Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 14 July 2016

1.State Assembly elections have been announced by the Election

Commission of India for 5 states, when is the counting of votes

scheduled for all the 5 states?

A.MAY 17

B.May 16

C.May 19

D.April 19

Answer: c) May 19

 



2. What is the loan amount proposed by union government for

Fertilizers and Chemicals Travancore?

A.1000 crores

B.700 crores

C.500 crores

D.1500 crores

Answer: A) 1000 crores

 



3. Which state has become the seventh state in the country to join the

UDAY scheme?

A.Rajasthan

B.Bihar

C.Punjab

D.Jharkhand

Answer: c) Punjab

 


4. BHEL has proposed to set up its Supercritical thermal plant in which

of the following states?

A.Karnataka

B.Chhattisgarh

C.Madhya Pradesh

D.Maharashtra

Answer: A) Karnataka

 



5. The traditional spring festival Chapchar Kut is celebrated in which of

the North-eastern states?

A.Meghalaya

B.Mizoram

C.Sikkim

D.Nagaland

Answer: B) Mizoram

 


6. Which is the most trusted online shopping brand according to the

survey of Brand Trust Report India Study 2016?

A.Flipkart

B.Snapdeal

C.Shoppers clue

D.Amazon

Answer: D)Amazon

 



7. Stevie Wonder who was awarded the global Green Hero award at the

13th Annual Global green USA pre Oscar party is a?

A.Director

B.Actor

C.Singer

D.Environment activist

Answer: c) Singer

 


8. Justice Ajit Singh has been sworn in as the Chief Justice of?

A.Delhi High court

B.Punjab High court

C.Mumbai High court

D.Guwahati High court

Answer: D) Guwahati High court

 



9. Who launched the first edition of e-newsletter of Textiles?

A.Narendra Modi

B.Pranab Mukherjee

C.Arun Jaitley

D.Santhosh Kumar Gangwar

Answer : D) Santhosh Kumar Gangwar

 



10. The veteran political leader Ashok Ghosh who passed away belongs

to which political front?

A.Bharatiya Janata Party

B.Congress

C.All Indian Forward Bloc

D.Communist Party of India

Answer : c) All Indian Forward Bloc

 



11. Who is appointed as the Interim General Secretary of UEFA?

A.Gianno Infantino

B.Theodore theodoridis

C.Sepp Blatter

D.Ali bin Hussein

Answer: B) Theodore Theodoridis

 



12. Which Spanish football team recently created the Unbeaten 35

games record?

A.Barcelona

B.Atletico Madrid

C.La Liga

D.Real Madrid

Answer: a) Barcelona

 



13. Nagaland information Commission has been ranked as the best.

Who is the Chief Information commissioner of Nagaland?

A.Buckchem Phom

B.K.Ramanujam

C.Dipak Datta

D.Vijay Sharma

Answer: A)Buckchem Phom

 



14. Who inaugurated the National Conference on Legislation for

Women?

A.Narendra Modi

B.Sumitra Mahajan

C.Pranab Mukherjee

D.Hamid Ansari

Answer: C) Pranab Mukherjee

 



15. What is the new in house wing established by Indian Railways

along with the support of DRDO for implementing technological

innovations in Railway?

A.SRESHTA

B.RDSO

C.AURA

D.LAKSHYA

Answer: a) SRESHTA

 


16. Which State government passed the Revenue code bill in the state

legislature that enables Dalits to sell their land to Non Dalits?

A.Bihar

B.Jharkhand

C.Haryana

D.Uttar Pradesh

Answer: D) Uttar Pradesh

 


17. The committee formed by Maharashtra government to trace the

MoU’s signed during Make in India week is headed by?

A.Swadhin Kshatriya

B.Rajesh Aggarwal

C.Sujata Sounik

D.Apurva Chandra

Answer : A) Swadhin Kshatriya

 



18. The Government of India has planned to digitalize all the rural post

offices in the country by?

A.2016

B.2019

C.2017

D.2022

Answer : C) 2017

 


19. India have denied visa to members of Religious Commission from

which of the following Nations?

A.Pakistan

B.UAE

C.US

D.Russia

Answer: C) US

 



20. Bluedots which provide support to children and families who move

across Europe as refugees is started by?

A.UNESCO & UNHCR

B.UNICEF & UNHCR

C.UNESCO & WHO

D.UNHCR & WHO

Answer: B) UNICEF & UNHCR

 



21. Which Indian Bank has got license from Myanmar Government to

start its operation in Myanmar?

A.Indian overseas Bank

B.Canara Bank

C.State Bank of India

D.Punjab National Bank

Answer: c) State Bank of India

 



22. Which bank was the first to get Small finance bank license from RBI

among the ten applicants?

A.Bandhan Bank

B.Au financiers

C.Disha Micro finance

D.Capital local area bank

Answer : D) Capital Local area bank

 



23. Which team has won the Star Sports Pro Kabaddi title of 2016?

A.Patna Pirates

B.U Mumba

C.Jaipur pink panthers

D.Telugu Titans

Answer : A) Patna Pirates

 


24. Who has been conferred with the Innovation Award for 2016?

A.Sirshendu De

B.Nipun Singhi

C.Shubankar singhi

D.Sudha Jain

Answer : A) Sirshendu De

 



25. PepsiCo has entered as associate sponsor of BCCI for all

international Matches played at home for how many years?

A.Three

B.Four

C.Six

D.Two

Answer: B) Four

 


26. Name the recently appointed non official board of director of RBI

who was the ex-chief secretary of Gujarat?

A.Natarajan Chandrasekaran

B.Sudhir Mankad

C.Bharat Narotam Doshi

D.YC Deveshwar

Answer : B) Sudhir Mankad

 



27. The third phase of Gyan Sangam is likely to focus on what issue of

the banks?

A.NPA assets

B.Capital infusion

C.Asset quality review

D.Consolidation of banks

Answer: D) Consolidation of Banks

 


28. The oil Ministry has recently laid the foundation stone of Octomax

unit that will produce high octane Gasoline in which of the following

states?

A.Rajasthan

B.Uttar Pradesh

C.Jharkhand

D.Odissa

Answer: B) Uttar Pradesh

 



29. Gujarat is ranked in which position based on the sex ratio revealed

in the 2011 census?

A.15

B.20

C.22

D.25

Answer : c) 22

 


30. River Information System a solution for Inland water Traffic is

going to be implemented first in which river?

A.Ganga

B.Yamuna

C.Godavari

D.Brahmaputra

Answer: A) Ganga

 



31. Which Indian city is going to host the BRICS friendship Nations

enclave in April?

A.New Delhi

B.Mumbai

C.Chennai

D.Hyderabad

Answer: B) Mumbai

 


32. In a report released by Nomura which bank is better placed than

ICICI & other PSU’s in terms of corporate book profitability?

A.HDFC

B.IndusInd

C.Axis bank

D.YES bank

Answer: C) Axis Bank

 



33. The government is likely to look into merging of how many PSB’s

into just 6 due to the piling up of bad loans?

A.22

B.25

C.26

D.27

Answer: D) 27

 



34. Which digital wallet has recently entered into partnership with

Mexico based theatre Cinepolis?

A.PayPal

B.Paytm

C.FreeCharge

D.Mobi kwik

Answer: C) FreeCharge

 


35. The travel solution giant Thomas Cook has signed an agreement

with which of the following banks to facilitate international trade

payments?

A.DBS

B.RBS

C.ICICI

D.DCB

Answer: d) DCB

 



36. Who has been awarded with the Mahindra lifetime achievement

award for the year 2016?

A.Syed Kirmani

B.Salman Rushdie

C.Amrita Patel

D.Keshub Mahindra

Answer : C) Amrita Patel

 



37. Indian scientists along with Ranbaxy Pharma group have found a

herbal drug to cure which of these diseases?

A.Zika virus

B.Swine flu

C.Dengue

D.Malaria

Answer: C) Dengue

 



38. Name the new burrowing snake species discovered in Western

Ghats recently?

A.Khairei’s Black Shieldtail

B.Green viper

C.Malabar Pit viper

D.Anurans

Answer : a) Khaire’s Black Shieldtail

 


39. Which cricket team won the Asian cup for the sixth time?

A.India

B.Pakistan

C.Srilanka

D.Bangladesh

Answer : A) India

 



40. Indian golfer Anirban Lahiri finished at what position in the world

golf championship?

A.10

B.25

C.28

D.12

Answer: C) 28

 


41. Tomlinson Ray who recently passed away was the inventor of?

A.E-mail

B.Chat

C.Social Networks

D.Blogging

Answer: A) E-mail

 


42. Forbes Magazine released its 30th annual list of the world’s richest

people, which of the following Indian topped the list ?

A.Shiv Nadar

B.Azim Premji

C.Dilip Shanghvi

D.Mukesh Ambani

Answer – D.Mukesh Ambani

 



43. Recently, Indian Army kicked off a week long Multinational Field

Training Exercise (FTX) “Force 18” in Pune. The Indian Army contingent

is led by which of the following ?

A.Anjana Bhaduria

B.Pooja Thakur

C.Sophia Qureshi

D.Vandana Shukla

Answer – C.Sophia Qureshi

 



44. In accordance with the Global Energy Architecture Performance

Index Report, which country stood at top ?

A.Uruguay

B.New Zealand

C.Denmark

D.Switzerland

Answer – D.Switzerland

 



45. World Bank, GOI and Government of Madhya Pradesh has inked a

credit concord of how much worth for MPHEQIP ?

A.US $310 million

B.US $300 million

C.US $380 million

D.US $350 million

Answer – B.US $300 million

 



46. George Kennedy, who has been recently passed away was related

to which of the following field ?

A.Actor

B.Director

C.Musician

D.Author

Answer – A.Actor

 



47. Which of the following won the old medal in men’s 50km race walk

event during National Championships ?

A.Gian Saini

B.Jitender Singh

C.Bahadur Rana

D.Chandan Singh

Answer – C.Bahadur Rana

 



48. Which of the following astronaut returned to earth after spending

340 days in space for NASA ?

A.Dominic Antonelli

B.Joseph Acaba

C.Alvin Drew

D.Scott Kelly

Answer – D.Scott Kelly

 



49. In a significant attempt towards prevention of cervical cancer,

which state govt has launched the Human Papillomavirus (HPV)

vaccination as a public health programme ?

A.Kerala

B.Delhi

C.Haryana

D.Gujarat

Answer – B.Delhi

 



50. Vice Admiral Atul Kumar Jain took over as the Chief of Staff of

which Naval Command ?

A.Western Naval Command

B.Andaman & Nicobar Command

C.Eastern Naval Command

D.Southern Naval Command

Answer – C.Eastern Naval Command

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery