Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 22 June 2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 22 june 2016

 
1. What is the theme of the first-ever “National Yoga Olympiad”, which has been organized by the NCERT? 
Ans :- Yoga for Health and Harmony
 
2. Shiv Pal Singh is associated with which sports? 
Ans :- Javelin Throw
 
3. “Maitree Ek Gyan Yatra” initiative has been launched by which state government of India to link primary schools to high schools to colleges?
Ans :- Assam
 
4. Who of the following have become the first women fighter pilots to be formally commissioned by the Indian Air Force? 
 [A]Mohana Singh [B]Bhawana Kanth [C]Avani Chaturvedi [D]All of the above 
Ans :- All of the above
 
5. India’s first AYUSH university will be set up in which state of India? 
Ans :- Haryana
 
6. Which mobile app has been launched by the IRCTC for flight ticket booking? 
Ans :- IRCTC Air
 
7. Which state has become the first Indian state to provide free treatment to confirmed cases of Hepatitis C? 
Ans :- Punjab
 
8. Which Assamese novel has won the 2016 Sahitya Akademi Yuva Puraskar award? 
Ans :- Zantadhari
 
9. Which state tourism of India has won awards at ‘FilmAT’ International film festival in Poland? 
Ans :- Kerala
 
10. Sampoor power plant is a joint venture between NTPC of India and: [A]Ceylon Electricity Board (CEB), Sri Lanka ?
Ans :- Ceylon Electricity Board (CEB), Sri Lanka 

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152


Gallery