Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 05 July 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 5/7/2016

 

1.   Which is to become India’s first river island in the state as district status?
A.Pamban
B.Gulf of Mannar
C.Majuli
D.Minicoy

Ans :- C.Majuli

2.   Which social network based app is sought a petition filed by RTI for the complete ban because of end to end encryption in Supreme Court?
A.Facebook
B.Whatsapp
C.Twitter
D.Instagram

Ans :- B.Whatsapp

3.   Which policy is approved by the Union Cabinet provides the way for auction of 100 prospective mineral blocks and its development in India?
A.National Mineral Policy
B.National Mineral Research Policy
C.National Mineral Observation Policy
D.National Mineral Exploration Policy

Ans :- D.National Mineral Exploration Policy

4.   For how many new IITs approved by the Union Cabinet chaired Prime Minister Narendra Modi under the Revised Cost Estimates?
A.8
B.9
C.18
D.15

Ans :- A.8

5.   Which organisation is released the “State of the World’s Children 2016” Report to control the harassment against the children?
A.WHO
B.UNESCO
C.UNICEF
D.IMF

Ans :- C.UNICEF

6.   How much fund is allotted by United States based World Bank’s Board of Executive Directors for Technical Education Quality Improvement Project III in India?
A.$221.50 million
B.$102.50 million
C.$301.20 million
D.$201.50 million

Ans :-  D.$201.50 million

7.   Union Government has decided to approve the proposal to set up the Indian Post Payments Bank with capital of _________ and to set up 650 branches by September 2017 as a Public Limited Company.
A.Rs. 700 Crore
B.Rs. 800 Crore
C.Rs. 600 Crore
D.Rs. 500 Crore

Ans :- B.Rs. 800 Crore

8.   Which Bank opened innovation lab to create investment fund with financial technology start-ups to provide digitization in the country?
A.ICICI Bank
B.HDFC Bank
C.Axis Bank
D.IndusInd Bank

Ans :- C.Axis Bank

9.   In which state World Bank approved $63 million for Tejaswini Project which clears the way for Socioeconomic Empowerment of Adolescent Girls and Young Women?
A.Uttarakhand
B.Gujarat
C.Assam
D.Jharkhand

Ans :- D.Jharkhand

10.               Who is honoured with prestigious Great Immigrants Award including 4 – Indian Americans which is presented by Carnegie Corporation?
A.Indra Nooyi
B.Narinder Singh
C.Satya Nadella
D.Sunder Pichai

Ans :- D.Sunder Pichai

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery