Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 29 June 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 29/6/2016

 
1. Which Indian personality has been conferred with the honorary professorship by the Nanjing Audit University (NAU),China?
Ans :- Shashi Kant Sharma
 
2. The 2017 Global Entrepreneurship Summit (GES) will be hosted by which country?
Ans :- India
 
3. Which of the following countries has become the newest member of the Missile Technology Control Regime (MTCR)?
Ans :- India
 
4. Which north-eastern state of India has recently launched “Sakhi-One Stop Centre” to help women in distress?
Ans :- Nagaland
 
5. Atanu Das, who recently qualified for 2016 Rio Olympics, is associated with which sports?
Ans :- Archery
 
6. The book “R.D.Burmania –Panchamemoirs” has been authored by whom?
Ans :- Chaitanya Padukone
 
7. The Government of India (GoI) has extended the ban on the import of milk and milk products of China till which year?
Ans :- June 2017
 
8. The 2016 Copa America Football tournament has been won by which of the following countries?
Ans :-  Chile
 
9. Which union ministry has recently signed pact with ISRO for geo-tagging assets in each gram panchayat ?
Ans :- Ministry of Rural Development
 

10. Kavalam Narayana Panicker, who passed away recently, was a famous personality of which field?
Ans :- Theatre

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152

 


Gallery