Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 04 July 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 4/7/2016

 

1.Where are the headquarters of the Advertising Standards Council of India (ASCI)? 

Ans :- Mumbai
 
2. Which of the following has become the official sponsor of Indian contingent to the Rio Olympics 2016? 
Ans :- Amul
 
3. Which of the following Indian-Americans has been honoured with the 2016 “Great Immigrants: The Pride of America” award? 
[A]Bharati Mukherjee [B]Vikram Malhotra [C]Sunder Pichai [D]All of the above
Ans :- All of the above
 
4. Which university has signed pact with National Institute of Animal Welfare (NIAW) to start courses on animal welfare activities? 
Ans :- Jawaharlal Nehru University
 
5. Which teacher education portal for District Institutes of Education and Training (DIETs) has been launched? 
Ans :- Prashikshak
 
6. Jinson Johnson is associated with which sports? 
Ans :- Athletics
 
7. Who is the newly appointed Governor of Arunachal Pradesh? 
Ans :- Tathagata Roy
 
8. What is the theme of 2016 National Statistics Day? 
Ans :- Agriculture and Farmers’ Welfare
 
9. What is the India’s rank in the 2016 Global Human Capital Index? 
Ans :- 105th
 
10. KG Subramanyan, who passes away recently, was a famous personality of which field? 
Ans :- Art

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152


Gallery