Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/anushkaacademy/public_html/library/database.php on line 4
DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current updates of 21-June-2016

Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 21/06/2016

 
1. Which technology giant has been selected as the technical partner for HRD ministry’s SWAYAM platform for open online courses? 
Ans :- Microsoft
 
2. Which of the following is the India’s indigenous basic trainer aircraft, which has recently made its maiden flight successfully ? 
Ans :- HTT-40
 
3. Which Indian movie has won the best film and best script writers award at the Asia New Talent Awards in the 2016 Shanghai International Film Festival? 
Ans :- Thithi
 
4. Through which platform Non-Resident Indians (NRIs) can open national pension system accounts online? 
Ans :- e-NPS
 
5. The 2016 Men’s Hockey Champions Trophy has been won by which country? 
Ans :- Australia
 
6. ‘URJA’ mobile app has been launched by: 
Ans :- Power Finance Corporation
 
7. The “Ganges-Danube Cultural Festival of India” has been organized in which country? 
Ans :- Hungary
 
8. Which platform has been launched by India and South Korea to promote investments? 
Ans :- Korea Plus
 
9. “Rajswa Gyansangam” has been launched in which of the following cities? 
Ans :- New Delhi
 
10. Who is the author the book “Dark Horse – Ek Anakahi Dastan”?
Ans :- Nilotpal Mrinal

 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152 

 

 

 


Gallery