DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 20 Aug.2016

1.Union Railway Minister and Chief Minister of Andhra Pradesh flagged off the new superfast intercity express train between which cities?
A.Hyderabad and Vijayawada
B.Hyderabad and Secunderabad
C.Secunderabad and Bengaluru
D.Secunderabad and Vijayawada

Ans: D.Secunderabad and Vijayawada

 

 

2.Which State government joined with Garwood Centre for Corporate innovation of UC Berkeley – Haas School of Business to develop the village Mori into a Smart Village?
A.Bihar
B.Tamilnadu
C.Andhra Pradesh
D.Goa

Ans: C.Andhra Pradesh

 

 

3.Union Finance Minister Arun Jaitley has released commemorative silver coin to mark the 300th Martyrdom Day of Which Ruler of Punjab?
A.Banda Singh Bahadur
B.Zaman Shah Durrani
C.Maharaja Ranjit Singh
D.Jahangir

Ans: A.Banda Singh Bahadur

 

 

4.Which State Municipal Corporation has signed Memorandum of Understanding with the Solar Energy Corporation of India Ltd to install Solar panels?
A.Goa
B.Delhi
C.Assam
D.Punjab

Ans: B.Delhi

5.Who has headed the Expert committee set on examining the specific Relief Act, 1963 submitted its report to Union Law & Justice Minister?
A.Anand Mehta
B.Anand Doss
C.Anand Desai
D.Anand Sharma

Ans: C.Anand Desai

6.Income Tax Department is set to block which identity of wilful defaulters in order to curb the menace of large scale tax avoidance and evasion?
A.Aadhar Card
B.Pass Port
C.PAN
D.Ration Card

Ans: C.PAN

 

 

7.The Finance Ministry has announced new policies for premature withdrawal of which account deposit scheme?
A.Employees Provident Fund
B.Government Provident Fund
C.Public Provident Fund
D.New Pension Scheme

Ans: C.Public Provident Fund

 

 

8.Which company has bagged 30 MW solar grid connected Photovoltaic Project in Maharashtra under the National Solar Mission?
A.Adani Group
B.Tata Power Renewable Energy
C.Reliance Industries Limited
D.Solar Power Corporation of India Limited

Ans: B.Tata Power Renewable Energy

 

 

9.Micro blogging major Twitter has decided to acquire which company based on Artificial Intelligence to help it enhance video and live service on its platform?
A.Magic Gony
B.Magic Pony
C.Magic Sony
D.Magic Dany

Ans: B.Magic Pony

 

 

10.Which organisation has launched a new digital archive telling the exciting stories of war heroes, including six India in gov.uk portal?
A.Foreign and Commonwealth office
B.Britain Commonwealth office
C.British Commonwealth association
D.None of the above

Ans: A.Foreign and Commonwealth office

 

 

11.Virginia Raggi has been elected as first female mayor in a victory for the populist Five Star Movement (M5S) in which country?
A.Italy
B.Egypt
C.France
D.Chile

Ans: A.Italy

 

 

12.Who has been resigned from the post of President and COO of Softbank with immediate effect and he will served as advisory role for one year?
A.Nikesh Auro
B.Nikesh Arora
C.Nilesh Arora
D.Nilesh Auro

Ans: B.Nikesh Arora

 

 

13.Chinese Supercomputer using domestic Chip Technology named ___________ with 93 pfs speed was declared as the world’s fastest supercomputer.
A.Sunway Tianhe Light
B.Sunway Taihu Light
C.Sunway PARAM
D.Sunway Tiahne Light

Ans: B.Sunway Taihu Light

 

 

14.Food Safety Standards Authority of India has banned which chemical as a food additive following a Centre for Science and Environment (CSE) study that found its presence in bread causing cancer?
A.Potassium Bromate
B.Sodium Benzoate
C.Potassium Glucomate
D.Sodium Bromate

Ans: A.Potassium Bromate

 

 

15.Which company has launched world’s thinnest laptop named Spectre 13 in India about 10.4 mm thickness?
A.Wipro
B.HP
C.Microsoft
D.Zebronics

Ans: B.HP

 

 

16.Who has won the Queen’s title and lift the trophy for a record fifth time succeeds over Milos Raonic in London?
A.Roger Federer
B.Mahesh Bhupathi
C.Andy Murray
D.Novak Djokovic

Ans: C.Andy Murray

 

 

17.When was International Day of Yoga is being declared by the United Nations General Assembly to celebrate on 21st June of Every year?
A.December 12, 2015
B.December 11,2014
C.December 11, 2015
D.December 12,2014

Ans: B.December 11,2014

 

 

18.Which state has launched the State’s First outpatient and research centre for Yoga at Sawai Man Singh Hospital on occasion of the International Day of Yoga?
A.Bihar
B.Himachal Pradesh
C.Rajasthan
D.Assam

Ans: C.Rajasthan

 

19.Telangana hailed Guda Anjaiah has passed away due to illness at the age of 61 years. He belonged to which category
A.Sports
B.Literature
C.Engineering
D.Medical

Ans: B.Literature

 

20.Who has clinched his maiden Major Golf title US open registering a three-stroke victory in the 116th US Open in Pennsylvania?
A.Jim Furyk
B.Scott Piercy
C.Dustin Johnson
D.Irishman Shane Lowry

Ans: C.Dustin Johnson

 

21.Indian Cricket Administrator BCCI has suspended which Cricket Association officials for alleged misappropriation of over Rs. 3 Crore belonging to the organization?
A.Mumbai
B.Chennai
C.Goa
D.Kolkata

Ans: C.Goa

 

22.Which Postal Circle released the Information Booklet for public and stamps on yoga for Philatelists on behalf of the International Day of Yoga?
A.Tamilnadu
B.Kerala
C.Karnataka
D.Andhra Pradesh

 

23.Union Government approved the Mega auction of ________________ MHz Spectrum under the Initiative of Digital India Programme
A.1300
B.2300
C.3300
D.2400

Ans: B.2300

 

24.Who has inaugurated two day International Conference on Yoga for Body and Beyond in New Delhi?
A.President of India
B.Vice President of India
C.Prime Minister of India
D.Chief Minister of New Delhi

Ans: B.Vice President of India

 

25.Which country university has selected a Yoga Centre founded by Indian Mohan Singh to conduct research in the ancient Indian exercise form?
A.China
B.India
C.Japan
D.Indonesia

Ans: A.China

 

26.India ranked which position in largest recipient of Foreign Direct Investment in Asia on World Investment Report released by United Nations Conference on Trade and Development?
A.1st
B.2nd
C.3rd
D.4th

Ans: D.4th

 

27.Which organization has released India Development Update report to earmark the Indian economy and its prospects for the financial year 2016?
A.IMF
B.World Bank
C.Reserve Bank of India
D.State Bank of India

Ans: B.World Bank

 

28.South Indian Bank Limited has announced the launch of which service a secure online money transfer service for Non Resident Indians?
A.Payment2India
B.Remit2India
C.Remittace2India
D.Paid2India

Ans: B.Remit2India

 

29.The Indian Inland Waterways Authority has signed agreement with Private firm to simplify connectivity and trade?
A.India Ports Global Private
B.MARG
C.Chennai Ports Limited
D.India Ports Private Limited

Ans: A.India Ports Global Private

 

30.Who has been appointed as Branch Ambassador for Exide Life Insurance Company with Immediate effect?
A.Virat Kohli
B.Ravindra Jadeja
C.Mahendra singh Dhoni
D.Ravichandran Ashwin

Ans: C.Mahendra singh Dhoni

 

31.Olympian medalist Anju Bobby George has decided to resign from the post of the President of which state sports Council?
A.Karnataka
B.Kerala
C.Tamilnadu
D.Andhra Pradesh

Ans: B.Kerala

 

32.Which country scientists have developed ultra­thin photovoltaic cells using the semiconductor material, Gallium Arsenide?
A.Japan
B.China
C.United States
D.South Korea

Ans: D.South Korea

 

33.Indian Space Research Organisation made a victory milestone by successfully launched how many satellites in a single mission using PSLV C-34?
A.10
B.20
C.30
D.40

Ans: B.20

 

