DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates (IN ENGLISH) of 18 July 2016

1. India have signed social security agreement pact with which of the

nations that avoids double taxation of the employees?

A.Australia

B.Japan

C.China

D.Russia

Answer: A) Australia

2. India and china have proposed to cut tariff in goods imports by how

much percentage?

A.5%

B.2%

C.1%

D.7%

Answer: A) 5%

3. 600 MW thermal power plant Singareni has been planned to

synchronize in April in which state?

A.Andhra Pradesh

B.Karnataka

C.Telengana

D.Odisha

Answer: C) Telengana

4. The fifth edition of Indian Aviation show is conducted in which city?

A.Chennai

B.Hyderabad

C.Mumbai

D.New Delhi

Answer: B) Hyderabad

5. India has been ranked at which place in Happiness Index released by

Sustainable Development Solutions Network?

A.55

B.118

C.76

D.81

Answer: B) 118

6. 4th world congress of biosphere reserves which began on March 14

is held at?

A.Ankara

B.Lima

C.Jordan

D.Istanbul

Answer: b) Lima

7. Four Indian oil PSU’s have signed to hold stake in Russian oil fields.

Which among the following is not in the list?

A.ONGC Videsh

B.Bharat petro resources

C.Oil India ltd

D.HPCL

Answer : D) HPCL

8. Uber has tied up with which bank to provide Instant vehicle

financing?

A.SBI

B.HDFC

C.Canara Bank

D.ICICI

Answer: A) SBI

9. Which company has won the solar energy order of 20 MW from

Srilanka ?

A.Gamesa Wind Turbines

B.SolarCity

C.Solar Inc

D.RGS energy

Answer : a) Gamesa Wind turbines

10. Sir Andrew Wiles who won the 2016 Abel prize belongs to?

A.Germany

B.France

C.England

D.Russia

Answer : C) England

11. Paralympics game has started in which north eastern state of

India?

A.Meghalaya

B.Assam

C.Mizoram

D.Arunachal Pradesh

Answer: d) Arunachal Pradesh

12. Paul Daniels who recently died is a famous?

A.Painter

B.Singer

C.Musician

D.Magician

Answer: D) Magician

13. Name the American actress who was in March 2016 appointed as a

Goodwill Ambassador by the UN Population Fund.

A.Ashley Judd

B.Michelle Yeoh

C.Angelina Jolie

D.Sandra Bullock

Answer: a) Ashley Judd

14. Who was in March 2016 appointed as a UNDP Goodwill Ambassador

to promote the 2030 Sustainable Development Agenda?

A.Michelle Yeoh

B.Ashley Judd

C.Maria Sharapova

D.Leonardo DiCaprio

Answer : a) Michelle Yeoh

15. Name the former Director of Mossad who passed away due to

cancer.

a) Yitzhak Hofi

b) Meir Dagan

c) Efraim Halevy

d) Danny Yatom

Answer: B) Meir Dagan

16. Which mobile phone operator in March 2016 announced the

acquisition of Videocon Telecommunications Ltd’s entire spectrum in 6

circles?

a) Bharti Airtel

b) BSNL

c) Vodafone Essar

d) Reliance Communications

Answer: a) Bharti Airtel

17. India in March 2016 signed loan agreement of 35 Million dollars

with the World Bank for Citizen Access to Responsive Services Project

of a State. Name it.

a) Madhya Pradesh

b) Delhi

c) Gujarat

d) Andhra Pradesh

Answer: a) Madhya Pradesh

18. At which position did India’s Prime Minister Narendra Modi stood in

30 Most Influential People on the Internet list?

a) 10

b) 15

c) 30

d) 20

Answer: b) 15

19. Name the festival that marks Thai New year and which is going to

be imposed curfew by Bangkok.

a) Songkran

b) Loy Krathong

c) Makha Bucha

d) Chonburi

Answer: a) Songkran

20. Which film has won the maximum no of awards in the 10th Asian

film festival?

a) Assassin

b) The inside men

c) The port of call

d) Bajirao Mastani

Answer: A) Assassin

21. Which female journalist has won the Chameli Devi Jain award, 2016

along with Priyanka?

a) Raksha

b) Anuradha

c) Sheeren bhan

d) Nidhi Razdan

Answer: A) Raksha

22. IDBI bank which recently announced that its ATM’s can be used to

purchase Government bonds was established in?

a) 1955

b) 1964

c) 1972

d) 1935

Answer: B) 1964

23. Which country is the second largest investor in London as revealed

by London & partners?

a) India

b) USA

c) Russia

d) Japan

Answer: a) India

24. FCI has announced its online depot system. Who is the Union

minister of Food and Public distribution?

a) J.P.Nadda

b) Maneka Gandhi

C) Ashok gehlot

d) Ram Vilas Paswan

Answer: d) Ram Vilas Paswan

25. Who has won the Miss India title in body building-2016?

a) Shweta rathore

b) Navreet Josan

c) Ashwini waskar

d) sonali swami

Answer: A) Shweta Rathore

26. Which IT company has been named as the official partner of London

Marathon?

a) TCS

B) Wipro

C) Infosys

d) IBM

Answer: a) TCS

27. Which Railway station has been declared as the cleanest in the

survey conducted by IRCTC?

a) Surat

b) Vishakapatnam

c) Cochin

d) Allahabad

Answer: a) Surat

28. As per a MoU signed with the Government of Andhra Pradesh in

March 2016, in which city Cisco will set up an IoE Innovation Centre to

foster regional innovation?

a) Visakhapatnam

b) Kurnool

c) Vijayawada

d) Srikakulam

Answer: A) Vishakhapatnam

29. Which bank in the third week of March 2016 became the first bank

to commence the sale of Indian Gold Coin in the domestic market?

a) Punjab and Sind Bank

b) Indian Overseas Bank

c) Bank of India

d) Canara Bank

Answer: b) Indian Overseas Bank

30. As per the UNESCO eAtlas of Gender Inequality in Education, this

many million girls between 6 and 15 age are out of school in the world.

a) 43 million

b) 53 million

c) 63 million

d) 73 million

Answer: C) 63 million

31. Maharashtra Finance Minister on 18 March 2016 presented the

Annual State Budget 2016-17 in the state legislature. Who is the

finance minister of the state?

a) Diwakar Raote

b) Subhash Desai

c) Sudhir Mungantiwar

d) Eknath Shinde

Answer: c) Sudhir Mungantiwar

32. Who on 18 March 2016 was appointed as the Managing Director of

Pfizer India?

a) S Sridhar

b) G Sridhar

c) Vimal Kathuriya

d) Jawahar Nath

Answer: a) S Sridhar

33. Identify the state that classified its country liquor as Heritage Spirit

of state on 17 March 2016.

a) Kerala

b) Assam

c) Goa

d) Sikkim

Answer: C) Goa

34. Who was conferred with Skoch Lifetime Achievement Award on 17

March 2016?

a) Venkaiah Naidu

b) Arun Jaitley

c) Narendra Modi

d) LK Adwani

Answer: a) Venkaiah Naidu

35. Name the Indian city which hosted the first-ever World Sufi Forum,

which was inaugurated by Prime Minister Narendra Modi on 17 March

2016.

a) New Delhi

b) Lucknow

c) Jaipur

d) Hyderabad

Answer: a) New Delhi

36. Which Indian city will join the earth hour forum on March 19?

a) New Delhi

b) Chennai

c) Kolkata

d) Mumbai

Answer: A) New Delhi

37. IAF has planned to conduct the military exercise ‘Iron Fist’ in which

state?

a) Punjab

b) Rajasthan

c) Himachal Pradesh

d) Haryana

Answer: b) Rajasthan

38. India has provided a grant of 265 million to set up the memorial of

which famous personality in Srilanka?

a) Ambedhkar

b) Jawaharlal Nehru

c) APJ Abdul Kalam

D) Rabindranath Tagore

Answer: d) Rabindranath Tagore

39. Interest rates of PPF has been slashed from 8.7% to?

a) 8%

b) 8.2%

c) 8.1%

d) 7.5%

Answer: C) 8.1%

40. Who topped the Asian Rich List 2016, which was released in March

2016 by the Indian high commissioner to the UK Navtej Sarna?

a) Hinduja Brothers

b) Lakshmi Niwas Mittal

c) Sri Prakash Lohia

d) Lord Swraj Paul

Answer: a) Hinduja Brothers

41. Name the US Air Force General who in March 2016 was nominated

by President Barack Obama to lead the United States Northern

Command.

a) Tori Robinson

b) Lori Robinson

c) Jade Mathews

d) Sandra Robinson

Answer: B) Lori Robinson

42. PM inaugurated ‘Krishi Unnati Mela’ in New Delhi. It is associated

with?

a) Small Industries

b) Handicrafts

c) Agriculture

d) Weaving and Handlooms

Answer: c) Agriculture

43. Which Indian wrestler won a gold medal in the Asian Olympic

Qualification tournament held in Astana, Kazakhstan?

a) Sushil Kumar

b) Gagan Narang

c) Yogeshwar Dutt

d) Sangram Singh

Answer: C) Yogeshwar Dutt

44. FICCI has planned to build 250 toilets in which of the following

states?

a) Madhya Pradesh

b) Andhra Pradesh

c) Arunachal Pradesh

d) Chhattisgarh

Answer: B) Andhra Pradesh

45. EU has struck a deal on migrant crisis to seek a solution for the

problem of refugees with which of these nations?

a) Syria

b) Germany

c) Turkey

d) Hungary

Answer: C) Turkey

46. Which Bank has launched solutions for startups?

a) HDFC

b) ICICI

c) Axis Bank

d) Yes Bank

Answer: A) HDFC

47. Gurmeet Singh who created record by winning gold in Asian

Championship won in ?

a) Marathon

b) 20 km walking race

c) Shooting

d) High jump

Answer: B) 20 Km walking race

48. ICC suspended bowlers Arafat Sunny and Taskin from playing in

international games.They belong to which country?

a) Pakistan

b) Afghanisthan

c) Bangladesh

d) Sri Lanka

Answer: c) Bangladesh

49. Which of the states have disbursed 1800 crores under MUDRA

Yojana?

a) Jharkhand

b) Chhattisgarh

c) Haryana

d) Punjab

Answer: b) Chhattisgarh

50. Frank jr. Sinnatra who passed away is a?

a) TV Anchor

b) Professor

c) Singer

d) Magician

Answer: C) Singer

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery