DR. ANUSHKA VIDHI MAHAVIDYALAYA - LAW COLLEGE UDAIPUR, RAJASTHAN, INDIA
Latest Result

Current Updates of 18/June/2016

      Daily Current GK Updates By Anushka Academy

GK for 18/6/2016

 
1. What is the theme of 2016 World Blood Donor Day (WBDD)? 
Ans :- Blood connects us all
 
2. The United Nations’ World Elder Abuse Awareness Day (WEAAD) is observed on which date? 
Ans :- June 15
 
3. Who of the following will represent India at the St Petersburg International Economic Forum (SPIEF)? 
Ans :- Dharmendra Pradhan
 
4. Which committee has been constituted to shortlist candidates for RBI Governorship? 
Ans :- P K Sinha committee
 
5. Who has been elected as the new President of the 71st session of United Nations General Assembly (UNGA 71)? 
Ans :- Peter Thomson
 
6. The report titled “The Rise of Environmental Crime” has been released by which environmental organization? 
Ans :- United Nations Environment Programme (UNEP)
 
7. Who among the following has won the 2016 Pen Pinter Prize? 
Ans :- Margaret Atwood
 
8. Which of the following is the official slogan for the 2016 Rio Olympic and Paralympic Games? 
Ans :- A New World
 
9. Which state government has recently launched the Child Labour Tracking System (CLTS)? 
Ans :- Bihar
 
10. Where are the headquarters of International Seabed Authority (ISA)? 
Ans :- Kingston
 

 

Join Today For Sure Success.....

No. 1 Coaching Institute of Rajasthan, Udaipur 

Anushka Academy

Shubhash Nagar Branch   : - 8233223322, 8233033033

Shobhagpura Branch         :-  7727867730, 9521516171

Sector 14 Branch                : - 9521314152, 9521314152 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Gallery