
A.Home Minister
B.Prime Minister
C.External Affairs Minister
D.Railways Minister

Ans: C.External Affairs Minister

 

 

 

16. United Nation’s World Refugee day is being observed on which date every year to honour the courage, strength and determination of Refugee?
A.June 12th
B.June 21st
C.June 02nd
D.June 20th

Ans: D.June 20th

 

 

 

17. The former politician and founder of Jeppiaar Educational trust recently passed away due to chest congestion at the age of 85 years old in Chennai. Who is he?
A.Jesadimai Pangi Raj
B.Jesudos Prem Raj
C.Jesadem Pankaj Raj
D.Jesadimai Pankaj Ravi

Ans: A.Jesadimai Pangi Raj

 

 

 

18. Which Indian Player has been enhanced his ranking in the ICC rankings for ODI bowlers from 20th place to 13th Rank?
A.Ravichandran Ashwin
B.Axar Patel
C.Jasprit Bumbrah
D.Kulkarni

Ans: B.Axar Patel

 

 

 

19. Who has won the 2016 European Grand Prix of Formula One 2016 in Azerbaijan and it will be nineteenth title of F1 in his carreer?
A.Nico Rosberg
B.Sebastian Vettal
C.Sergio Perez Mexico
D.Lewis Hamilton

Ans: A.Nico Rosberg

 

 

 

20. Deepika Kumari and Atanu Das have bagged which medal after lost in the Final in Konyaalti Beach Park at the Archery World Cup in Antalya?
A.Gold
B.Bronze
C.Silver
D.None of the Above

Ans: C.Silver

 

 

 

21. An International Space Station team has been launched in which country after spending 186 days in space during 2015-16?
A.Japan
B.United States
C.India
D.Kazakhstan

Ans: D.Kazakhstan

 

 

 

22. Which Country space agency unveiled the iconic X-57 Hybrid Electric Research Plane called as Maxwell aimed to demonstrate technology to reduce fuel?
A.Japan
B.Europe
C.United States
D.India

Ans: C.United States

 

 

 

23. Who has been named the chairperson of the National Institute of Fashion Technology in New Delhi?
A.Chetan Chaterjee
B.Chetan Chauhan
C.Chetan Bhagat
D.Chetan Bahaguna

Ans: B.Chetan Chauhan

 

 

 

24. Who has acquired California Based IIT Alumnus Startup Wand Labs, founded in 2013 by Vishal Sharma?
A.Google
B.Infosys
C.Microsoft
D.Accenture

Ans: C.Microsoft

 

 

 

25. A Bronze statue of Netaji Subhash Chandra Bose has been unveiled at the Indian Cultural Centre Premises in which country?
A.Singapore
B.Malaysia
C.United Kingdom
D.Japan

Ans: B.Malaysia

 

 

 

26. India joined which country to constitute a joint panel of Parliamentarians to enhance relations and simplify their visits to promote cooperation?
A.Qatar
B.UAE
C.Dubai
D.Iraq

Ans: B.UAE

 

 

 

27. Which state government approved a proposal to upgrade Shri Krishna Government Ayurvedic College as an AYUSH University?
A.Bihar
B.Haryana
C.Uttar Pradesh
D.Rajasthan

Ans: B.Haryana

 

 

 

28. Union Finance Minister Arun Jaitley laid down the foundation stone for a new Campus of Indian Institute of Management in which city?
A.Varanasi
B.Lucknow
C.Amritsar
D.Amravathi

Ans: C.Amritsar

 

 

29. Punjab Government had initiated a special fund named as “Mukh Mantri Punjab” for which disease affected person?
A.Hepatitis C
B.AIDS
C.Hepatitis B
D.TB

Ans: A.Hepatitis C

 

 

 

30. Which Government decided to launch Maitree Ek Gyan Yatra Scheme to link Primary schools to Colleges?
A.West Bengal
B.Assam
C.Bihar
D.Jharkhand

Ans: B.Assam

 

 

 

31. Union Government relaxed how many % in Foreign Direct Investment policies in the sectors such as Defence and Civil aviation?
A.81%
B.90%
C.100%
D.49%

Ans: C.100%

 

 

 

32. Minister of Railway flagged off first train service during inaugural function of launching of services as a part of Railway Budget announced during 2016-17?
A.Domestic Container Terminal, Delhi to Whitefield, Bengaluru
B.Domestic Vessel Terminal, Mumbai to Whitefield, Bengaluru
C.Domestic Container Terminal, Mysore to Whitefield, Bengaluru
D.Domestic Vessel Terminal, Delhi to Whitefield, Bengaluru

Ans: A.Domestic Container Terminal, Delhi to Whitefield, Bengaluru

 

 

 

33. Union Railway Minister and Chief Minister of Andhra Pradesh flagged off the new superfast intercity express train between which cities?
A.Hyderabad and Vijayawada
B.Hyderabad and Secunderabad
C.Secunderabad and Bengaluru
D.Secunderabad and Vijayawada

Ans: D.Secunderabad and Vijayawada

 

 

 

34. Which State government joined with Garwood Centre for Corporate innovation of UC Berkeley – Haas School of Business to develop the village Mori into a Smart Village?