34.International Widow’s Day is being celebrated on which date to make awareness on the troubles of widowed women in many countries?
A.June 22nd
B.June 23rd
C.June 24th
D.June 25th

Ans: B.June 23rd

 

35.Who has written the book titled “A life in Diplomacy” was written by former Indian Diplomat. Name the Author?
A.Maharajakrishna Rathore
B.Maharajakishore Rasgotra
C.Maharajakrishna Rasgotra
D.Maharajasingam Rasgotra

Ans: C.Maharajakrishna Rasgotra

 

36.Who has been denied by a wild card entry by International Olympic Committee for the upcoming Rio Olympic Games?
A.Sania Mirza
B.Mary Kom
C.Saina Nehwal
D.Rohan Bupanna

Ans: B.Mary Kom

 

37.India won over which team with a 2-1 T20 Series win and 3-0 ODI series win at Harare Sports club in Harare?
A.Bangladesh
B.Zimbabwe
C.Kenya
D.Pakistan

Ans: B.Zimbabwe

 

38.ISRO planned to test which machine comprising indigenously developed and based on air breathing propulsion scramjet engine?
A.Advanced Technology Vehicle
B.Advanced Microchip Vessel
C.Advanced Valve Vehicle
D.Advanced Technology Vessel

Ans: A.Advanced Technology Vehicle

 

39.Who has been resigned from the Post of Chairman in Life Insurance Corporation of India after completion of three years?
A.M N Roy
B.C K Nair
C.S K Roy
D.D K Nair

Ans: C.S K Roy

 

40.Ba’ath Party President Bashar Al-Assad appointed Imad Khamis as the new Prime Minister of which nation?
A.Iraq
B.Iran
C.Dubai
D.Syria

Ans: D.Syria

 

41.Who has acquired UK Based BIO for 40 million pounds in all cash deal to develop its digital group?
A.Wipro
B.Accenture
C.iGate Patni
D.Tech Mahindra

Ans: D.Tech Mahindra

 

42.Reserve Bank of India Announced the limit under Market Stabilisation Scheme has been fixed ___________ for the current fiscal year.
A.Rs. 20,000 Crore
B.Rs. 30,000 Crore
C.Rs. 40,000 Crore
D.Rs. 50,000 Crore

Ans: B.Rs. 30,000 Crore

 

43.Union Government approved how much funds for domain of textiles and apparels to establish over 1 Crore new jobs in three years?
A.5000 Crore
B.6000 Crore
C.6600 Crore
D.7000 Crore

Ans: B.6000 Crore

 

44.What is the deadline has been extended for implementing the Ujjwal Discom Assurance Yojana?
A.April 1st 2017
B.March 31st 2017
C.December 31st 2016
D.January 1st 2017

Ans: B.March 31st 2017

 

45.Prime Minister signed Memorandum of Understanding with Steinbeis GmbH Co. KG of which country for technology transfer in manufacturing sectors?
A.Belgium
B.Switzerland
C.Italy
D.Germany

Ans: D.Germany

 

46.Which state has become second state to award minority status to the Jewish Community in the Country?
A.West Bengal
B.Maharashtra
C.Assam
D.Rajasthan

Ans: B.Maharashtra

 

47.Which gas to be used in two wheelers on Pilot basis that is launched by the Union government in New Delhi?
A.Liquified Petroleum Gas
B.Compressed Natural Gas
C.Oxy Hydrogen Gas
D.Helium Gas

 

48.For which route Union Railway Minister Suresh Prabhu inaugurated new train service called Janhit express in order to connect every region of country?
A.Habibwala to Balawali
B.Sabaur to Bachwara
C.Edavai to Chirayinkil
D.Danapur to Saharsa

Ans: D.Danapur to Saharsa

 

49.For what purpose MoU was signed between the Rural Development Ministry and ISRO created a system under MGNREGA in each gram panchayat?
A.disaster management support
B.global positioning of location
C.geo-tagging of assets
D.remote sensing technology

Ans: C.geo-tagging of assets

 

50.Which state is recommended by the Union government planning to build a hydrocarbon hub to meet requirements of neighbouring and other other Southeast Asian countries by 2030?
A.Assam
B.Bihar
C.Chandigarh
D.Telengana

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152


Gallery