A.Bihar
B.Tamilnadu
C.Andhra Pradesh
D.Goa

Ans: C.Andhra Pradesh

 

 

 

35. Union Finance Minister Arun Jaitley has released commemorative silver coin to mark the 300th Martyrdom Day of Which Ruler of Punjab?
A.Banda Singh Bahadur
B.Zaman Shah Durrani
C.Maharaja Ranjit Singh
D.Jahangir

Ans: A.Banda Singh Bahadur

 

 

 

36. Which State Municipal Corporation has signed Memorandum of Understanding with the Solar Energy Corporation of India Ltd to install Solar panels?
A.Goa
B.Delhi
C.Assam
D.Punjab

Ans: B.Delhi

 

 

 

37. Who has headed the Expert committee set on examining the specific Relief Act, 1963 submitted its report to Union Law & Justice Minister?

A.Anand Mehta
B.Anand Doss
C.Anand Desai
D.Anand Sharma

Ans: C.Anand Desai

 

 

 

38. Income Tax Department is set to block which identity of wilful defaulters in order to curb the menace of large scale tax avoidance and evasion?
A.Aadhar Card
B.Pass Port
C.PAN
D.Ration Card

Ans: C.PAN

 

 

 

39. The Finance Ministry has announced new policies for premature withdrawal of which account deposit scheme?
A.Employees Provident Fund
B.Government Provident Fund
C.Public Provident Fund
D.New Pension Scheme

Ans: C.Public Provident Fund

 

 

 

40. Which company has bagged 30 MW solar grid connected Photovoltaic Project in Maharashtra under the National Solar Mission?
A.Adani Group
B.Tata Power Renewable Energy
C.Reliance Industries Limited
D.Solar Power Corporation of India Limited

Ans: B.Tata Power Renewable Energy

 

 

 

41. Micro blogging major Twitter has decided to acquire which company based on Artificial Intelligence to help it enhance video and live service on its platform?
A.Magic Gony
B.Magic Pony
C.Magic Sony
D.Magic Dany

Ans: B.Magic Pony

 

 

 

42. Which organisation has launched a new digital archive telling the exciting stories of war heroes, including six India in gov.uk portal?
A.Foreign and Commonwealth office
B.Britain Commonwealth office
C.British Commonwealth association
D.None of the above

Ans: A.Foreign and Commonwealth office

 

 

 

43. Virginia Raggi has been elected as first female mayor in a victory for the populist Five Star Movement (M5S) in which country?
A.Italy
B.Egypt
C.France
D.Chile

Ans: A.Italy

 

 

 

44. Who has been resigned from the post of President and COO of Softbank with immediate effect and he will served as advisory role for one year?
A.Nikesh Auro
B.Nikesh Arora
C.Nilesh Arora
D.Nilesh Auro

Ans: B.Nikesh Arora

 

 

 

45. Chinese Supercomputer using domestic Chip Technology named ___________ with 93 pfs speed was declared as the world’s fastest supercomputer.
A.Sunway Tianhe Light
B.Sunway Taihu Light
C.Sunway PARAM
D.Sunway Tiahne Light

Ans: B.Sunway Taihu Light

 

 

 

46. Food Safety Standards Authority of India has banned which chemical as a food additive following a Centre for Science and Environment (CSE) study that found its presence in bread causing cancer?
A.Potassium Bromate
B.Sodium Benzoate
C.Potassium Glucomate
D.Sodium Bromate

Ans: A.Potassium Bromate

 

 

 

47. Which company has launched world’s thinnest laptop named Spectre 13 in India about 10.4 mm thickness?
A.Wipro
B.HP
C.Microsoft
D.Zebronics

Ans: B.HP

 

 

 

48. Who has won the Queen’s title and lift the trophy for a record fifth time succeeds over Milos Raonic in London?
A.Roger Federer
B.Mahesh Bhupathi
C.Andy Murray
D.Novak Djokovic

Ans: C.Andy Murray

 

 

 

49. When was International Day of Yoga is being declared by the United Nations General Assembly to celebrate on 21st June of Every year?
A.December 12, 2015
B.December 11,2014
C.December 11, 2015
D.December 12,2014

Ans: B.December 11,2014

 

 

 

50. Which state has launched the State’s First outpatient and research centre for Yoga at Sawai Man Singh Hospital on occasion of the International Day of Yoga?
A.Bihar
B.Himachal Pradesh
C.Rajasthan
D.Assam

Ans: C.Rajasthan

 

 

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 

 


Gallery